שאלת אמבט

10shosh

New member
שאלת אמבט

בוקר טוב לכולכם! עלינו מדרגה מהנקה והורים לתינוקות והגענו לחינוך לגיל הרך (מצחיק איך לפני חודש חשבתי ש"אנחנו" עוד קטנים והגעתי לכאן במקרה ופתאום התחלתי לקרוא הודעות שמתאימות לנו
) ועכשיו לשאלתי שחר בן 10 חודשים מאוד אוהב אמבט
- עד עתה עשינו לו אמבטיה באמבט של הקטנים שעומד על רגליות וכל הזמן נאבקנו איתו שלא יעמד ויקפוץ מן האמבט
אתמול החלטנו להעביר את האמבט של הקטנטנים לתוך האמבטיה הגדולה שלנו -אך אויה המעבר לווה בבכי בחוסר הסכמה להתישב במים או לשחק כפי שהוא עושה תמיד ורק הושיט ידיים שנוציא אותו ובכה
מה עושים? האם להמשיך ונסות ? או להחזיר את המקלחת למתכונתה המקורית ? (כלומר אמבט על רגליות ושני הורים שמנסים להחזיק ילד משתולל אבל שמח
)

אפרתש

New member
תנסו עוד קצת

קודם כל - ברוכים הבאים. האם שמתם את האמבט הקטן בתוך הגדול? אם כן, לא כלכך ברור לי למה הוא התנגד, הרי הוא עדיין בתוך האמבט האהוב עליו. יכול להיות שבמיקום הקודם היה משהו שמשך אותו (הבת שלי אוהבת לשחק במגבת שתלויה ממש ליד האמבט, למשל). אולי עצם השינוי מאיים עליו, חושש מ"מי יודע למה זה עשוי להוביל". תנסו שוב, ותנסו לשחזר את האמבטיות כמו שהיו קודם. בדיוק אותו תהליך, רק שהאמבטיה כרגע יותר נמוכה.

10shosh

New member
אז ככה

בראשית תודה על הברכות
אכן האמבט שלו היה בתוך האמבט הגדול אבל הוא ילד מאוד חד אבחנה (אפילו אם אני מחליפה תכשיט הוא שם
מעניין איך הוא יהיה בתור גבר
...) וברור שכאן כל הסיטואציה היתה שונה הוא נמוך ולא בגובה, במקום סגור (יש לנו מן מקלחון כזה..), לא רואה את עצמו במראה או את השיש אליו הוא היה רגיל כל הזמן, ו-מעל לכול לא יכול לזרוק צעצועים למטה או לאסלה
ולקום לראות לאן הם נפלו..... בקיצור קצת קשה לשחזר את האמבטיות כפי שהיו קודם. למרות שניסיתי לתת לו את הצעצועים שהוא מכיר לשפוך עליו מעט מים בכוס - אך נדה

דבורי

New member
אולי תיכנסי איתו?

עם הילדים שלי, התחלתי את הרחצה באמבטיה הגדולה באמבטיה משותפת. רק אחרי יומיים שלשה ניסיתי להכניס אותם לבד.

10shosh

New member
../images/Emo4.gif

בסופשבוע נפשנו בבית מלון - אמנם מקום חדש לחלוטין אבא נכנס איתו לאמבט הוא לא בכה אבל היה לו מן מבט מבועת בעיניים, לא זז וגם לא ניסה לחקור את המקום כפי שעשה לשאר הפריטים בחדר. מה גם שעם האמבט שלו אין הרבה מקום והוציא גם את האמבט שלו נראה לי לא בטיחותי.

לאה_מ

New member
בטח שבלי האמבט שלו...

וזה בטיחותי בהחלט - הוא יושב עליך - את מחזיקה אותו. לדעתי, זו השיטה הכי כיפית לעשות אמבטיה. ואולי בבית, עם צעצועי אמבטיה מוכרים ואהובים ובסביבה מוכרת, הרעיון דוקא ימצא חן בעיניו...

לאה_מ

New member
רעיון מצויין (אמבטיה עם אמא/אבא)

ואפשר גם לחזור למתכונת הקודמת, ולנסות שוב בעוד כמה זמן.

הילהל

New member
נותר רק להצטרף להמלצה

אמבטיה עם אבא או אמא - אל תתרשמי ממה שקרה במלון. זה היה צירוף של מקום לא מוכר וסיטואציה לא מוכרת. יתכן שזה יהיה שונה לגמרי כשתנסו בבית שלכם בחדר האמבטיה המוכר. אני, למשל, חשבתי שיונתן מתעב טוש/מקלחת כי ניסינו כשהתארחנו מחוץ לבית והיה זוועה. והנה - נאלצתי פעם אחת לקלח אותו ככה בבית (קוצר זמן) והוא נהנה מאוד ומאז זועק באושר "טוש! טוש!" כשמגיעה שעת המקלחת.

אני מציעה להמשיך אבל לאט לאט

אצלינו לא היתה בעיה במעבר מהאמבט הקטן לאמבטיה הגדולה אבל היתה בעיה דומה במעבר מדפני לטבעת הישיבה של האמבטיה. שיר היתה ממש מבוהלת מהשינוי ולא רצתה להתיישב בטבעת למרות שידעה לשבת מצויין. הראיתי לה את הטבעת, הסברתי לה מה עושים שם והיא התנגדה. שטפנו את הטוסיק בקצת מים וויתרנו על האמבטיה באותו היום. למחרת כבר היתה הסכמה לטבעת והיא נמשכת עד היום (שנה ו 5 חודשים) חנה

למעלה