שאלת אפידורל

מאומאו

New member
שאלת אפידורל

שלום למומחיות הפורום
אני מבקרת מהפורום השכן עם שאלה טיפונת מוזרה, אבל אולי תהיה לכן תשובה בשבילי. רציתי לשאול האם זריקת אפידורל דומה לבדיקת ניקור מותני (LP) מבחינת הנקב, עומק ההחדרה ותופעות הלוואי האפשריות הנלוות. הסיבה שאני שואלת היא שלפני מספר שנים עברתי את הבדיקה הזו, ולמרות שטוענים שהתופעה נדירה סטטיסטית - הנקב לא התאחה כמו שצריך אחרי הבדיקה וסבלתי מ"דליפה" של נוזל חוט שדרה שהיה צריך לאטום עם blood patch. זה גורם לכאבי ראש מזעזעים בגלל הלחץ שנוצר בגולגולת, חום גבוה והשבתה כללית לכמה ימים טובים כולל אשפוז. לא כיף. ממש לא הייתי רוצה לעבור את החוויה הזו שוב, בטח לא אחרי לידה כשאני ארצה מן הסתם להיות מסוגלת לטפל בקטנטונת. מצד שני - אם אין קשר בין הדברים, אני די אשמח לקבל אילחוש בזמן הלידה. זה עלול לקרות גם עם אפידורל? זה תלוי בהחדרה או שאם הנקב לא התאחה כמו שצריך בפעם שעברה זה עלול לקרות שוב? המון תודה לכן והריונות קלים ועגולים

אני לא יודעת אם זה בדיוק

באותו מיקום ובין אותן חוליות והאם בLP מדוקר החלל האפידורלי או הספינלי בכל מקרה מה שאת מתארת הוא גם סיבוך נדיר של אפידורל ודרך הטיפול היא זהה אני כן הייתי מתייעצת לפני הלידה עם מרדים-האם זה יכול לחזור?האםאחרי פעם אחת שזה קורה הם בכלל מוכנים לנסות אפידורל?

טשומפי

New member
לא תשובה מקצועית

אבל כן מניסיון אישי. גם לי אחרי LP היתה דליפה, כאבי ראש נוראיים, הייתי חייבת לשכב במאוזן בלי להרים את הראש, התלבטו לגבי blood patch, העדפנו לראות אם מסתדר לבד, אחרי 5 ימים - הנקב התאחה בעצמו. אחרי זה עברתי 2 לידות, בשתיהן קיבלתי אפידורל. התופעה לא חזרה על עצמה. את יכולה לבקש לשוחח עם מרדים לפני הלידה (אני לא דיברתי עם מרדים, לידה ללא אלחוש לא היתה אפשרות, מסיבות רפואיות, ולא רציתי לעבור קיסרי), ולשמוע מה שיש לו להגיד. בכל מקרה דליפה של נוזל עמוד השדרה היא סיבוך של LP, לא חייב לחזור, זה סיבוך אפילו עוד יותר נדיר של אפידורל (למיטב ידיעתי, הדקירה היא לחלל, להבדיל מ LP שתכליתו לשאוב נוזל שדרה, ולכן הוא עמוק יותר, ויותר סביר שתהיה דליפה של הנוזל). בכל מקרה הייתי מבקשת שיכתבו בגליון הרפואי שהיה סיבוך בעבר, וככה אם חלילה תהיה דליפה גם הפעם, לא יחכו יותר מדי ויציעו לך טיפול מהר יותר וכך גם ההחלמה תהיה מהירה יותר. חברה שלי, שקיבלה אפידורל, חוותה את כאבי הראש הנוראיים גם כן ועשו לה blood patch (אבל אצלה שיחררו אותה הביתה עם כאבי ראש והיא חזרה לאשפוז, וזה מסובך כי אז אשפזו אותה בנשים ולא ביולדות ואז גם התינוק לא מאושפז), יום אחרי היא כבר היתה על הרגליים ויכלה לטפל בתינוק שלה. אין כאן מידע סטטיסטי, רק שני סיפורים שאני מכירה מנסיון אישי. אני יכולה גם להוסיף שבלידה הראשונה שלי, בסופו של דבר האפידורל לא עבד וחוויתי את הלידה באופן מלא כולל כל הכאבים, כאב לי מאוד, היתה לידה מאוד קשה, אבל עברתי את זה. המסקנה שלי היא שלידה היא כואבת, אבל אפשר לעמוד בזה, ולפחות מהניסיון שלי, אחרי שהשילייה יוצאת הכאב נעלם (יש כאבים אחרים, אבל לא כאבי לידה), לעומת זאת כאבי הראש אחרי ה - LP היו משהו שלא יכולתי לעמוד בהם, והייתי צריכה כמה ימים להתאושש מהם, חוץ מזה הרגשתי חולה לגמרי בגלל שהייתי עם חום גבוה מאוד (כולל הזיות) ועד שהחלמתי עברו לפחות שבועיים. על אף הכל, לא נמנעתי לקבל אפידורל בלידה השניה, אני שמחה שלקחתי, הוא עבד אפשר לי ללדת כמו שרציתי, ולשמחתי לא חוויתי כאבי ראש בעקבות האפידורל. לא בטוחה שעזרתי לך... כן ממליצה ללכת למרכז רפואי שבו יחידת ההרדמה היא מעולה, כדי לצמצם סיבוכ אפידורל. בהצלחה טשומפי.

מאומאו

New member
עזרת מאד ותודה על התשובה המפורטת!

מה שהכי עזר לי הוא מה שכתבת על הנסבלות (היחסית, כן?
) של לידה מול כאבי ראש אחרי LP. לידה עוד לא חוויתי אז אין לי מושג, אבל אם את אומרת שזה פחות נורא מכאבי הראש האלה - זה בהחלט גורם לי לחשוב פעמיים על כל עניין האפידורל... נראה אם אני אשאר בדיעה הזו גם בזמן צירים.. שוב תודה לך וגמר חתימה טובה.

טשומפי

New member
בזמן הצירים

רוב הסיכויים שתחשבי שיותר כואב מזה לא יכול להיות, ההבדל הוא שאחרי הלידה אין יותר כאבי צירים (אבל יש כאבים של התכווצות הרחם, ועוד כל מיני כאבים מכאבים שונים), מה שאי אפשר לומר על כאבי הראש אחרי ה - LP.

טשומפי

New member
לא תשובה מקצועית

אבל כן מניסיון אישי. גם לי אחרי LP היתה דליפה, כאבי ראש נוראיים, הייתי חייבת לשכב במאוזן בלי להרים את הראש, התלבטו לגבי blood patch, העדפנו לראות אם מסתדר לבד, אחרי 5 ימים - הנקב התאחה בעצמו. אחרי זה עברתי 2 לידות, בשתיהן קיבלתי אפידורל. התופעה לא חזרה על עצמה. את יכולה לבקש לשוחח עם מרדים לפני הלידה (אני לא דיברתי עם מרדים, לידה ללא אלחוש לא היתה אפשרות, מסיבות רפואיות, ולא רציתי לעבור קיסרי), ולשמוע מה שיש לו להגיד. בכל מקרה דליפה של נוזל עמוד השדרה היא סיבוך של LP, לא חייב לחזור, זה סיבוך אפילו עוד יותר נדיר של אפידורל (למיטב ידיעתי, הדקירה היא לחלל, להבדיל מ LP שתכליתו לשאוב נוזל שדרה, ולכן הוא עמוק יותר, ויותר סביר שתהיה דליפה של הנוזל). בכל מקרה הייתי מבקשת שיכתבו בגליון הרפואי שהיה סיבוך בעבר, וככה אם חלילה תהיה דליפה גם הפעם, לא יחכו יותר מדי ויציעו לך טיפול מהר יותר וכך גם ההחלמה תהיה מהירה יותר. חברה שלי, שקיבלה אפידורל, חוותה את כאבי הראש הנוראיים גם כן ועשו לה blood patch (אבל אצלה שיחררו אותה הביתה עם כאבי ראש והיא חזרה לאשפוז, וזה מסובך כי אז אשפזו אותה בנשים ולא ביולדות ואז גם התינוק לא מאושפז), יום אחרי היא כבר היתה על הרגליים ויכלה לטפל בתינוק שלה. אין כאן מידע סטטיסטי, רק שני סיפורים שאני מכירה מנסיון אישי. אני יכולה גם להוסיף שבלידה הראשונה שלי, בסופו של דבר האפידורל לא עבד וחוויתי את הלידה באופן מלא כולל כל הכאבים, כאב לי מאוד, היתה לידה מאוד קשה, אבל עברתי את זה. המסקנה שלי היא שלידה היא כואבת, אבל אפשר לעמוד בזה, ולפחות מהניסיון שלי, אחרי שהשילייה יוצאת הכאב נעלם (יש כאבים אחרים, אבל לא כאבי לידה), לעומת זאת כאבי הראש אחרי ה - LP היו משהו שלא יכולתי לעמוד בהם, והייתי צריכה כמה ימים להתאושש מהם, חוץ מזה הרגשתי חולה לגמרי בגלל שהייתי עם חום גבוה מאוד (כולל הזיות) ועד שהחלמתי עברו לפחות שבועיים. על אף הכל, לא נמנעתי לקבל אפידורל בלידה השניה, אני שמחה שלקחתי, הוא עבד אפשר לי ללדת כמו שרציתי, ולשמחתי לא חוויתי כאבי ראש בעקבות האפידורל. לא בטוחה שעזרתי לך... כן ממליצה ללכת למרכז רפואי שבו יחידת ההרדמה היא מעולה, כדי לצמצם סיבוכ אפידורל. בהצלחה טשומפי.

זה עלול לקרות גם עם אפידורל

אבל למיטב הבנתי אין סיבה מיוחדת שזה יקרה דווקא לך (כלומר, אלו הסתברויות בלתי תלויות).

מאומאו

New member
תודה רבה לכן על התשובות ../images/Emo140.gif

אני באמת אתייעץ עם הרופא שלי ותודה גם על כיוון המרדים - לא חשבתי בכלל לשאול בכיוון הזה. מרגיע לדעת שלא אמור להיות קשר בין הדברים אם אני אחליט להתעקש על אפידורל. גמר חתימה טובה.

למעלה