שאלת בייביסיטרים

שאלת בייביסיטרים

אני עוקב אחרי הפורום כתושב מודיעין-מכבים-רעות זה זמן רב, ושמתי לב שכשהאמהות (והאבות) שפה מחפשים בייביסטרים קבועים לילדיהם לשעות אחה"צ, או בייביסיטר+איסוף מהגנים, בדרך כלל מחפשים בנות. ואני שואל אתכם למה? בנים פחות טובים בשמירה על ילדיכם ובדאגה להם? סתם שאלה שעלתה לי לראש בזמן האחרון.

שיר מקסים, אבל תשובה אין?

אם יש לך זמן

לכתוב שיר כזה ארוך כחתימה... אז יש לך זמן לכל. לי אין זמן. אבל אענה במשפט אחד: זכרים חשודים הרבה יותר מנקבות בעניין מעשים מגונים. מה לעשות? ואין לאן לברוח מזה.

ורדה 1

New member
שאלה טובה... על פי חוק הזדמנויות שוות בתעסוקה, אתה רשאי לקרוא את ההודעה כאילו היא פונה גם לבנים. יותר נוח לנסח הודעה שפונה למין אחד בלבד ולא לכתוב בייביסיטר/ית, בן/בת, שיאסוף/שתאסוף וכו' ומכיוון שברוב הבייביסיטרים הם בנות, מקובל לנסח את ההודעה בלשון נקבה. אם אתה רואה מודעה שנראית לך, אתה יכול לשאול את מי שפרסמה אותה אם לא תתנגד לבייביסיטר בן. אני מניחה שלרוב האנשים זה לא מפריע (לי זה לא מפריע) למרות שכבר שמעתי על אמהות שאמרו שלא היו מכניסות הביתה בייביסיטר בן.

ורדה...

אני בטוחה שלא זאת היתה הכוונה שלו...הוא לא מתכוון לחוק שוויון הזדמנויות,נכון? אנחנו מדברים על אותו הדבר...כן מכונה? פשוט, איך לומר...נושא קצת בעייתי...

ורדה 1

New member
כנראה שאני ../images/Emo163.gifית כי עדיין לא ירדתי לסוף דעתך...

כן ולא

מצד אחד, אני כן חושב שיש בנים מתאימים לתפקיד, אבל מעניינת אותי הדעה והסיבה שבגללה יש העדפה לבנות.

אילנית03

New member
גיסי למד גננות

והוא לא עובד בזה לצערו ולצערם של הרבה ילדים לדעתי , כיוון שיש המון חששות לגבי גבר שמחתל, וגבר שנמצא בקרבת ילדים שהם לא שלו. אני חושבת שזה דבר מדהים, שלילדים יש דמות גברית שמטפלת בהם , אך לצערנו יש לו מעט מקרים מפחידים ולכן אמהות / הורים מפחדים לשים את ילדיהם עם גברים. גיסי מספר שהוא עבד בגן ילדים , באה אמא לראות את הגן ובדיוק הוא חיבק ילדה שבכתה כי היא נפלה והאמא התחילה לדבר בגנותו. (לומר לאחראית שהיא צריכה אישור חתום מכל ההורים שהוא יחבק כי זה יכול להחשב הטרדה ) אז הבורות בעניין באה מפחדים ומדברים שקרו לכן רוב הפעמים הפנייה היא לנשים.

Angel972

New member
ולא מזמן ב TV הראו איך מטפלות

מתעללות בתינוקות ... אז אולי גם צריך להוציא את המטפלות מהגנים
כמו שאמת ... מדובר בבורות ...

אילנית03

New member
הבעייה הגדולה של הרבה מאוד אנשים

היא החוסר ידע מאידך והפחד על היקר להם מכל מגיסא

chili3

New member
../images/Emo46.gif ממש מרגיז. לי לא היתה בעיה

להכניס את שיר לגן עם גנן ולא גננת.

Angel972

New member
אנחנו אגב רשמנו את הבן הגדול

לגן דתי שאמור היה להיות בו גנן
לצערנו - בעיריה החליטו שהגנן צריך לעבור לגן אחר ... טוב נו ... גם אנחנו הגענו למסקנה שהבן צריך לעבור לגן אחר בעקבות זה, ובעיקר בעקבות זה שלא היינו מרוצים מהגננת.

אילנית03

New member
בורות של אנשים כמו שכבר אמרתי

כשאירמי היה בן 1/2 שנה נאלצתי להכניס אותו לבית ילדים בקיבוץ מסיבות כאלו ואחרות והיה שם גנן וגננת ושתי סייעות ואירמי היה מוכן ללכת כל יום רק לגנן. הילדים האחרים שהיו שם לא היו מוכנים להכנס עם הוא לא היה אומר להם בוקר טוב. ככה שאני בעד

אליזבט3

New member
בננו למד בגן עם גנן

בשנה שעברה. זו היתה קבוצה מעורבת של טרום וטרום-טרום חובה. הגנן היה חם, מחבק, אמפטי - ודמות גברית. מאוד נהנינו משנה פוריה, מגבוש אישי וחברתי, ואני מרשה לעצמי לדבר בשם כל ההורים. אני רוצה לצטט את אמא שלי, שאמרה לי שגננות בדרך כלל לא בוחרות את הקריירה שלהן בתור עדיפות ראשונה ומתוך תחושת שליחות חינוכית, לעומת זאת כשגבר בוחר ללמוד להיות גנן - כנראה ש"יש לו את זה"! ולגבי הטרדה הדבר אמור גם לגבי גננת. אם גננת מושיבה ילד על ברכיה, וזה קורה בגן של בננו השנה, זה גם נחשב הטרדה. בהצלחה!

וזה מקומם

לא בדקתי עם כל הגננות בעולם. אבל אני מכירה כמה, והן חיות תחת לחץ אינסופי של ביקורת לא רלוונטית וקשה מאוד. והן חיות תחת לחץ אינסופי של הורים שמתקשים להבין שגם הן רוצות את טובת הילד. והן חיות תחת לחץ אינסופי, של מערכת חינוך כמעט בלתי אפשרית. אה, ושכחתי, והן יוצאות פעמיים שלוש בשבוע לפגישות בענייני גן, [כן, השבוע יש לי רק שתיים ברוך השם] בערב כמובן. אה, ועוד משהו,ומשכורתן מעליבה ועלובה. אז לבוא ולומר שבדרך כלל הן לא בוחרות את הקריירה שלהן מתוך תחושת שליחו, זה לא הוגן בלשון המעטה. הכרתי גם גננים, אחד מהם לא ראוי לטפל בזבוב. אחרים היו מעולים. עבד איתי משך שנים בחור כשגיננתי בקיבוץ עבד איתי גם עולה חדש שהיה באולפן באותו קיבוץ שני אנשים יקרים, לא הפסקתי להודות להם על עבודתם החינוכית , על הרגישות שהפגינו, על אהבתם לילדים. אבל הבה לא נכלילה טוב?

B plus

New member
ואני דווקה מכירה ביבייסיטר-בן../images/Emo150.gif

הוא כבר בתיכון ולא עושה השנה בייביסיטרים בגלל הלימודים, אבל שנה שעברה הוא שמר על הרבה ילדי שכנים.

למעלה