שאלת ביטוח

לXקי

New member
שאלת ביטוח

היי, הבנתי שבחודש מאי אמורות חברות הביטוח להוריד את מחירי הפוליסה, כרגע כמו שהודעתי בעבר רכשתי אקס אבו חדש-שעדיין לא קיבלתי אותו (אמור לקבל אותו ביום שני בעוד כשבוע) כרגע לא רכשתי ביטוח ואני מעוניין לרכוש כשאקבל את הכלי לידיי. ישנה בסניף של חברת עופר אבניר בתל אביב חברת ביטוח בשם תמוז שדיברתי עם אחת מהסוכנות שלהם הוצאה לי פוליסת ביטוח על סכו'ם של כ6700 כולל מקיף-חובה-צד ג וכל מה שמסביב. השאלה שלי האם שווה לי לעשות ביטוח זמני עד לאותה תקופה שבה יוזלו מחירי הפוליסות? או שעדיף כבר לשלם עבור שנה? אני כרגע די מבולבל ולא רוצה להגיע למצב שהקטנוע יצא מהחברה לא מבוטח דגש על ביטוח גניבה כי האיזור שלי מיועד לפורענות ובמהלך החודש ניגנבו 2 ג'וי ריידים מתחת לבניין. אמשח לקבל את תשובתכם
תודה וחג שמח

אהוד א1

New member
תפריד בין חובה למקיף.

החובה כנראה יוזל בכמה שקלים במאי. שווה לחכות חודש? לדעתי לא.
המקיף וצד ג' ללא שינוי.

פרארי1

New member
המחשבון כבר מעודכן לתעריפים החדשים

אין צורך לנחש, אפשר לבדוק כמה יצא בעוד חודש ואז להתקשר ולברר כמה יעלה לבטח לחודש אחד ולהחליט אם זה משתלם.
נראה לי שדי בדומה למה שהיה אמור לקרות כבר לפני כמה חודשים, עיקר ההוזלות הן עד 250 סמ"ק ולרוכבים בגילאי הבייניים, יכול להגיע גם ליותר מאלף שקל הוזלה.

לXקי

New member
תודה רבה לשניכם!!

עזרתם לי מאוד! במחשבון יצא לי כמה פוליסות במחירים שונים
כמו:
איילון חברה לביטוח בע"מ 3,443
אליהו חברה לביטוח בע"מ 3,942
ביטוח חקלאי אגודה שיתופית מרכזית בע"מ 3,793

אם אני אבחר לבטח בחברת איילון (הפוליסה הכי הזולה) זה אומר שהפוליסה היא יותר נחותה מהאחרות? כי המחיר שנקוב בפוליסה שלה לבין ההצעה שקיבלתי מחברת תמוז עומד כמעט על 590ש'ח הפרש. בכל אופן מחר אני יברר זאת טלפונית מול הסוכנת ביטוח של תמוז.

תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד מאוד!!! חג שמח

dash56

New member
אצלי התעריף החדש יותר יקר

איזה הוזלה ואיזה נעליים.
וותק מקסימלי, מבוגר
, העדר תביעות .
בקיצור - אני מסבסד את הצעירים!

nirav

New member
בן 40 עם 20 שנות וותק- לא רואה שום הוזלה:(

על מה מדובר?

אם פי 3

New member
נראה לי שזה עדכון חלקי

אני חושבת שלחברות שאינן הפול זה עדיין לא מעודכן (בדקתי על הפרופיל שלי, לנהג יחיד, ויצא שהפול הכי זולים, עם השתתפות ובלעדיה).
כשבדקתי על "כל נהג", לא היה הבדל מהנוכחי שלי בביטוח חקלאי, ונדמה לי שגם בפול (אבל לא זוכרת בדיוק מה היה שם קודם).

היו שמועות על כך שמיולי אפשר יהיה שני נהגים נקובים בשם. יודעים על זה משהו? אני מקווה שזה יוזיל משמעותית לעומת האופציה של "כל נהג" (שלוקחת בחשבון את הגיל והותק הכי נמוכים, ולכן פחות טובה מאשר של שני רוכבים ותיקים ו"זקנים").

פרארי1

New member
כל התשובות במסמך המצורף

צרפתי את מסמך תעריפי ביטוח שיורי (הפול) החל מיום 1 במאי 2112, שהביא ברנדן בפורום אופנועים.

אם פי 3, התשובה לגבי שני נהגים נקובים בשם מופיעה בסעיף 13.
התחולה תהיה מה-1/5, לא מיולי ולראשונה יש בכלל התייחסות לשני רוכבים נקובים בשם, משהו שלא היה קיים בעבר.

כל המלינים על ותק גבוה שלא משפיע על התעריף - ניתן לראות בטבלה בתחתית המסמך, שמקסימום ההנחה על ותק היא 5% והיא חלה על כל מי שיש לו ותק של למעלה מ-8 שנים.
אני לא יודע אם בעבר הייתה הנחה גדולה יותר, אבל אני יודע שאני בקבוצת הוותק שלא מקנה כל הנחה, כשבשנה שעברה הייתה לי הנחה מסויימת.
כנראה שעשו שינויים בנושא הזה כדי להקל על הצעירים ועל הנפחים הקטנים, שם למיטב ידיעתי עיקר השינוי בתעריפים.

אם פי 3

New member
דווקא כן מיולי

(יש התייחסות ספציפית לסעיף הזה, עם הגדרה שתחולתו מיולי. האמת היא שלי זה לא משנה, כי בכל מקרה יש לי עוד כמה חודשים טובים לביטוח).
וואו. הנחה של 5% לעומת "כל נהג" (לפי מכפלה ב-1.4 לעומת 1.45. השיטה השניה יוצאת הרבה יותר גבוהה) .

ועשו את החישוב כל כך מסובך, שיהיה מאד קשה לבדוק אותו. לא ברור לי למה לדו"ג צריכים להיות כל כך הרבה פרמטרים, שאין בביטוח רכב פרטי.

אפשר להתנחם בזה שביטוח רכבת נוסעים, ה-ר-ב-ה יותר יקר

פרארי1

New member
אכן, סעיף 7

למה החריגו דווקא את זה ולמה עשו הכל כל כך מסובך? לא ברור.
בכל מקרה, אין כאן בשורה גדולה במיוחד, אבל לעומת הגזירות שתוכננו, זה גם משהו.

dash56

New member
מאחר ופסח בפתח , נסתפק בחצי ה-

המלאה .
וכפי שאמרתי, הקשישים מסבסדים את הצעירים.
לא כתוב איפשהו: "אל תשליכונו לעת זיקנה?".

חג שמח לכולם, לא להגזים עם המצות.

tamirym

New member
ראיתם במסמך שהרכבת משלמת 50 מיליון ש"ח בשנה?

והרכבת הקלה בירושלים 10,000,000 ש"ח...

למעלה