שאלת ביגוד

sam i m

New member
שאלת ביגוד

מה לובשים לריצה כאשר יורד גשם?! חלק מהריצה שלי הוא בטבע, על ראשי גבעות קטנות האם זה משנה הרבה את סוגיית לבוש הריצה (זאת אומרת מעיל רוח/ גשם?)? ושאלה אחרונה למי שרצה בטבע ולא בפארק או חד"כ, איך אתן ממשיכות לרוץ בחוץ כשיש בוץ?! אותי הבוץ השאיר בבית והשתמשתי בגליידר שיש לי, אבל זה ממש לא אותו הדבר.

דפנה שב

New member
מה אני עושה בגשם

יש לי מן עליונית כזו דקה (של ברוקס) שאני לובשת מעל החולצה. היא נגד גשם ונגד רוח. אבל בגדול, איכשהו בסוף הכל נרטב מכל הצדדים אז גם חולצה מנדפת מספיקה. מה שחשוב הוא שיהיה לך נוח לרוץ גם אם את ממש נרטבת..... האמת היא שפשוט התרגלתי לרוץ בגשם, כי ברגע שהריצה אורכת יותר משעתיים אין ממש מה לעשות נרטבים ומתייבשים אלף פעם בדרך. אבל אם זו ריצה קצרה יותר,נניח עד שעה אני דואגת להתייבש איך שאני חוזרת כדי לא להיות חולה. לגבי הריצה בטבע אני רצה עם נעלי שטח כך שפחות בוץ נדבק ומנסה לדלג בין השלוליות העמוקות ממש. ריצה נעימה!

מור שלז

New member
ואם כבר בגדים - יופי של כתבה דפנה../images/Emo140.gif

יופי לראות אותך פה דפנה
ראיתי את הכתבה שלך שעלתה היום לשוונג, ואהבתי מאוד (כרגיל). ולמי שעוד לא הספיקה לראות: בשבועות האחרונים אני מוצאת את עצמי מכבסת יותר מהרגיל. כשמגיעה התקופה הזו אני יודעת שאני כנראה רצה ממש הרבה. טקס הכביסה שלי מתרחש בשעות מוזרות תוך חישוב של כמה שעות ייבוש יש עד האימון הבא. והכתבה המלאה כאן: http://www.shvoong.co.il/he-IL/259/4240/

באמת כתבה מוצלחת

ואני הכי אהבתי את המשפט "המון פעמים כבר "רצתי" מאשדוד לתל אביב בלי להרגיש".

מור שלז

New member
שאלה מצויינת! ביגוד בחורף הוא קריטי

בניגוד לקיץ, שאז ביגוד טוב הוא יותר בגדר פינוק, אני מוצאת שדוקא בחורף חשוב מאוד להתלבש כמו שצריך. זה יכול לעשות הבדל עצום בין להצליח לסיים את האימון, ולהנות (למשל כמו ריצת הבוקר המדהימה שהיתה לי הבוקר בגשם, ראי בתשובה שלי לקרן) לבין להפסיק את האימון באמצע, או לא להתחיל בכלל... הנה קטע ממשהו שכתבתי שנה שעברה, לחברים לקבוצה, לגבי ביגוד לריצה בגשם (אני חושבת שכבר הבאתי את זה פעם בפורום, אבל היום זה רלבנטי במיוחד): קודם כל, שני פריטי חובה קריטיים לריצה בגשם: • כובע מצחיה – פריט חשוב מאוד, מים בעיניים זה לא נעים (אני בכלל אוהבת את התחושה של גשם על הגוף, אבל לא על הפנים). לשם כך יש כובע מצחיה – אבל מיוחד לריצה בחורף. זה לא הכובע הקיצי שמנדף זעה במהירות, אבל נספג מים בגשם, וגם לא כובע מצחיה רגיל שמהר מאוד הופך למשקולת רטובה ומטפטפת על הראש. זה כובע מבד עמיד למים אבל מנדף. לי יש שניים כאלו: של נייקי ושל אדידס ושניהם עושים עבודה מצויינת, גם במבול. • חולצת ריצה – הכי חשוב – לא כותנה. כותנה סופחת עוד ועוד מים וגם הופכת לכבדה ומציקה. שוב, בד ייעודי לריצה: drifit, coolmax יעשה את העבודה נהדר. ישמור אתכם יחסית יבשים – ומה שיותר חשוב ימנע התקררות. מה לעשות שבריצה חלק הגוף העליון עובד פחות ולכן חשוב במיוחד לשמור על חום הגוף שם. כשגם גשום וגם קר מומלץ להוסיף לגרדרובה: • מכנסי ריצה – טוב, כאן אני יודעת שלא רבים יסכימו איתי (כל חורף אני רואה את כל אותם מאצואים גיבורים שרצים בשורטס קצרים) אבל אני למדתי בדרך הקשה לרוץ במכנס ארוך בלבד ברגע שמתקרר. אפשר מכנס 3/4 לפחות להגן על הברכיים. מה לעשות שהשרירים שלנו מתחממים הרבה יותר מהר מהגידים והרצועות. ולכן כדי להמנע מדלקות כדאי להגן ולשמור על חום האזורים הרגישים. שוב מבד טכני שלא יספח מים ויקרר את הגוף. לי יש כמה טייטסים ארוכים שמשרתים אותי היטב למטרה זו, וכולכם מכירים אותם היטב כי בחורף אני פשוט לובשת אותם מעל מכנסי רכיבה, במקום שרוולי הרגליים שכל הזמן נופלים לי ומציקים – אחלה פתרון. • מעיל ריצה – כשקר וגם גשום מאוד למעיל ריצה טוב אין תחליף. חשוב שיהיה מנדף זעה (אחרת אתם מרגישים כאילו אתם רצים בתוך סאונה), צווארון גבוה (למנוע טפטוף של מים בעורף) שרוולים ארוכים (או לא קצרים מדי) בגשם שוטף אני מכניסה את כפות הידיים פנימה, ולבסוף לא רפוי מדי אבל גם לא צמוד מדי לגוף. • מחמם אזניים – אני מעדיפה את אלו הדקים והפשוטים מבד מנדף זעה, ולא את העבים מצמר או פליס שמחממים מדי לטעמי, וגם מפריעים לשמוע. לדקים יש יתרון נוסף שאפשר בקלות לשים מעליהם את כובע המצחיה . • כפפות ריצה – לא כפפות הצמר הפשוטות שגורמות לתחושת סאונה ומכניסות מים, אלא שוב כפפות דקות מבד מנדף זעה מיוחדות לריצה. כאלו שחוסמות את הרוח, וגם עוזרות בגשם קל (בגשם כבד מכניסים את כפות הידיים לשרוולי המעיל). יש עוד כמה פריטים שאפשר לשקול כמו נעלי ריצה לגשם (יש לנייקי כאלו, ובטח גם לעוד חברות – אני לא התחברתי אליהן, אז נכנסים מים לנעל, ביג דיל, כל זמן שעדיין חם ברגליים הכל בסדר), מחמם צוואר או צעיף (בארץ אף פעם לא השתמשתי – אחרי 10 דקות מחמם מדי ואין מה לעשות עם זה) ועוד פליסים למיניהם (כובע, עליונית וכו) שלטעמי מחממים מדי בתנאים של הארץ (אני מודה שכשהייתי בחופשת סקי ורצתי בערב – אכן עשיתי את זה עם פליס – אבל רק שם). הכתבה המלאה כאן: לרכוב בלי אופנים - הגירסא הרטובה

שאלה על הכובע נגד מים

אני קמצנית וזה טיפה יקר לי, אז רציתי לשאול - איך הכובע הזה מסתדר עם מחממי אוזניים עבים? או שאין על מה לדבר? (הכוונה לפס פליס כזה, בשאמת הגיע הזמן שאני אברר איפה תקעתי אותו. אתמול נאלצתי לרוץ עם כובע צמר והרגיש לי כאילו הראש בוער) - איך הכובע הזה מסתדר עם קסדת אופניים? בינתיים כמה מצחיק אבל לא מאד נרטבתי (אולי היום) והסתדרתי עם הביגוד שיש, אבל נראה לי המעיל שלי יחדיר מים מהצוואר אם באמת יתחיל לרדת פה גשם.

מור שלז

New member
לגבי הכובע

אני משתמשת בו מעל מחמם אזניים דק - בחורף של הארץ זה מספיק. יצא לי לרוץ גם עם המחמם העבה, בדרך כלל בחו"ל, בטמפרטורות של 0 מעלות ומטה - ואז לא נזקקתי לכובע - פשוט כי ירד שלג... בכל מקרה הכובע הוא כובע מצחיה רגיל לריצה, פשוט מבד שונה, וכמו כל כובע ריצה הוא ניתן להתאמה לראש, כך שנראה לי שזה יסתדר גם עם מחממי אזניים עבים. איך זה שעוד לא ירד לך גשם שם???

הבאתי איתי קיץ כנראה...

יש לי תחזית מתעדכנת כל שעה בדפדפן כל פעם אני רואה - ביום שלישי שלג >> ביום שלישי שלג מעורב בגשם >> ביום שלישי גשם >> מעונן חלקית >> איפה??? יום מקסים היום!!! בסופ"ש אמור להתקרר זה לא שלא ירד גשם, אבל גם היה לי מזל וגם נראה לי שלא היה לי אכפת... יש לי אוזניים רגישות בצורה קיצונית, אם אני לא מגנה עליהן זה כמו סכינים בראש, וגם - המחמם הדק יותר יקר. כיוון שאין לי מושג איפה שלי כנראה אני אצטרך לקנות חדש גם ככה אז נראה מה יבוא לי.

מרב.

New member
|../images/Emo207.gif ביגוד/חורף/תפרון

אחרי האימון הרטוב שהיה לי הבוקר החלטתי לפקוד את תפרון ולחפש לי בגדים ארוכים. האמת? התאכזבתי, אבל אולי היו לי ציפיות גבוהות מדי... החולצות הארוכות לא היו נוחות (וזה בלשון המעטה), הטייץ לא משהו (ואין מבחר) ושאר הדברים שהיו שם היו מיועדים יותר לאירובי מאשר לריצה (אומנם דרייפיט אבל לא משהו). אני חושבת שאמשיך ללכת לסאקוני ולשנורר הנחות
(האמת, שאחרי האימון הבוקר אני תוהה אם יש יתרון במכנס ארוך על מכנס 3/4, ולחולצה ארוכה על חולצה ארוכה, ממילא הכל רטוב בסוף, ממילא מתחממים בשעת ריצה, לא?)

יש היום כתבה על אאוטלטים של מותגי ספורט

אני חושבת שזה ynet או כלכליסט, יש שם כתובות של חנויות אאוטלט של מותגי ספורט שונים. עוד לא ביקרתי בהם, מתכננת לבדוק את החנות של נייק בשבת אחרי הכנרת לפי הכתבה מדובר על הנחות מאוד משמעותיות אבל ייתכן ורוב המוצרים הם קייצים, לדעתי שווה בדיקה בכל מקרה

sam i m

New member
את יכולה לתת קישור או להעלות כאן

כמה שמות וכתובות? לפי התגובות כאן אני צריכה לעשות קניות

יעל :-)

New member
תודה ועוד משהו בנוגע למכירות

כבשה בשדה, שכחתי לכתוב תודה. גם אני גיליתי את זה בזכותך :) ועוד משהו, ראיתי שמתחילות לצוץ מכירות לקראת סוף השנה, כנראה בשביל להקל על ספירות המלאי בחנויות. אני ראיתי בנוגע לציוד ובגדי אופניים. מכירה אחת פספסתי, ואני יודעת על אחת נוספת בסוף החודש בTrek. אז פשוט שימו לב גם לחנויות אאוטלט וגם בכלל.

מור שלז

New member
ביגוד ארוך הוא קריטי כשנהיה קר

ביום כמו היום, שלא ממש קר, אבל יש גשם - הכל הולך. אבל בחורף, במיוחד בתחילת הריצה - קר. גם לא תמיד הכל רטוב - הרבה פעמים כשרצים ב"סתם" גשם, ולא במבול, החולצה מרגישה יבשה וחמימה מבפנים. לגבי טייטס ארוך או 3/4 - שוב תלוי בקור. אני למשל היום הסתפקתי ב-3/4, רק לשמור על הברכיים. בחורף אני בטייטס ארוך, כדי להגן על עצמות השוק (שין ספלינטס) ועל הקרסוליים - שני איזורים מועדים לפורענות.

בהתחלה ../images/Emo186.gif ואח"כ נהיה ../images/Emo178.gif

מה עושים? אתמול יצאתי לראשונה בחיי לריצה במזג אוויר שכזה, אני כבר כמה ימים מכינה את עצמי לעניין, לשמחתי הרבה היתה הפוגה בגשם בדיוק ל 45 הדקות שאותם רצתי, דקה קודם ודקה אחר כך היה מבול... יצאתי עם טייץ 3/4 וחולצת דרייפיט עם שרוול ארוך אבל אחרי 5 דקות ריצה כבר נהיה לי נורא חם והרמתי שרוולים, כמובן שזה לא הכי נוח. מה עושים? סובלים מקור בדקות הראשונות? כולם מסביבי רצו עם קצר (מכנס וחולצה) והרגשתי שהגזמתי לגמרי עם הביגוד הארוך אבל נראה לי הזוי לצאת עם קצר בקור הזה, אולי אחרי כמה ריצות שבהם יהיה לי חם עם השרוול הארוך הגוף כבר יזכור את זה והמוח יאפשר לי לצאת בקצר??

למה לא נוח להרים שרוולים?

נסי לקפל אותם בקצה ככה שהם יחזיקו, לא יודעת, אצלי זה הפיתרון תמיד. אפשרות נוספת היא חימום לפני היציאה - אין כמו בפיפות בטן או שכיבות שמיכה לגרום לך להוריד כמה שכבות עוד בבית... ולגבי "כולם" - שילכו לחפש, לכל אחד נוח להתלבש אחרת ולכל אחד יש איברים רגישים אחרים.

למעלה