שאלת ביקור בארץ

michalica

New member
שאלת ביקור בארץ

אז בזכותכן יש לי רשימת בקשות לספרים - תודה! עכשיו: מה לקנות בסופר ולהביא לכאן? (חוץ מקפה שחור אל נחלה, המון טעמי ופסק זמן ואפילו עמבה)?

juspan

New member
מה את מרגישה שחסר לך?

שבא לך שאת מתגעגעת? איך נדע?! למשל מהרשימה שלך רלוונטי לנו רק עמבה, דווקא בגלל בעלי יותר, אבל אצלנו (אצלו) זה בגלים של קבעונות, כבר מזמן ירד מהעמבה בקטע של להביא מהארץ (ובאמת לא מזמן כשעשיתי סביח שיגעתי את הפורום בחיפוש אחרי מתכון אמיתי לעמבה שלא כולל תערובת תבלינים מוכנה שגם קונים רק בארץ בעיקרון). ואם בכ"ז מביאים מהארץ, אז זה יהיה עמבה של שמש מהשווארמה
אפרופו תבלינים, בהרט את משתמשת? (גם כבר לא מביאה כי מצאתי כאן בחנות האורגנית). בגלל שלבעלי יש חופשי חודשי לארץ אני כבר בלי רשימות כאלה ועניינים כי אין לחץ, כל פעם בא לי משהו אחר. למשל לנסיעה הקרובה אני צריכה שיביא לי מהסופר נרות חנוכה ונרות שבת. רלוונטי לך? שקדי מרק שזה משהו שרק אני אוהבת כאן ולא נורא חשוב לי כי לא מתה על מרקים, אבל אוהבת שיש בבית תמיד. טחינה - למרות שבסגנון של הסופר יש לי כאן הרבה טחינות מעולות, וכשאני מביאה מהארץ טורחת לרוב שיהיו מהמיוחדות שאין בסופר דווקא. סילן? מלפפונים חמוצים? (לא יודעת מה יש באזורך, כאן הסגנון של המלפפונים החמוצים אחר לגמרי ואין על הישראליים, אבל מצאתי גם באיזה סופר כאלה מישראל ממש שמיועדים ליבוא, כלומר לא סתם בחנות של היהודי שמביא מוצרים מישראל ומחליף את השקל ביורו, אלא למכירה רגילה בסופרים ולכן במחיר נורמלי).

juspan

New member
אה, והוא תמיד מביא איזה בקבוק שמן זית

כי גם אוהב את הגיוון ושיש את הישראלי בבית, זה לא שחסר לנו כאן מבחר עצום וזול יחסית מאיטליה, ספרד ושות', אבל זה אחרת.

Anne Shirley1

New member
טחינה

לא יודעת אם יש בסופר אבל שווה למצוא טחינת היונה או הגמל וגם שערות חלבה ו/או חלבה אבל כאמור לא זו מהסופר (הכי טעימה שטעמתי הייתה זו שמיוצרת בשכם אבל לא יודעת מה שמה) כמו שג'וספאן כתבה תלוי מה את אוהבת אני לו הייתי נוסעת הייתי לוקחת איתי לדר אחד הדברים הכי אהובים עליי קרמבו?

Anne Shirley1

New member
ממרח קרמבו

תגידי יצא לך לראות שוקוצ'יפס מנומר כלומר כזה עם חמאת בוטנים?

Anne Shirley1

New member
אני מחפשת בנרות

וכל מי שביקשתי ממנו לחפש לא מצא אכלתי כזה בעוגיות והטעם משגע! אם תמצאי אשמח לדעת היכן. תודה מראש ויש לך יופי של בלוג!

Anne Shirley1

New member
ואוווו מה עשית לי עכשיו

בדיוק אלו!!! ממליצה מאוד מאוד בעוגיות שוקוצ'יפס יאמי יאמי יאמי אני מוכנה לחילופי אוכל
ונכנסתי לבלוג אחרי הודעת האירוח שלך (מצחיק עוד שכתבתי לך על מתכונים לא נראה לי שחסרים לך רעיונות) בכל אופן אימצתי את תוספת הסולת לכדורי הבשר ויוצא מצויין.

michalica

New member
תודה!

את הסולת אימצתי ממשתתפת פורום בטמקא שהפציעה לפני כמה שנים ונעלמה כלעומת שבאה לא לפני שנתנה אלף מתכונים לא רעים בכלל

michalica

New member
צרות של עשירות

מאחר ואני גרה קרוב ל"ביירות הקטנה" כלומר האיזור עם הכי הרבה ערבים בארה"ב, יש לי אוכל ים תיכוני בלי הגבלה. אני חושבת שבאמת אולי תבלינים כי אין על התבלינים של "ההודי" מקרית אתא, שוקולדים, עמבה ואולי ארהיב עוז ואסחוב ארגזי קרמבו.

juspan

New member
בתור חובבת אוכל ערבי

נו, כזה שניכנסו להם והפכנו לשלנו, אישית תמיד מופתעת לגלות שאני כנראה אוהבת את זה של הערבים משלנו ולא של כל שאר בני דודיהם. אמנם מזמן לא ניסיתי אוכל ערבי במקום מחוץ לגרמניה (חוץ מישראל, דא, כלומר לא תמצאי אותי מחפשת אוכל כזה בטיול לארה"ב או ווטאבר, אז לא יודעת), אבל כאן לפחות, אצל מי לא ניסיתי, מכל ארצות ערב (גם פה יש ביירות הקטנה בערך) חומוס, טחינות, פיתות (מסעדות או לקנות) הכי הכי לא דומה למה שאני רגילה ואוהבת. גם במה שאני רגילה ואוהבת יש כמובן מלא אסכולות בארץ (אם זה יפו או הכרם או עכו וכו'), אבל כאן אין לי ברירה אלא לעשות בעצמי מה שאפשר כי פשוט לא טעים לי האוכל הערבי כאן. (והכי הכי, כבר לא ערבי אבל יום אחד אני חייבת לנסוע לטורקיה רק כדי לגלות מה עוללו לאוכל שלהם כאן, כי לא הגיוני שאני לא אוהב את זה, זה הכי תפור עלי, ואני פשוט לא סובלת את זה כאן, לא השווארמה שלהם, לא הבורקסים, כלום). אבל בקטע של מוצרים מהסופר (לא מסעדות או אוכל רחוב, לזה אני מאוד מתגעגעת) יש לי פה פשוט הכל, יש תחליף לכל דבר שאני אישית זקוקה לו. חוץ מדבר אחד, גבינה לבנה רגילה, ואת זה אני גם טורחת להביא.

michalica

New member
חנופה לטעם המקומי

אבל באמת יש פה מקום עם ערבים בלבד, האוכל שם מעלף אם כי חייבים לומר שהסטנדרטים שלנו ירדו פלאים. הייתי קונה פה גם גבינה לבנה, אבל חברת תנובה גורמת לי לבחילה.

shiron number 1

New member
תלוי מה את אוהבת

לא תאמיני, אבל כשגרתי בארה"ב הייתי מביאה חמאה! (אני יודעת. אסור), כי לא מצאתי אחת שאני אוהבת וחמאה זה מרכיב מאוד חשוב בתזונה שלי. בפעמים האחרונות הבאנו זיתים ומלפפונים חמוצים, קוסקוס מוכן (אבל הבן שלי לא מוכן לאכול אז אולי הפעם נביא סולת), זעתר ועוד קצת תבלינים וחלווה. וגם במבה לילדים, ביסלי גריל לבעלי ושקדי מרק בשבילי (מיד הולכת להתחבא בפינה של הירקות האורגנים יחד עם מירמיר). אבל זה משתנה כל פעם. פשוט נכנסים לסופר ובוחרים. בלי הכנות מוקדמות.

Forever Mom

New member
אז אני

אחרי הרבה שנים של מגורים בחו"ל עם נסיעות תכופות וגם עם בעל שנוסע לפחות פעמיים בחודש לארץ - לא מביאה כמעט שום דבר . אנחנו גרים במדינה שממש אין בה המוני ישראלים ואי אפשר לקנות פה אוכל ישראלי/ים תיכוני בסופר - ובכל זאת, כמעט ולא מביאה דברים. אין לי כח לשלפ. כן מביאה לפעמים: סילאן טחינה ממרח תמרים ובושם. בגלל שהעונות פה הפוכות לישראל, קונה תמיד בגדים בסוף עונה בישראל שישמשו אותי חצי שנה אחר כך....

למעלה