שאלת בדים... ונפח

שאלת בדים... ונפח

בוקר טוב!
אחותי מתחתנת
וביקשה שאכין שמלות לנערות הפרחים (הבנות שלי!)
אני לרוב מכינה מכותנה לטלאים כי זה צבעוני ויפה.. אבל הפעם אני רוצה שמלות לבנות, נפוחות, עם שיפון...
אז השאלות שלי -
1. איך עדיף להשיג נפח? לשים חצאית טול מלמטה (נפרדת מהשמלה) או לתת עוד שכבה של טול (ומתחתיה אני מניחה עוד בד נעים יותר) לשמלה עצמה בחלק התחתון?
2. בד טוב לשמלה - סאטן? איפה אני קונה בד מתאים? (כמו בדים של שמלות כלה אני מניחה?) האם יש עוד אפשרויות? (בד לבן יפה, אבל אולי עם מרקם? לבן לבד נראה לי נורא משעמם...)
אם מישהי מכירה חנות באינטרנט שמוכרת בדים כאלו - הכי טוב... יהיה לי נורא קשה להגיע בקרוב לנחלת בניימין...

תודה!

היי
יש בכפר סבא חנות שמוכרת רק שמלות לאירו

לאירועים כאלה, שמלות ממש יפות במחיר נוח ביותר, שווה לבדוק לפני "להתאמץ" בכל תהליך התפירה- רכישת בד וכו... או "לקבל" השראה ורעיונות שווה ביקור. כמובן שחווית התפירה לא תהא רק חווית הקניה

nesherkal

New member
מזל-טוב מיכל
ושאלת בדים נוספת

האם יש בד אריג ג'ינס, אבל דק כמו אריג ולא גס כמו הג'ינס.?

maybesure

New member
בטח שיש

הוא נקרא "שמברה", תופרים ממנו בעיקר חולצות, חצאיות מתנפנפות ושמלות ג'ינס. יש אותו בגוונים כהים ובהירים תכולים.

ותדה רבה

אני לא בטוחה שאמצא בחנות את מה שאחותי רוצה.. שלוש שמלות זהות בשלוש מידות שונות, שלא לדבר על המרחק...

אם את רוצה שמלות נפוחות

את יכולה להשתמש בבד שנותם מעצמו נפח כמו טפט לבן או שמנת..בשמלות כלה משתמשים בבד פודנצ" זה סאטן עבה,בעצם יש כל מיני עוביים..,ולפי דעתי לא כשאי לך חצאית נפרדת מהשמלה,מניסיון שלי עם ילדות עדיף שהכל יהיה תפור ביחד,את יכולה להשיג נפח גם עם חלק עליון של החצאית מטול משי ..הוא רך ויפה אבל יש לו נוכחות יפה.
יש אצל קלסיק בדים טובים לשמלות כאלה.והמחירים שלהם לא בשמים. בהצלחה לך.

טרהקוטה

New member
בנחלה.

לא יודעת לגבי פודאנג', אבל יש שם דברים ממש ממש יקרים. מצד שני, את לא צריכה לילדות פאיטים ותחרות..

קלסיק אכן בנחלה,

אבל אני לא הפנתי אותה לחרות ולפייטים, בד טפט או פודאנג" לא יקר במיוחד. אני לא אוהבת את הסילקי למרות שהוא מאוד זול הוא קשה מאוד בעבודה.
איפה את קונה טרהקוטה?

טרהקוטה

New member
ברור שבנחלה!

אני מחיפה, ועדיין משתלם לי יותר אחת לכמה חודשים לנסוע לנחלה ו"לעשות קנייה". ברור לי שלא הפנית אותה לתחרות, אני ציינתי את זה בהקשר של המחירים שם, שאני לא יודעת כמה עולה פודנג' אבל יש שם טווח מחירים מכל הסוגים, כולל מהסוג המאוד גבוה... מכל מקום, אני תמיד מקפידה להכנס לקלאסיק, גם אם אני לא אקנה שם כלום, כי המוכרים שם פשוט קורעים אותי מצחוק.

יהודיתwi

New member
תפרתי שמלה מגזרה של סימפליסיטי

בגזרה יש תחתית שמחוברת אליה - ולא כחלק נפרד,
שעליה תפורה רצועה של טול (מכווץ כמובן) ברוחב של בערך 20 ס"מ נדמה לי. זה הכול. לדעתי זה מנפח יפה מאוד את השמלה, ולא מציק לילדה (מבחינתה היא לבשה שמלה בחתיכה אחת, והטול עומד בין שתי שכבות של בד, וגם ככה הוא לא לאורך כל הרגל)

והנה סוף סוף אני מעלה לפורום תמונה של סוף הפרויקט...

יהודיתwi

New member
השיפון מלמטה לא קשור לנפח השמלה,

הוא אחד מהעיצובים האפשריים, ובהחלט לא האלמנט שמנפח. אם לא רוצים - אין צורך בו.

אימנאא

New member
בד לבן עומד

בבדי הטלאים בפיסות יש בד לבן עם הדפס בלבן היוצר אפקט מזכיר ברוקד
מומלץ ! ובמיוחד מאחר שזה בד שתוכלי להסב את השמלות לשימושיות בעתיד.
או על ידי תוספת קישוט צבעוני או ריקמה .

יהודיתwi

New member
טול רך, התכבס בסדר גמור

עכשיו הסתכלתי בהוראות.
גודל הרצועה הוא רוחב 13 אינץ' (33 ס"מ) ואורך - פעמיים מטר ארבעים (לשמלה של ילדה, כן? הרוחב שלה הוא בטח 50 ס"מ בחלק הרחב)

מצורף דף ההוראות, החלק שמסביר על הטול...

הדור

New member
יש עוד דרך להעמיד שמלה.

עשיתי זאת לשמלת הכלה של ביתי.
בתחתית של החצאית למטה ,קחי פס כמו שיש בוילונות, יופי.
זה מעמיד את כל השמלה

למעלה