שאלת אסטרטגיה..

תָּמִיר

New member
שאלת אסטרטגיה..

הייתי רוצה לעשות סקר, אבל מכיוון שאין פה את האפשרות הזאת, אעשה זאת בשאלה. נניח שבתחילת המסחר הפסדתם כ-10% מהכסף שלכם.. כעת נכנסתם לטרייד בנקודה טובה והסטופלוס כבר הועבר פיפס אחד מעבר למחיר (אתם לא יכולים להפסיד). כעת אתם בדיוק ברווח המכסה את ההפסד הראשוני מתחילת המסחר אבל מחיר היעד שלכם הוא רווח של בערך פי שלוש מההפסד של הבוקר. כעת לכם אפשרות לקחת את הרווח הנוכחי ולסגור את ההפסד הראשוני, או לחכות למחיר שיגיע ליעד (הוא יכול גם לחזור על עקבותיו ולצאת בסטופ שזה רווח של פיפס אחד). דוגמא למי שלא הבין: ------------------------ - התחלתי עם $2000, עסקה ראשונה הפסידה $200 (כעת אני עם $1800) - נכנסתי לטרייד בנקודה טובה וכעת הסטופ מעבר לנקודת ההתחלה (בפיפס אחד = $5) - הטרייד, אם יגיע ל-TP ירוויח $600 אבל אם ישוב על עיקבותיו - אצא בסטופ ואז ארוויח רק $5. כעת אני נמצא בנקודה שבה אני יכול לצאת ברווח של $200. מה הייתם עושים. יוצאים ברווח של $200 בכדי לפצות על ההפסד מהבוקר, או מחכים ל-TP. תָּמִיר

matanbil

New member
חצי חצי

א. אפשר לעשות סקר, בקש מהמנהלת ב. זה סוד הפרשיאל אם אתה נקרע בין הפחד מהפסד הרווח לבין החמדנות שרוצה להרוויח יותר הכי טוב (אם אתה לא סוחר בכמות המינימלית) שתמכור חצי כמות

תָּמִיר

New member
אין חצי חצי, אין פארשיאל !

אני שואל א' או ב' ואתם עונים ג'.. חכמים בלילה ! או לקחת רווח ולכסות הפסד, או לחכות לסטופ כאשר קיימת האפשרות שהרווח לכיסוי ההפסד יתנדף. מנהלת: אם אפשר לעשות סקר, אשמח. כאשר שתי האפשרויות הן א' או ב'. (אין פארשיאל, אין ג') תָּמִיר

matanbil

New member
אז לא הייתי לוקח כלום

צריך להסתכל בצורה טכנית ולא לתת לרגש ולבאסה/שמחה מעסקאות קודמות להשפיע על העסקה הנוכחית אני עם EURUSD22 כאן

צב200

New member
התשובה היא ב

ניתוח טכני או כל שיטה במסחר מבוססת על סטטיסטיקה בה הרווח גדול מההפסד. במקרה שתספוג הפסדים מלאים ותחתוך רוחים לפני הזמן המאזן יהיה בטוח לרעתך. לדוגמא אם בשיטה שלך מפסידים פעמיים 200 פיפס ופעם אחת מרויחים 600,בכך אפשר להיות מורוחים. אבל אם תקטע את הרווח אז תשאר מופסד כי תפסיד פעמיים 200 ופעם אחת תרויח 0. כמובן שאם אתה סוחר ללא שיטה אין משמעות לשאלה.

EURUSD22

New member
זה תלוי בסוג האסטרטגיה.

אצל סוחר "קרקפן" האסטרטגיה הינה לטווח קצר ולכן היעדים שלו צריכים להיות קצרים. בדוגמה שהבאת אתה מכניס שיקולים פסיכולוגיים למסחר, שיקולים שאין להם מקום. בכל אופן, לפי האסטרטגיה בה אני עובד אני תמיד מחכה ל TP או לאיתות משמעותי על היפוך בכדי לסגור עסקה. כמובן שאני מזיז סטופים כל הזמן. החסרון הוא שלפעמים ההיפוך בלתי צפוי ואני מפסיד את הרווח הצף. היתרון הוא שאני פועל כך לפי שיטה טכנית ולכן אין שיקולים פסיכולוגיים שעלולים להטות את שיקול הדעת שלי.

napipi

New member
כל עסקה עומדת בפני עצמה

אתה לא נכנס לעסקה כדי להחזיר הפסדים של העסקה הקודמת. נקודה. כל עסקה בפני עצמה ותפעל על פי הניתוח הרלוונטי

drormeir

New member
כל עסקה עומדת בזכות עצמה ולכן ../images/Emo1.gif

אין ולא צריך להיות קשר בין תוצאות עסקה קודמת להחלטות ותוצאות במהלך העסקה הנוכחית. הכלל הזה נכון בעולם הדימיוני שהאנשים הרציונאליים חיים בו. לעומת זאת ישנו העולם האמיתי של האנשים שפועלים מתוך רגש (כולנו כאלה אלא אם כן הפכת להיות נכה רגשית כתוצאה מטראומה נפשית) לי באופן אישי לא מתאים להפסיד 10% בעסקה אחת קטנה ולכן אני אהיה מדוכדך ואפסיק לסחור. אני מציע לך לבדוק שני דברים: 1. האם הפסד של 10% הוא סביר בעינייך? האם באמת אתה מוכן לספוג כזה נזק כתוצאה מעסקה אחת? אולי אתה צריך לקבוע סטופלוס קטן יותר או להקטין את כמות הלוטים במשחק כך שההפסד המקסימלי יהיה קטן יותר? (נניח אחוז אחד ולא עשרה אחוזים) רמז: אם אתה מתחיל לפקפק ביכולות שלך (משנה טקטיקה לגבי עסקה עתידית) לאחר הפסד כזה אז כנראה אתה לא יכול להתמודד עם כזה הפסד. 2. לכל שיטה יש תקופות שבהן היא ריווחית ויש תקופות שבהן היא איננה ריווחית. אם לדעתך השיטה שלך לא אופטימלית לתנאי השוק הנוכחיים אז כדאי לך להקטין את גודל הפוזיציה עד שתפגוש בתנאי שוק טובים יותר. כלומר במקום לקחת TP קטן מתוך פחד, עדיף לך להקטין את גודל הפוזיציה וללכת עם TP המקורי (להיצמד לשיטה המקורית) עד הסוף. בהצלחה!

arihadar

New member
מה הבדל בין אסטרטגיה לטקטיקה

איך מתאימים טקטיקה לאסטרטגיה?

drormeir

New member
לא יודע...

אני חושב שאסטרטגיה זה למעשה הגדרת יעדים להשגה והגדרת תנאים להפסד ויציאה מהמשחק. טקטיקה זו דרך, אפשר לבחור בין טקטיקות שונות לאור האסטרטגיה שלך. אולי בילבלנו בין המושגים, אבל צריך להתמקד בנושא הדיון ולהתעלם משגיאות כתיב.

napipi

New member
אסרטגיה זו התמונה הרחבה יותר

וטקטיקה זו בעצם תגובה למצב נתון בתוך האסטרטגיה. לדוגמה, אם הTP שלך הוא X, ואתה חושש מהיפוך מגמה כאשר הינך בתוך הכסף, ואתה מממש חצי עסקה, המימוש הוא צעד טקטי. אם העסקה בכיוון הרצוי ואתה מגדיל ומקדם את הסטופ, זה צעד טקטי.

30PIPS

New member
הי תמיר, דעתי,

השקט הנפשי במסחר במשקל, הוא חשוב ומשמעותי יותר מכל דבר אחר. ולכן בנחרצות אני אומר: שהיה עליך לסגור את הפוזיציה ולהחזיר את ההפסד מכמה סיבות: 1. אם כבר העלת את הנושא, לקחת את ההפסד קשה, ולכן גם אם היית נותן לעסקה להמשיך, היית גומר אותה סחוט, מתוח, עייף, מיוגע ומיוזע, (יש בכלל מילה כזאת מיוגע?) 2. תזכור תמיד, כסףףף בכיס, רק ככה אתה יכול לנצח את השוק, במקרה שלך, סיימת יום עם פיפס רווח, שמרת כוחות ואנרגיות, וחסכת את ה 200 הפסד, אתה רענן ומוכן לעסקה הבאה, בלי צלקות והפסדים, והכי חשוב , בתת מודע אתה זוכר שגם אם הפסדת 200 בעסקה אחת, אתה יכול להחזיר אותם שוב. 3. אתה ממנף גבוה מאוד, בגלל זה אתה תיכשל עוד ועוד כי אתה לא מאפשר לשוק לנשום., לפי מה שאני מבין אתה סגרת פוזיציה ב 40 פיפס הפסד, קשה מאוד לתזמן עסקאות לאורך זמן עם מרווח כזה. אתה עלול לגמור את כל התיק בשבוע רק על נסיונות. היה מעניין לראות את הגרף והסיטואציה שהייתה בה. בכל מקרה יש לך כבר רווח מעסקה, ואתה מרגיש שהשוק מתקן, בורח נעלם הולך לטיול, אל תחפש עוד פיפס או עוד 10 דולר. סגור עסקה! קח כסף, משפט שלימדו אותי, " קובץ על יד ירבה". - משפט מדהים. בהצלחה.

napipi

New member
בהנחה שיש לו אסטרטגיה העצה שלך גרועה

אם יש לו אסטרטגיה, הרי שאם אחרי הפסד הוא יסגור מוקדם מידי פוזיציה מורווחת, הרי הוא הולך כנגד השיטה של עצמו וסופו להימחק או לשחק סכום אפס, אם האסטרטגיה שלו מוטה רווחיות. אם אין לו אסטרטגיה שיפרוש עכשיו לפני שיהיה מאוחר מידי. אסור לצאת לעסקה כדי לסגור הפסד של עסקה קודמת פשוט אסור, ואסור להמליץ על כך. עסקה מופסדת (או מורווחת) זה מים מתחת לגשר. זה חשוב רק בניתוח לאחור של העסקאות. שזו גם נקודה חשובה, יש ליצור בסיס נתונים של כל העסקאות ע"מ לבחון את יעילות הדרך.

תָּמִיר

New member
טוב, אז כעת אומר את דעתי בנושא

להבדיל מהדעות שדיברו פה על "רפיסות פסיכולוגית" מסויימת ועל כך שאין לתת לשיקולי עיסקה קודמת להשפיע על שיקולי העיסקה הנוכחית, קיים שיקול אחר ומהותי שהוא גלובלי לגבי כלל העיסקאות והוא שיקול האקוויטי. בכוונה ציינתי שמדובר בחשבון קטן ולכן כל הפסד בסדר גודל כזה, משפיע על האקוויטי שמצידו משפיע על היכולת "להחזיק מעמד" עד לנקודה שבה העיסקה נכנסת לרווח. במצב כזה, השיקול להחזיר את האקוויטי לנקודת הפתיחה שלו גובר על על הרצון להגיע לנקודת ה-TP (רווח גדול יותר). תָּמִיר

30PIPS

New member
צודק, במליון אחוז.

נאיפי, מה אמרת בסה"כ , מי שאין לו אסטרטגיה מפסיד, נו אז מה חדש, זה ברור, ובהנחה וכן יש לו אסטרטגיה, אז הצעד שהוא עשה לטעמי צעד הגיוני,חכם, ונכון מאוד לעסקה בסדר גודל כזה אל מול שווי התיק. בהצלחה.

napipi

New member
מה חכם בלהגיע למצב הזה?

זה כמו להבעיר את הכרמל ואחר כך להגיד "איזה חכם, כיבית את השריפה"

30PIPS

New member
ראשית, אני מסכים איתך,

אבל פה את כבר לא הוגנת, כי התבצעה הטעות, וכבר נכנסת לסיטואציה וכבר אכלת אותה, כבר עשית טעות ושרפת 10 אחוז מהתיק שלך בעסקה אחת, יצא וזיהית פוטנציאל לעסקה טובה, החזרת את כל הכסף וכרגע את 0, החזרת את הכסף האבוד לכאורה. אני חושב שזו עסקה טובה בהתאם לתנאים. אין פה עניין של חכם, יש פה עניין של למידה, בשוק הזה אין מקום לחכמים או מתחכמים או צודקים, יש גרף כמה אינדקטורים ואצבע ימין במקרה שלי, כדי לקנות או למכור.

מה אתה מסכים איתו מה מה

אז הוא סוגר את העיסקה ומה הוא לא יעשה יותר עיסקאות מה ההבדל שלחתי לך מסר בפרטי לגביו

מה הרעיון לסגור עיסקה מורווחת מה

לא היה טריגר לסגור לא סוגרים פשוט עד כדי כך

למעלה