שאלת בולים

omer9998

New member
שאלת בולים

שלום קוראים לי עומר ויש לי אוסף בולים בתוכו יש הרבה בולים ישנים וכמה מעטפות ו2 בולים שמעניינים אותי המעטפה- מעטפה משנת תש"ט שהיא הזמנה של מדינת ישראל לטקס יום העצמאות הראשון ושמורה במצב די טוב הבול הראשון- בול של משה מונטיפיורי שחיפשתי אותו באתר של משרד הבולאות ולא מצאתי הבול השני- בול של פלשתינה שגם שמור במצב טוב ולא מצאתי באף אתר אני מעוניים לדעת מה שווים הדברים הנ"ל. תודה -עומר-

תמיר1991

New member
כמה שקלים לאחד, לא יותר.

את בול מונטיפיורי גם לא תמצא באתר ההתאחדות כי הוא בול קק"ל. תמיר./

שלום עומר, ברוך הבא.

בוא נתחיל מההתחלה: מהיכן אוסף הבולים שלך? קיבלת ממישהו במשפחה? אספת לבד? מה יש בו חוץ משלושת הדברים האלו? לפריטים שהראית, אחד אחד: הבול הראשון מלפני קום המדינה. במצב טוב הוא אינו שווה הרבה, כמה שקלים לכל היותר. אבל, שים לב שלבול שהראית חסרה הפינה הימנית עליונה. דבר כזה פוסל את הבול, וכספית הוא אינו שווה דבר. כדי ללמוד ממנו על ההסטוריה של ארץ ישראל, לא צריך את הפינה, צריך רק למצוא חומר ולקרוא. הבול השני כמו שאמר תמיר אינו בול דואר אלא תוית של הקרן הקיימת לישראל. לתוויות אלו יש לעיתים ערך כספי, אבל שוב - מצבה אינו מוצלח מידי. דווקא המעטפה מעניינת. אמנם מצבה רע ממש, היא קרועה מקומטת ומלאה כתמים, אבל יש עליה חותמת מעניינת של הילולא דרבי שמעון בר יוחאי, משנת תש"ט, ואולי יהיה מישהו שאוסף יודאיקה, או בולים בנושא חגי ישראל, שירצה אותה ויהיה מוכן לשלם עבורה כמה שקלים למרות מצבה הנוראי. ויש אספנים כאלו גם אצלנו בפורום. אולי יהיה כדאי לך לחשוב על החלפה של המעטפה בכמה בולים אחרים, אם אתה אוסף בולים. מכל מקום, אם תרצה להעלות תמונות נושפות, נשמח לתת לך תשובות נוספות.

למעלה