שאלת אמבטיה

hilatavo

New member
שאלת אמבטיה

ביתי בת שנה וחודש בעקרון היא מאוד אוהבת אמבטיה אבל יש לנו 2 בעיות כשהיא יושבת ושופכים לה מים על הראש ( גם אם זה עם ספוג ובעדינות) היא בוכה כי כמה שלא נשמור תמיד יש קצת מים בעיניים. הפתרון שמצאנו הוא להחזיר אותה בחלק הראשון של האמבטיה לדפני כך שהיא בהטייה, אח"כ אנחנו מוציאים את הדפני והיא יושבת להמשך הרחצה. השימוש בדפני בעייתי גם בי היא אוטוטו כבר לא תכנס אליו והוא זה שיוצר את הבעיה השנייה - לאחרונה, היא לא רוצה להתיישב - נוח לה בדפני וכשמנסים להושיב אותה היא זורקת את עצמה אחורה שוב ושוב. המלצות. בבקשה...

tiger mom

New member
אה.. לוותר על הדפני?

אני מנחשת שבגילה היא כבר יושבת זקוף, ממילא לא משאירים תינוקות באמבטיה לבד, אז אני לא רואה סיבה למה לא פשוט להושיב אותה באמבטיה. אפשר לשים משהו למניעת החלקה (יש שטיחים מאד נחמדים בום סנטר עם צפרדעים או פרחים)

tiger mom

New member
../images/Emo163.gif עכשיו הבנתי אותך יותר

כמה פתרונות: 1. בשילב יש מעין מצחיה ששמים שתפקידה למנוע מהמים לנזול על הפנים. 2. אני פשוט השענתי את הילדה אחורה על היד שלי (בדיוק אותו רעיון כמו הדפני) ושטפתי לה את השער 3. לשים יד על המצח, לעזור לה להטות את הראש מעט אחורה, לגונן במקביל על העיניים ולשפוח את המים. בשלב הזה אני העדפתי להשתמש בקערה ולא בספוג שמטפטף מים בעדינות. גוננתי לה על הפנים ופשוט קערה אחת הספיקה בשביל החלק הקדמי של הראש. זה היה הרבה יותר מהיר מאשר כמה טפטופים של ספוג. וגם לספור: 1, 2, 3 ולהגיד לה מראש: "3 פעמים וסיימנו". סתם, כדי שהיא תדע מתי שפיכת המים מסתיימת.

leelach

New member
פשוט תשימי קצת מיים על הראש נכון בהתחלה לא

יהיה לה נח והיא תתבכיין קצת אבל זה יעבור לה והיא תתרגל. למה אני אומרת את זה כי חברה שלי עשתה טעות עם הילד שלה אוטוטו בן 4 והוא לא מוכן שהיא תחפוף לו תמיד בכח ועצבים בגללללל שהיא הרגילה אותו שלא תישפך לו טיפה של מיים על העיניים או הפנים חלילה וזה מה שקרה. אני עם הילדים שלי משנולדו הרגלתי למיים על הפנים ולא הטיתי את הראש בכדי שלא יהיו מיים על הפנים ושהם גדלו קצת אז שמתי יותר ויותר מיים והיום לא מזיז להם והם אף פעם לא בכו, הכל עניין של הרגל לדעתי. שיהיה בהצלחה!

mom2ia

New member
ועוד כמה דברים שעבדו אצלנו

חוץ ממה שאמרו למעלה (אנחנו מניחים יד על המצח ושוטפים עם דלי קטן. 3 פעמים ומסיימים): לתת לילד להחזיק חיתול בד על העיניים ואז אמנם החיתול נספג מים אבל אין את המים שנכנסים בעיניים (כי הם עוצמים עיניים כששמים משהו על העיניים). אם נכנסים מים לעיניים אנחנו מחזיקים מגבת קטנה ליד האמבט ואם הם בוכים אז אנחנו עושים הצגה על מגבת הקסמים שמייבשת רק את העיניים הרטובות ופשוט מנגבים להם את העיניים. וכל הזמן מנסים להסביר להם איך מטים את הראש אחורה כך שלא יכנסו מים בזמן השטיפה.

yulink

New member
../images/Emo207.gif

הבת שלי מאז שהיא תינוקת שונאת אבל שונאת שמרטיבים לה את הפנים אני מנסה הכל, להטות את הראש, המצחייה, לפעמים היא עוזרת אבל בד"כ היא פשוט מבועתת מפחד, אני מוותרת לה כל יומיים על חפיפה, אבל עם כמויות החול שהיא מביאה מהגן, זה בעייתי. אין אמבטיה בלי צרחות, בד"כ אח"כ אני מנגבת לה את הפנים והיא נרגעת אבל לא תמיד אני יודעת שזה לא שורף לה, כי זה גם בלי שמפו, אני יודעת שזו עודף רגישות (רגישה למגע ועוד ועוד) יש למישהי עצות?

דפני בגיל שנה וחודש?

זה לא לתינוקות קטנטנים ? תעשי לה מקלחת בעמידה....שימי צעצועים מעניינים במיוחד במים ולאט לאט היא תתישב ותשחק בכיף.... תיכנסי איתה לאמבטיה זה גם כיף....תעשי כמה מקלחות בלי לחפוף ראש.

למעלה