שאלת ארנונה

חגיתלה

New member
שאלת ארנונה../images/Emo163.gif

תהרגו אותי אני לא מבינה. בשישי האחרון הגיע חשבון ארנונה. היה כתוב שם שב1.7 ע"פ תשובת העירייה לבית משפט דירות שגודלן בין 120-140 מ"ר, גובה הארנונה שלהן יעודכן וירד בכ3%. אבל בפועל גובה הארנונה שלנו עלה ב15 ש"ח
מישהו מבין את החשבון הזה?!?

avivab10

New member
יאללה, קפצי לעיריה

ותספרי לנו למה לא קיבלנו כסף ואם נוכל לקבל עד 7 שנים אחורה תודה

ההפרשים

ההפרשים הם עליית הארנונה שמשרד הפנים אישר לעיריה 4.25% . (במקור העיריה ביקשה 9% )תתעלמי מהם ואז תעשי את החשבון. ויש פרשנות משפטית שמגיע לך ולכל מי שיש לו דירה בסדר גודל כזה החזר שבע שנים אחורנית. כדאי לגשת למשרד עו"ד שמכיר את נושא המיסוי העירוני. אפשרות אחרת היא לפנות למשרד "מיוחס ושות" בתל אביב. הם הגישו את התביעה נגד העירייה. אלי זה לא קשור כי הדירה שלי היא בגודל של 97 מ"ר.

לא נראה ששיעור הארנונה הוקטן

ממבט שני לא נראה ששיעור האנונה הוקטן כפי שהיה צריך להיות. אין ברירה, לגשת למחלקת המיסים. ושוב\ שווה לבדוק החזר 7 שנים אחרונית.

חגיתלה

New member
השאלה היא מה אצל האחרים?

האם גם אצלכם לא חושבו הקיזוזים? טעות אנוש? מחשב שלא הבין? או עוד ניסיון של העירייה?

עדי מ2

New member
צריך עורך דין להבין מה העיריה כותבת

בין אם זה במקומון ובין אם בשוברי הארנונה, העיריה מתכתבת עם התושבים בשפה משפטית. אני אסביר: לעיריה יש 90 ימים מרגע שמוגשת תובענה ייצוגית להפסיק את הגביה ולהיות פטורה מהשבה. זה לא פוטר אותה מתביעות פרטניות (לא ייצוגיות) של כל תושב. בארנונה זה עוד אפשרי אם מארגנים קבוצה גדולה, באגרת השמירה זה בעייתי יותר. העיריה יודעת את זה ולכן גם אם היא חושבת שהיא צריכה להפסיק את הגביה, הסביר להניח שהיא תחכה עד היום האחרון. כך אני חושב שעשתה בעניין הארנונה וכך יתכן שתעשה בשמירה. לגבי חישוב החיוב האחרון הוא יבדק ואם יש טענות אודיע בפורום. המחאה האפקטיבית ביותר כדי ללחוץ על העיריה להפסיק את מה שהיא עושה בארנונה (מעלה אותה באופן חריג בשנתיים האחרונות) ובאגרת השמירה, היא לבטל את הוראות הקבע ולשלם (במועד!) את החיובים באופן רגיל. יש בזה אקט מחאה לגיטימי ואפקטיבי.

avivab10

New member
מעניין, לגבי אגרת השמירה, אז אם השומר

שהיה במשמרת עקב אגרת השמירה שאינה חוקית נתן קנס לתושב העיר, אז הקנס מבוטל?

ממתי שומר נותן קנס???

פקחים עירוניים נותנים! לא שומרים! מה שנקרא: "אם אין לך משהו חכם להגיד, עדיף שלא תגיד כלום."

ממש לא.

הפקחים הם עובדי עיריה לכל דבר, מקבלים את שכרם (בעקיפין) ממשרד הפנים. אם היית אומר שמכספי הקנסות ממומנים פקחים נוספים, אז הייתי מסכים איתך. מאגרת השמירה, ניתן לממן, עפ"י חוק, אך רק שירותי שמירה ואבטחה. הפקחים העירוניים אינם אנשי ביטחון. הם אנשי אכיפת חוקי עזר וסדר ציבורי גרידא.

חגיתלה

New member
אבל כאן זה לא הגשת תובענה זה כבר תשובת העיריי

תשובת העירייה לבית המשפט. העירייה כתבה זאת בעצמה על גבי שובר הארנונה. על פי תשובת העירייה מיום XX/YY, החל מיום 1.7.11 דירות שגודלן 120-140 מ"ר ישלמו 3% פחות. העירייה ממשיכה לשחק משחקים עם התושבים. היום התקשרתי ולא הסכימו לענות לי, אמרו לי להגיע אישית למקום עם השוברים. ולכו תגיעו למקום לא נגיש עם עגלה

עדי מ2

New member
מה שהעיריה אינה מספרת

עירית רעננה מנסה להתחכם. הארנונה היא שנתית והתשלומים הדו-חודשיים הם רק חלוקה של הארנונה השנתית. אם העיריה מפחיתה את החיוב ממועד מסויים, כחדילה מגבייה בלתי חוקית שאמורה לפטור אותה מהשבה בתביעה הייצוגית, עליה לחדול ממהלך שתוצאתו גביית ארנונה בסכום העולה על המותר בסוף השנה. העיריה החליטה לראות, שלא כחוק, את הארנונה כחיוב דו חודשי והודיעה על הפחתת החיובים הדו-חודשיים, כלומר רק לחלק מהשנה. לעומת זאת את התוספת היא גובה רטרואקטיבית (כי כאמור הארנונה היא שנתית). בכך למעשה לא חדלה העיריה מגבייה בלתי חוקית במסגרת הודעתה לבית המשפט ולכן היא חשופה להשבה של כל התקופה לאחור (שנתיים מהגשת הבקשה לאישור התובענה הייצוגית). לו אני מייצג את התובע הייצוגי, לא הייתי מוותר.

avivab10

New member
גם אצלי היתה עלייה של 1%

שזה בדיוק 2 המדדים האחרונים ולא היתה שום ירידה. מצד שני, ההפרשים לחודשים קודמים הם 2.57% לחודש אם תקחי את החשבון של חודש קודם, תוסיפי לו 2.57% תוסיפי לו כ 1% מדד , ותורידי כ 3% תקבלי את מה שאת משלמת כלומר, זה כנראה תקין (פלוס מינוס חצי אחוז הדיוק שלי)

נאנ3

New member
אני לא מרגישה שחשבון הארנונה שלי ירד, אני

לא מבינה כלום, זה כמו סינית בשבילי. הדבר היחיד שאני מבינה זה שאני צריכה לשלם הפרשים בגין ההעלאה של הארנונה, האם לא שילמנו על ההעלאה שהעיריה חיכתה שיאשרו לה אבל בכל זאת גבתה? או שאולי אני מתבלבלת. התחושה שלי שהחשבון שלי לא ירד

ATAF151

New member
השנה העיריה לא גבתה מראש את ההעלאה

לכן יש לשלם את ההפרשים

למעלה