לא תשובה מקצועית
אבל כן מניסיון אישי. גם לי אחרי LP היתה דליפה, כאבי ראש נוראיים, הייתי חייבת לשכב במאוזן בלי להרים את הראש, התלבטו לגבי blood patch, העדפנו לראות אם מסתדר לבד, אחרי 5 ימים - הנקב התאחה בעצמו. אחרי זה עברתי 2 לידות, בשתיהן קיבלתי אפידורל. התופעה לא חזרה על עצמה. את יכולה לבקש לשוחח עם מרדים לפני הלידה (אני לא דיברתי עם מרדים, לידה ללא אלחוש לא היתה אפשרות, מסיבות רפואיות, ולא רציתי לעבור קיסרי), ולשמוע מה שיש לו להגיד. בכל מקרה דליפה של נוזל עמוד השדרה היא סיבוך של LP, לא חייב לחזור, זה סיבוך אפילו עוד יותר נדיר של אפידורל (למיטב ידיעתי, הדקירה היא לחלל, להבדיל מ LP שתכליתו לשאוב נוזל שדרה, ולכן הוא עמוק יותר, ויותר סביר שתהיה דליפה של הנוזל). בכל מקרה הייתי מבקשת שיכתבו בגליון הרפואי שהיה סיבוך בעבר, וככה אם חלילה תהיה דליפה גם הפעם, לא יחכו יותר מדי ויציעו לך טיפול מהר יותר וכך גם ההחלמה תהיה מהירה יותר. חברה שלי, שקיבלה אפידורל, חוותה את כאבי הראש הנוראיים גם כן ועשו לה blood patch (אבל אצלה שיחררו אותה הביתה עם כאבי ראש והיא חזרה לאשפוז, וזה מסובך כי אז אשפזו אותה בנשים ולא ביולדות ואז גם התינוק לא מאושפז), יום אחרי היא כבר היתה על הרגליים ויכלה לטפל בתינוק שלה. אין כאן מידע סטטיסטי, רק שני סיפורים שאני מכירה מנסיון אישי. אני יכולה גם להוסיף שבלידה הראשונה שלי, בסופו של דבר האפידורל לא עבד וחוויתי את הלידה באופן מלא כולל כל הכאבים, כאב לי מאוד, היתה לידה מאוד קשה, אבל עברתי את זה. המסקנה שלי היא שלידה היא כואבת, אבל אפשר לעמוד בזה, ולפחות מהניסיון שלי, אחרי שהשילייה יוצאת הכאב נעלם (יש כאבים אחרים, אבל לא כאבי לידה), לעומת זאת כאבי הראש אחרי ה - LP היו משהו שלא יכולתי לעמוד בהם, והייתי צריכה כמה ימים להתאושש מהם, חוץ מזה הרגשתי חולה לגמרי בגלל שהייתי עם חום גבוה מאוד (כולל הזיות) ועד שהחלמתי עברו לפחות שבועיים. על אף הכל, לא נמנעתי לקבל אפידורל בלידה השניה, אני שמחה שלקחתי, הוא עבד אפשר לי ללדת כמו שרציתי, ולשמחתי לא חוויתי כאבי ראש בעקבות האפידורל. לא בטוחה שעזרתי לך... כן ממליצה ללכת למרכז רפואי שבו יחידת ההרדמה היא מעולה, כדי לצמצם סיבוכ אפידורל. בהצלחה טשומפי.