שאלת בירור

tykoosh

New member
שאלת בירור

שלום! אני סובל מחרדה חברתית בשמה המקצועית זה מתבטא בעיקר בהסמקה ובהזעה. הלוואי ויכולתי להחליף את צבע העור שלי או לשנות אותו. בכל מקרה הבנתי שטיפול התנהגותי קוגנטיבי יכול לעזור להתמודד עם הבעיה. הגעתי ע"י חיפוש באינטרנט למכון CBT המטפל בחרדות אלו רציתי לדעת האם זה מכון מוכר ואלו אנשי מקצוע שיושבים שם? אם מישהו מכיר מקום נוסף בו אפשר לטפל בבעיה אשמח לדעת אני מירושלים.

אם אתה מתכוון ל"פסגות"

אז כן, זה מקום מוכר (ויקר). ההתמחות שלהם היא באמת בשיטת ה-CBT. לא יצא לי להיות מטופלת שם באופן אישי אבל שמעתי מאחרים שזה מקום טוב. לא יודעת אם יש להם סניף או שלוחה בירושלים, הם נמצאים בתל אביב עד כמה שידוע לי. לטיפול בחרדה חברתית מומלץ טיפול קבוצתי בשיטת ה-CBT.

שירז311

New member
לא מכירה את המקום. אבל..

תוכל להיעזר במאגר המטפלים (מורשים ומוסמכים, כמובן) הקיים באתר "פסיכולוגיה עברית". בצד ימין יש אפשרויות בחירה של אזור מגורים, סוג הבעיה וכו'. בהצלחה!!

גרא.

New member
tykoosh,לא מקובל לדון בפורום באיכות של מכון

זה או אחר,אלא רק דרך מערכת המסרים.מכל מקום,אפשר לפנות לאי"טה,האיגוד הישראלי לטיפול קוגנטיבי ולמצוא שם מטפל/ת.אפשר גם לנסות לפנות לקופ"ח שלך,יתכן שישנפ פסיכולוגים קוגנטיביים שנמצאים בהסדר איתה,ואז גם היא משתתפת בכיסוי כמחצית עלות שעת טיפול במשך 30-60 שעות,לפי העניין..

הסמקה והזעה

שלום רב. רציתי רק להביא לידיעתך, שמלבד CBT, יש עוד שיטה שעשויה להתאים לצורך טיפול בהזעה והסמקה בסיטואציה חברתית. מדובר על ביופידבק -- משוב ביולוגי. זו שיטה שבה מודדים את זרימת הדם וכמות ההזעה שלך בזמן הטיפול, ומציגים אותה על מסך של מחשב. ואז מלמדים אותך לשלוט ברמת ההזעה וההסמקה שלך בעצמך. לחלק מהמטפלים ב- CBT יש גם את המכשור לביופידבק. אבל לעתים ניתן למצוא מטפלי ביופידבק גם במרפאות הרפואה המשלימה של קופות החולים -- ואז הטיפול יותר זול. לשיקולך.

היי

ניתן לטפל גם ב- ADD באמצעות ביו פידבק, אבל זה דורש מכשור מיוחד: EEG Biofeedback - מכשיר משוב ביולוגי שמודד לא רק זרימת דם והזעה, אלא גם גלי מוח. ואז צריך לברר מראש שהמכשור הזה קיים במרפאה אליה את פונה. בנוסף, יש לציין שיש קשר בין ADD לבין חרדה, וניתן לטפל בשילוב הזה גם באמצעות תרופות. לפני כמה ימים התארח ב"תפוז" פסיכיאטר שעוסק בזה. שוב - לשיקולך. בהצלחה.

למעלה