שאלת ביטוח

yogever777

New member
שאלת ביטוח

מחר אני כנראה מתחדש בגוי מקס 250 2007. ביררתי לגבי ביטוח ויש לי רישיון 8 שנים על אופנוע ללא הגבלה. וקיבלתי הצעה מחברת ביטוח 555 הצעה מוזרה שאם מישהו יכול לעזור לי להחליט אני אשמח.
ביטוח חובה 3526ש"ח כולל הכול וכמובן אני לא אפרט כי כולם יודעים.
וחובה עם השתתפות 2468ש"ח שזה מה שמעניין אותי לדעת, גם כולל הכול אבל אם במידה ואני מקבל כסף מתביעה אז הביטוח לוקח לי 25% מסף התביעה,ועוד איזה שבוע של הפיצוי מהעבודה או משהו כזה.

מישהו מודע לזה או שיכול לעזור לי להחליט או להמליץ על ביטוח זול יותר.

חשוב לציין שיש לי רכב מבטוח בביטוח ישיר שאני מעביר את הביטוח על הקטנוע.

תודה רבה לכולם.

פרארי1

New member
השתתפות עצמית בביטוח חובה

נדון בפורום אינספור פעמים, אבל נחזור על זה בשבילך

במקרה של תביעת ביטוח, אתה תקבל פיצוי מלא על ההוצאות הרפואיות והשיקומיות, כמו גם על אובדן כושר השתכרות.
משמעות ההשתתפות היא שמהסכום שייפסק לך כפיצויי כאב וסבל, יופחתו 25K שקלים ולא תקבל פיצוי על 7 ימי עבודה ראשונים.
במקרים של תאונות קלות, קורה שפיצויי הכאב וסבל הם עיקר ה"בשר" בתביעה, אבל אינם מגיעים ל-25K שקל ואז לא תקבל כל פיצוי למעט כיסוי ההוצאות של האמבולנס והמיון.

אנחנו לא נוהגים להמליץ על פוליסה עם השתתפות, רק להסביר את המשמעות וכל אחד עושה לעצמו את השיקול האם זה משתלם לו.
אם אתה רוכב חדש וזה קטנוע ראשון שלך, אולי עדיף לבטח ללא השתתפות ולדעת שאם חלילה תקרה תאונה, תקבל את מקסימום הפיצוי.

anigodin

New member
לא 25 אחוז

אני מציע לך לבדוק את מחשבות ביטוח החובה של משרד האוצר.
הזן שם את הנתונים שלך ותקבל את כל האפשרויות (הלא רבות, יש לציין) לביטוח חובה.
ההשתתפות שאתה מדבר עליה היא לא השתתפות כמו בביטוח מקיף. כפי שאמרת, במקרה תאונה אם אתה מקבל פיצוי על סבל וכאב בגובה של נניח, 100000 וקנית ביטוח עם 'השתתפות' בפועל תקבל 75000 ומתוך הפיצוי שישולם לך על הפסד ימי עבודה יקוזזו שבעת הימים הראשונים (אם שילמו לך על 10, תקבל רק על 3).
אם תיכנס למחשבון הביטוח תראה שאיילון מציעה את ההנחה כמו כולן אלא שאצלה הויתור יהיה רק על 12500 מתוך הפיצוי על סבל וכאב. הויתור על החזר ימי עבודה נותר 7.

הייתי באותה התלבטות כמוך ולבסוף החלטתי לבטח עם ההנחה באיילון בגלל סכום הויתור הנמוך יותר. אודי דגן עובד עם איילון ומאפשר לשלם ב-12 תשלומים בכרטיס אשראי.
אם תתקשר אליהם ותבקש לבטח עם ההנחה הם בטח יציעו לך ביטוח תאונות אישיות ב-48 ש"ח לחודש. זה יוצא קצת פחות מ-600 לשנה. בעבר דובר על הביטוח הזה בפורום ועל כך שהם לא ממהרים לשלוח את הפוליסה אם אתה מבקש מה שקצת מעלה את החשש שלא הכל ורוד שם.

בכל מקרה, לרכוש אם הנחה או לא ולרכוש ביטוח תאונות אישיות או לא, זו החלטה שלך.

gilkor

New member
עד 25K, עד 7 ימי עבודה

מי שחלילה יקבל 100K על כאב וסבל, ה 25K לא ממש ישפיע על הסך הכולל...

כמו שפרארי1 כתב, הסעיף מיועד לתביעות הקטנות.
עדיין יהיה פיצוי בתביעות הקטנות עבור שאר סעיפי הנזק.

yogever777

New member
תודה לכולם על התשובות

התחדשתי לפני שעתיים בקטנוע גוי מקס 250 כמו שחשבתי אני יעשה את הביטוח היקר זה נראה לי יותר משלם לי כרגע לעשות את זה.

ולגבי נהג חדש?! אז אני לא למזלי אז ככה הביטוח יצא לי יותר זול.

ואני שמח שיש פורום עם אנשים טובים. אני רוב זמני הייתי בפורום אופנועים.

שבת שלום לכולם.
בקרוב עוד שאלות על הטוסטוס..

פרארי1

New member
תתחדש

מוזמן להתייעץ כאן על כל מה שעולה בדעתך לגבי הקטנוע החדש והרכיבה בכלל.

רק רכיבות טובות

למעלה