שאלת ביטוח

yogever777

New member
שאלת ביטוח

מישהו מכיר או יכול להמליץ לי על החברות הנ"ל?

האם זה הגיוני שבמחשבון ביטוח זה המחיר הנכון?

המחיר הוא רק לביטוח חובה.

תודה.

rusti james

New member
שים לב שלא בחרת אופנוע בסוג רכב

ולכן קיבלת מחיר לרכב = מכונית פרטית...

הלוואי על כולנו מחירים כאלה...

אתה צריך לסמן 'אופנוע' ברובליקה הראשונה (הטופס יתאפס לך בכל שאר השדות - ותצטרך למלא אותם שוב)

למה כשאני מזין את הנתונים שלי

רשום לי בכל חברות הביטוח "זהה לפול"?
איך זה יכול להיות?

פרארי1

New member
כי אין תחרות בביטוח החובה לדו"ג

תקופה מסויימת הייתה תחרות חלקית ומספר חברות מצומצם הציעו תעריפים נמוכים מהפול, כיום חזר המצב שכולנו נזרקים אחר כבוד לפול ומשלמים את התעריף הכי גבוה במשק...

l coyote l

New member
זה ככה באופנועים.

כמעט רק הפול מבטח אותנו.
חברות אחרות - אם מסכימות - זה תחת קריטריונים מגבילים של גילאים מסוימים והעדר תאונות, ולדעתי כמעט לא נשארו חברות שמסכימות לבטח גם בתנאים האלה.

התמונה בתחילת השרשור היא לביטוח רכב, לא אופנוע.

מוזר, דיברתי היום עם כמה חברות שהסכימו לבטח

אותי : 555, אודי דגן, רמי ביטוחים... התעריפים בגדול היו 3600 לחובה עם השתתפות ועוד 540 לצד ג' בלי השתתפות... יותר זול מהפול לא?

l coyote l

New member
אתה לא מבין נכון.

אין זול/יקר. יש רק יקר - הפול.
רק שם מבטחים אותנו.

טוב, כבר התחלתי, אז השתתפות עצמית:
בתמורה לתעריף ה"מוזל", אתה מוותר מראש - במקרה של תביעת הביטוח על תאונה - על פיצויים בגין כאב וסבל עד סכום של 25,000 ש"ח, ועל החזר ל-7 ימי עבודה ראשונים.

הוצאות רפואיות ישולמו לך בכל מקרה במלואן.

בתמורה לתעריף המלא אתה יכול לתבוע פיצויים לכאב וסבל על כל סכום, קטן ככל שיהיה, ותקבל החזר לימי עבודה החל מהיום הראשון.

אם פי 3

New member
שאלה בנוגע להחזר ימי עבודה

אם מישהו עם השתתפות עצמית עובר תאונה, שגורמת לו להשאר בבית/באשפוז מספר ימים, האם ניתן לדווח את השבוע הראשון כימי מחלה (בהנחה שיש צבירה מספקת של ימי מחלה)?

gilkor

New member
מה שאת מדווחת זה עניין שלך

השאלה שאת אמורה לשאול היא מה תובעים?

אם בכלל היית בדרך אל/מ/תוך כדי העבודה? אז תתבעי תביעה מלאה את ביטוח לאומי, ובכלל אין קשר לכיסוי הביטוחי מטעם ביטוח חובה, במקרה כזה אין שום סייג השתתפות כלשהו.

אם התאונה לא נכללת בהגדרת תאונת עבודה אז עדיין את יכולה לתבוע את ימי העבודה. השאלה היא האם תופעל ההשתתפות (רוב הסיכויים שכן) ולכמה?
כמובן שאת יכולה לבחור שלא לתבוע בכלל את ימי העבודה ולדווח עליהם כעל ימי מחלה.

אם פי 3

New member
זו שאלה תיאורטית

כרגע יש לי ביטוח בלי השתתפות עצמית, ולשמחתי לא עברתי שום תאונה.
אני מתלבטת לגבי הביטוח הבא - האם להשתמש באופציית ההשתתפות העצמית, ומתוך כך, מנסה להבין עד הסוף את המשמעויות שלו.

מה שאתה אומר, ותקן אותי אם הבנתי לא נכון - זה שאם זו תאונת עבודה, ממילא אין רלוונטיות להשתתפות העצמית, כי לא תובעים את ביטוח החובה אלא את ביטוח לאומי.

אם זו לא תאונת עבודה, אני יכולה לתבוע את ביטוח החובה (בהנחה שזו פגיעה משמעותית אם דרשה השבתה מעבודה ואולי גם אשפוז), וגם לדווח על ימי מחלה (לא מדברת על תחמונים, אלא על הליך תקין), עבור ימי ההשבתה הראשונים?

gilkor

New member
גם אני באותה התלבטות

מתוך 100% נסועה, האחוז הגדול ביותר הוא "בחסות" ביטוח לאומי.
ימי העבודה שבהשתתפות שווי ערך ל XXXX ש"ח.
ההוזלה בביטח שוות ערך ל YYYY ש"ח.

האם עבור אחוז הנסועה שלא תחת הכיסוי של ביטוח לאומי כדאי לקחת את ההנחה?

אני לא אומר/אמליץ מה הבחירה שלי.
מן הסתם, ככל שמרוויחים יותר ונוסעים פחות נסיעות פרטיות - התשובה היא ברורה.

אני לא יודע איך ינהג המעסיק שלך אם תדווחי על ימי מחלה לאחר תאונה. מבחינת החוק היבש, כל עוד יש אישור רופא להיעדרות מהעבודה זה מספיק. יש חלוקה בין המעביד לביטוח לאומי מסך ימי מחלה מסויימים, אני לא זוכר בדיוק מהי אבל זה יותר מ7 ימים.

l coyote l

New member
צד ג' זה ביטוח נפרד

שלא חובה, אבל כדאי מאוד, כי במקרה שתפגע ברכב אחר - ולו שריטה או שבירת מראה - הביטוח ישלם.

זה לא דרך הפול אלא דרך חברות ביטוח אחרות, שגם אליהן אתה מקושר דרך הסוכנויות.

סוכנות ביטוח מומלצת לאופנועים (מבחינת שירות) היא רמי ביטוחים.

l coyote l

New member
ואתה צריך להבין מה המשמעות של השתתפות עצמית

לפני שתיקח את זה על עיוור.
תעשה חיפוש בפורום.

למעלה