שאלת בסיס

אגס 10

New member
למה את חושבת שחייבת להיות חלופה?

מי אמר שחייבת להיות חלופה אחת לדימיון ששמו אלוהים?
את יודעת כמה תאוריות שונות יש לאיך נברא העולם?
אם יש דבר אחד שברור שהוא דימיון זה לא אומר שחייב להיות אלטרנטיבה אחת ברורה לה.

לגבי ניהול ומטרת העולם
מי אמר שחייב להיות לעולם מטרה?העולם הוא מציאות למה חייב להיות שיש לו מטרה כלשהי?
וכן לגבי ניהול העולם האם חייב להיות שלעולם יש מנהל שמנהל אותו באופן תמידי?למה זה הכרחי?
אגב,גם בקרב המאמינים באלוה כלשהו שברא את העולם ישנה תיאוריה מאוד תופסת (בין השאר של שפינוזה ועוד) שהוא לא מנהל אותה כלל אחרי שברא אותה.

שאלה קצרה מדי

את מצפה לתשובה בסגנון דומה לשאלה?

אין תחליף לאלוהים (וטוב שכך)
לגבי כינון ניהול העולם אני משאיר את הזירה למדע הם היחידים שמגרדים את הקצה עם סוג של תשובות.
מטרת העולם? זה הקטע המבאס, ואני מעדיף לא לומר את זה.

עץ שתול

New member
מה את מרגישה כשאת משתתפת במסיבה???

הרי בסופו של דבר אין לה תכלית.
ואת גם יודעת שהמסיבה עתידה להסתיים באיזשהו שלב.
האם הידיעה הזאת מעיבה לך על האפשרות להנות לשמוח ולהשתחרר?
אצלי כל החיים זה כמו מסיבה אחת גדולה, שהתכלית שלה הוא לנצל כל רגע בחיים ולהנות כמה שיותר...
למה לחשוב שחסר לי משהו בתכלית?
ושב אנחנו מגיעים לקטע של החינוך שקיבלנו, שתפו לנו את המוח בקטע של התכלית והמטרה.
שאיפות זה דבר אינדבנדואלי שכל אדם בונה את מטרותיו לעצמו בהתאם ליכולותיו, דבקות במטרה, וכמובן כושר התמדה. והכל תלוי בעיקר במידת רצינותו של האדם.

אני בעד מסיבה

אבל העניין הוא שאנשים רבים, גם לא דתיים מוטרדים מתכלית הבריאה.
ומעניין אותי מה אנשים לא מאמינים בהצהרה חושבים.
האם זה משנה להם, משפיע עליהם, מעציב אותם.

ירא אדם

New member
את "האדם מחפש משמעות" כבר קראת?

זהו אחד הספרים הבסיסיים בנושא.

כמו כן, אם הנושא הזה מטריד אותך אני חושב שתמצאי עניין בספריו של ניטשה, אלו יספקו לך חומר גלם מחשבתי למכביר וזיות מבט מפתיעות

ואולי אין?

אין לעולם (למה את לא מדברת על היקום כולו ?) מטרה ותכלית.

הסיבה היחידה שהוא קיים, היא, כי הוא אפשרי.
זאת אומרת, מתוך מליוני כוכבי הלכת המפוזרים ביקום, אני בכלל לא בטוח שאנחנו היחידים.
אבל ברור, שבכל עולם שבו מתקיימים תנאים המאפשרים חיים, מתקיימים חיים.

גם ברמת היצור הבודד, אדם, חיה, צמח או כל תא אחר, אין מטרה מסוג "תכלית".
כשמדברים על "יצר הקיום" או על "הצורך להפיץ גנים" זו לא באמת מטרה, יעד או תכלית.
זה פשוט, רק מי שיש לו את התכונה הזו, מוריש אותה לדור הבא.

מאידך, אותם חיים שבמקרה זכינו בהם, יכולים להיות בעלי משמעות בשבילנו, חשובים למישהו, טובים ומוסריים.
וזה כמובן תלוי באדם עצמו.

ולא ביהוה, בודהא או מפלצת הספגטי המעופפת

כשאתה אומר "כי הוא אפשרי"

לא ענית ומי עשה שיהיה אפשרות לאפשרות,
ומהיכן הכל התחיל?
מהי נקודת ההתחלה הראשונית?

וכה אמר הרמב"ם

וכשירצה אדם... להתבונן כדי לדעת מה על השמים ומה תחת הארץ... וכן מה היה קודם שנבראו השמים ומה יהיה אחרי העדר השמים, ודאי שזה יביאהו לידי שגעון ושממון

בשאלתך מובלעת ההנחה

שהייתה התחלה (לא רק ליקום הפיזי אלא לכל שרשרת הסיבתיות), ושהמצב הטבעי הוא שלא יהיה כלום. שי הנחות שאינן הכרחיות.

ההנחה הבסיסית

זה, וכמו שכתבו לך עוד.

ההנחה הראשונה שלך, שאם קיימת מציאות, אם יש יקום, אז חייב להיות "מישהו" שמאפשר את זה.
זו הנחה שגויה, ואם אתה חושב אחרת, עליך להוכיח אותה.

כשאני אומר, שהיקום קיים כי הוא אפשרי, אני מדבר על זה שאם היחס בין הכח החלש לכח האלקטרו מגנטי היה שונה, היקום לא היה מתקיים כי האטומים היו מתפרקים.
אני אומר, שבהחלט ייתכן שנוצרו - יש מאין - הרבה יקומים, ושהם לא מצליחים להתקיים כי הם נוצרים ללא איזון מתאים בין כל הכוחות.

אני טוען שעל המאמין שיש בורא, להוכיח שיצירה של יקום יש מאין לא יכולה להיות ספונטאנית ללא בורא.

פיטרמן

New member
יש התייחסות לכך בספר "אלוהים משחק בקוביות"

מה שאתה מביא שייך לתאוריית עשרת המימדים שבתורת המיתרים, אך התחום הזה לא נחשב כמדע אמפירי, ולכן שווה ביסודו להנחת קיומו של אלוהים. כעת לפי עקרון התער של אוקאם נראה שעדיף להניח שיש בורא אחד שהתחיל את היקום שלנו מאשר להניח את קיומם של אינסוף קיומים מקבילים שלעולם לא תהיה אפשרות להוכיח את קיומם.

תשובתי

אני
ואני ממציאה מחדש את מטרת ומהות העולם כל יום מחדש.

מבלבל, אני יודעת.

האם צריך חלופה?

מכיוון שאישית, הוא/היא ושארית מטרותיו לא חסרים לי.

בעבר מאד הפריע לי שאין לי אפשרות אמיתית לתכנון, קידום, העצמה והגשמה עצמית. כיום יש לי את כל האפשרויות והן רק מתפתחות ככל שהזמן עובר, ולא מגבילות (בהשוואה ל"אפשרויות" הקיימות בתור דתיים, המחייבות מסגרת מסויימת שרק מגבילה את הפרט בכל שלב ושלב).

מטרת העולם הפרטית שלי היא להיות אדם טוב כראות עיני, לאהוב, לקדם ולהתקדם. חיים רק פעם אחת, ואין עולם הבא.

efrat8881

New member
כנסו אם יש לכם אומץ

תשמעו אנשים ,
מה אנחנו . בני אדם , אנחנו כלום לעומת אלוהים , אלוהים יודע הכל אלוהים בעל כוחות עצומות ומסוגל לכל דבר ,
אנחנו אולי חכמים , מדענים או מה שלא תרצו אבל אנחנו לא ברמה של אלוהים ..
מכירים את המשפט " לשקר אין רגליים ?" אם אתם מסיכמים עם המשפט ,
תבינו שהתורה וההיסטוריה של עמי'' קיימת אלפי שנים , וה" שקר" הזה לא יוכל להחזיק מעמד ,
ובפסח למשל ..
אנחנו חוגגים את ליל הסדר , ויש את הכוס של אליהו הנביא .
מי שותה אותה בדיוק ? הא ? אליהו הנביא בכבודו ובעצמו ,
פוסח בכל בית ובית ועושה את הנס המופלא הזה
אם לא היה עכשיו את יציאת מצרים ואת משה לא היינו חייים ,
ואם אתם כל כך חכמים ,
בטבע יצר אותנו ? כן ? אז מה יצר את הטבע ? ומה יצר את אמא של הטבע ?
כ ל ו ם
אל תשוו את אלוהים לטבע כי הוא יצר אותו

הנה הוכחה שאלוקים קיים : כנסו אם יש לכם אומץ : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3537299,00.html

sceptic1

New member

למעלה