שאלת אריזה

שאלת אריזה

היי רציתי לשאול לגביי אריזת החפצים בבית: אני עוברת שני מעברים - הראשון לאמא שלי בעוד חודש פחות שבוע שם נשהה חודש ונעבור לבית הסופי יש טיפים לשמירת הדברים בקרטון? לדוגמה : הבגדים האלבומים, הספרים? משהו לשים בקרטון שלא יאכלו?

צימעס

New member
תלוי איפה הדברים יאוחסנו.

איחסנו דברים בקרטונים בערך חצי שנה, בחדר בתוך בית, לא נצפו שערוריות.

רשר

Well-known member
מנהל
איכסון בקרטון ונגישות

את הקרטון מניחים עם פתח לצד ומכניסים את הביגוד כשהצד מהווה תחתית, באיכסון הזמני מניחים את הקרטונים בערימה תוך התחשבות במשקל ושמירה על דופן מעל דופן, בזמן ההנחה פותחים את הקרטונים לאחור והרי לך ארון מרובה תאים בנגישות מקסימלית לכל תא/קרטון, השיטה מבוססת על שיטת האיכסון בארכיונים,

בינא

Member
טיפים לאריזה חכמה ונכונה לזמן קצוב:

1) מה שפחות קרטונים יותר טוב! 2) כל מה שניתן לשים בשקיות נילון גדולות של פחי אשפה (מהסוג החזק!), כמו כל מוצרי הטכסטיל ונעליים, עדיף כ שומר מלחות, קל לשינוע ולא תופס מקום או מעט נפח כשפותחים וניתן לשימוש חוזר לאשפה. 3) לעטוף את כל הזכוכית, הקרמיקה, החרסינה בנייר עיתון ורק אז לתוך קרטונים בגודל קטן עד בינוני ולא גדולים בשום אופן בגלל המשקל. 4) לא להרים קרטונים, אלא לשנע אותם עם עגלה כמו של סבלים, אותה ניתן לרכוש ב"הום סנטר" או דומיו ב-40 שקל. 5) אלבומים וספרים לקשור בחבילות מרובעות לאחר הכנסה לניילון לשמירה מלחות ולא להכניס לקרטונים! 6) להקפיד על הכנת חבילות הספרים במשקל שמאפשר הרמה שלהם. 7) את כל כלי הפלסטיק של המטבח להכניס אחד לתוך השני. 8) במזוודות המשמשות לנסיעות לחו"ל, לארוז את כל מה שצריך לזמן המעבר בין הדירות גם כדי שיהיה נוח להגיע אליהם בכל תחנה וגם כדי שיהיה נוח למצוא אותם ולהשתמש בהם מיד עם המעבר לחדש. 9) לקחת מזוודות מחברים, בעיקר כאלה עם גלגלים, כדי לשים בהן דברים שרציתם לשים בקרטונים. זה נוח לנשיאה ובסיום המעברים מחזירים אותם לחברים... 10) זו ההזדמנות ליצור סדר חדש ולזרוק כל מה שלא באמת צריך, או להשאיר בדירה או לתת לעניים או לתרום...כדי לשמח אחרים שנקקים. כל מה שזורקים חוסך עבודת עטיפה, העברה, פרוק וסידור מחדש... 11) זו ההזדמנות ליצור סדר חדש בחדרי הילדים - קונים תיבות פלסטיק גדולות על גלגלים שלתוכן מכניסים את כל הצעצועים ופשוט משאירים אותם בתוכם גם בבית החדש...

העצה הכי חשובה שלי - להשקיע ברשימות תוכן

למספר את הארגזים ולכתוב את חדר היעד שלהם למשל מטבח 1,2,3,4, וכ"ד סלון 1,2,3, צעצועים של נמרוד 1,2,3, וכה הלאה. כך יהיה קל לסדר אותם בחדר המיועד בבוא הזמן. לכל ארגז תכיני במחברת מסודרת את הרשימה המדוייקת של הכלים (מבח 1 - סיר כתום, מסננת 3 קולפנים וכ"ד) אולי בארגזי המטבח זה פחות חשוב אבל לי זה הציל את החיים בארגזים של הספרים,ובארגזי הבגדים (אנחנו נדדנו יותר מחודש...) ולגבי העצה של שקיות ניילון, אני אומרת לך לא להעיז. מניסיון. בכל יש לחות. נתון. ודוגא הסגירה בשקית ניילות לא תאפשר למיים לצאת (כשתעלה הטמפ' בחוץ) התוצאה תהיי עובד. בדוק!!! גם לגבי כמות הארגזים אני ממליצה על ארגזים קטנים לספרים וכלי בית כבדים ורק לבגדים ושמיכות ארגזים גדולים. אל תשכחי שמישהו צריך לסחוב אותם.. ואת לא רוצה שאת הארגז עם הסרוויס הוא יפיל על הרצפה באפיסת כוחות, נכון? (אופס, שכחתי - לרשום שביא + כוון אחסון בהתאם לתכולה, אם צריך) שיהיה בהצלחה

../images/Emo163.gif עובד=עובש

ועוד על לחות. הניילון מונע מעבר לחות - זה נכון. אבל הוא מונע גם את מעבר הלחות מבפנים החוצה וזו הבעייה הקשה. כי אם האלבומים והספרים נרטבים ממשהו חיצוני, את יכולה לדעת ולהוציא אותם כדי ליבש (אגב, אירוע שלא קורה כל כך אם מאחסנים במקום טוב) אבל את הלחות שניסתה לצאת ויצרה עובש את תגלי רק כשתפרקי את החבילות ויתכן שהתמונות והספרים ינזקו ללא תקנה.. לפני כמה וכמה שנים, חברים של הורי איכסנו את ריהוט הסלון שלהם לכמה חודשים (גם בבניית בית) איזה ליצן הציע להם להגן על הספות ולסגור אותן בניילון. כשהם נכנסו לבית ופתחו את הניילונים חשכו עינייהם כל הסלון היוקרתי שלהם, מעור בגוון פנינה היה מנוקד ומוכתם בכיתמי עובש... ולא, הם לא נרטבו ממשהו בכלל, פשוט הלחות שהיתה בפנים, באופן טיבעי ניסת לצאת כשעלה הטמפ' בחוץ... אז נא לזכור שלחות זה מה שאת רוצה להמנע מלהשאיר בתוך האריזות ורטיבות זה מה שאת יכולה למנוע מלהכנס..

צימעס

New member
../images/Emo45.gif ועוד כמה עצות

לסמן כל חדר במדבקות בצבע שונה, ככה קל לכוון את הסבלים.
להשתמש בבגדים, מגבות, מצעים לאריזת שבירים. ככה גם לא אורזים עתונים, וגם הבגדים לא מורידים דיו על הצלחות.
להחזיק רשימה של כל חדר עם תוכן מלא של ארגזים, וגם רשימת מספרי ארגזים וכל ארגז לאן האו הולך.
4 מעברי דירה בשנתיים.

גאולה 6

New member
ולא לשכוח לעמוד בפתח ולכוון את הסבלים...

בשבוע שעבר עברתי דירה. הרבה מהארגזים ,למרות שסומנו במספרים הנכונים בבירור,נשארו בחדר בקומה -1 כי אני עמדתי בקומה 2 ושם כיוונתי לחדרים. אולי מעצלנות של הסבלים לעלות הניחו למטה?? חבל. זה ממש הקשה עלינו. אז אם יש שתי קומות, צריך לפחות שני אחראים..

פיטנגו4

New member
הפתרון פשוט

לכתוב על כל ארגז לאיזו קומה הוא מיועד. זה צריך להיות הכי גדול והכי בולט מכל מה שכתוב שם ! אפילו מדבקה בצסע זוהר, שונה לכל קומה. רצוי גם שיהיה כתוב לאיזה חדר. הרבה יותר קל להעביר מחדר לחדר באותה קומה, מאשר לטפס קומות עם ארגזים.

למעלה