שאלת ביגוד ......

רעות110

New member
שאלת ביגוד ......

האם אפשר להלביש תינוקת בת שבועיים בבגדים קצרים ? כרגע אני מלבישה אותה ע"פ "הוראות" האחיות בתינוקיה בבית החולים: חזיה ורגלית... מדובר בתינוקת ששוקלת 3600 ק"ג ורציתי לדעת אם בחום יולי אוגוסט (גם אם אנחנו בבית) צריך להמשיך להלביש בארוך או שאני יכולה לפחות להלביש אותה לפחות בחולצה עם שרוול קצר? תודה

sharoni101

New member
ביגוד.......................

כמחובן שאפשר להלביש בקצר כל עוד היא לא במזגן ולא קר לה (תמיד מומלץ לבדוק לפי האף). כשאת יוצאת איתה החוצה ויש שמש והיא עם בגד קצר רק תשימי לב שלא תיחשף לשמש. ציינת שאת מלבישה אותה בחזייה ורגלית , אז המלצה אישית הבגדי גוף הרבה יותר נוחים ואת יכולה לשים לה מכנס ארוך דק בלי רגלית.

galzil

New member
תלוי איפה נמצאים

אם יש מזגן, אז חשוב לשמור על חום הגוף עם בגדים חמים, אבל אם יוצאים החוצה לחום, חייבים לאוורר אותה, כי תינוקות לא יודעים לצנן את עצמם באותה מידה שהם לא יודעים לקרר את עצמם. אני לא יודע אם בדיקה באף היא הכי טובה, אנחנו בדקנו בעורף ובבטן.

קיאני

New member
תינוק בגיל הזה עדיין לא יכול לווסת

לבד את חום גופו אז עדיף להיצמד להוראות האחיות ואם את רואה \ מרגישה שהיא מזיעה תוכלי לצנן בהורדת בגד או החלפה. בהמלצה שלי אישית במיוחד בתינוקות - מה שאת לובשת - תלבישי לה שכבה אחת יותר. ככה זה עבד אצלינו עד היום.

לפי הכללים שאני מכירה

תינוקות יודעים לווסת את חום גופם רק מעל משקל של 4 ק"ג וגיל חודש. אנחנו (הקטנה ילידת מאי - היו הרבה ימי שרב אז) הלבשנו שכבה ארוכה דקה, אבל אם אני זוכרת נכון, בימים החמים מאוד השארנו אותה גם רק עם חזיה וחיתול. בלילה עד גיל חודש היא ישנה עם שכבה ארוכה (ואח"כ בהדרגה ירדנו לחולצה קצרה ומכנס ארוך ואח"כ רק בגד גוף קצר). אגב משקל לא היווה שיקול אצלנו כי היא נולדה מעל 4 ק"ג
וכמובן - מזל טוב!

למעלה