שאלת "אם בארזים...."

שקדייה

New member
שאלת "אם בארזים...."

תגידו, אתם, חובבי המסעדות המושבעים.... מישהו פה מתכוון לצאת בערב הסילבסטר ולהשאיר כלייה באחת ממסעדות ארצנו בתמורה לתפריט שבכל יום אחר יעלה חצי , אבל יחוזק בכוס יין "שווה" או כוס קאווה קצת פחות שווה? כל זה בהתאמה מלאה לסבב אליו נרשמתם?

איך הפך היום הספציפי הזה ליום חגם של מסעדני ישראל?
ממש לא ברור לי הקטע....

RandS

New member
עשיתי את זה פעם אחת

ביום האהבה, במסעדת פושקין ז״ל. האמת שהיה ממש נהדר, אם כי כמו בכל ארוחה מרובת מנות ומרובת יומרות, היו חלקים חזקים וחלקים חלשים בארוחה. המחיר היה מאוד גבוה, ובסופו של דבר עם כל ההנאה לא חזרתי על כך.
עברתי על כל התפריטים שמציעות השנה המסעדות, ותכלס לא מצאתי שום דבר שבאמת הרשים אותי ששווה את מחירו, או שמציע משהו יוצא דופן. אי לכך, מזה כמה שנים אני מכינה ארוחה בבית, ונהנית הרבה יותר.

האמת - אף פעם.

עברתי על התפריטים מתוך סקרנות - שום דבר שונה מהרגיל. וגם כשכותבים 'שמפניה' זה בדרך כלל יין מבעבע זו כזה או אחר.

התפריט במול ים תמיד מיוחד ושונה מהתפריט הרגיל - אבל לזה גם שתי כליות לא תספקנה.

מיתר44

New member
בדקו בתפריט אואזיס ובכתית

שניהם מסקרנים עד מאוד.
ישנו קהל גדול שחגג במולדתו את ראש השנה האזרחית
וחוגג אותה גם כאן. בשנות ה- 90 הסבו בבתים וכעת
כשרווח, המנהג הוא יציאה למסעדות.
אצלי במקום עבודתי רבים הנעדרים בראשון לינואר. בלתי
אפשרי לקום בבוקר.

החתולית

New member
יש מעט מאד מסעדות שמצדיקות את זה לטעמי

חגגנו פעם עם חברים ביועזר ז"ל, וזו היתה אכזבה רבתי.

עברתי על התפריטים השנה, והתפריט של כתית מעניין מאד.

mereng

New member
אין סיכוי

אבל גם ביום האהבה העברי והלועזי אנחנו נרתעים מבילויים יקרים, המוניים וקיטשיים.

המקסימום שהגענו אליו בסילבסטר זה ערב אלכוהול ונישנושים אצל חברים. כנראה שלא יקרה גם השנה (אלא אם אתם רוצים לבוא אלינו
)

בד"כ מעדיפים לחגוג בשנים בבית

מכינים ארוחה אינטימית כייפית ובקבוק אייכותי מהאוסף

לעיתים מסעדנים מנצלים את היום הזה ל"חגיגות" סגירת המסעדה
ומכיוון שזו הזדמנות מיוחדת ותפריט מיוחד יוצאים ברביעיה (בד"כ) לחגוג

Gרר

New member
תאוות הבצע של המסעדנים הרגה את החג מבחינתי

על מחירי היום יום קשה להגיד אם הם מוצדקים או לא כי את התחשיב העלויות המדוייק של המסעדה לעולם לא נדע. אבל אם מסעדה שאתה יכול לצאת ממנה עם ארוחת ערב ב-200/250 שקל לאדם פתאום בערב אחד מתמחרת לך ארוחה ב-500 שקל לראש ואפילו למעלה מזה אז אין לזה שום הסבר חוץ מתאוות בצע. הצ'ופר של כוס יין מבעבע בכניסה קצת קישוטים וספירה לאחור בחצות בטח לא מכפילה לאף מסעדה את ההוצאה לראש...

כנראה שיש מספיק פראיירים שלהוטים לצאת ביום כזה ומוכנים לשלם מחיר מופקע. חבל, כי הדרך היחידה להצמודד עם תאוות בצע זה להחרים את הסחורה וזה מה שאני אישית עושה. גם ככה המחשבה להוציא את האוטו למסע בין שיכורי החג לא מעוררת במיוחד חשק לצאת אז עוד לשלם על זה מחיר כפול ואפילו משולש? למזלכם יש לכם מספיק פראיירים אחרים כנראה.

חבל כי סך הכל זה יכל להיות חג אזרחי חביב.

salo22

New member
אבל נראה גם שיש לא מעט

שמנסות לתמחר בגבול איזור ה 200.. לא מתכוון לנסות ולא מעניין האמת שזה ספציפית סילבסטר, אבל לדעתי מי שירצה לצאת יוכל למצוא מקום סביר במחיר יותר סביר, השאלה כמובן כמה יוצאים בסה"כ ואם יש עלויות נוספות או לא. מצחיק אותי עניין המשמרת המוקדמת, כאילו בואו תחגגו כשעדיין לא חוגגים או משהו כזה ותרגישו כאילו כן ? אוקיי..
אגב המחירים בפאריז לממושלנות אפילו עוברים 1000 יורו במקום שניים לפי השמועות, לא מעט 700 ו 500, יש גם "צדיק בסדום" בשם פול בוקוז שמציע ארוחת סילבסטר במחיר "שפוי" של 290 יורו.. התפריטים מפוצצים פיטריות כמהין, כבד אווז כמובן, לובסטרים, אויסטרים וכולי..
http://www.bocuse.fr/upload/File/au.../20131231-paulbocuse-menu-saint-sylvestre.pdf

מה יש לחגוג בכלל בסילבסטר?

כאילו חסר לנו חגים ואירועים לחגוג בלוח השנה היהודי...
אף פעם לא טרחתי לבדוק, כי זה לא מעניין אותי כל כך, אבל סיפרו לא פעם ולא פעמיים שסילבסטר היה בכלל אפיפיור בעל דעות מאוד אנטישמיות....
ובכלל, מי שבכל זאת רוצה לחגוג את ראש השנה האזרחי, נראה לי שארוחה מפנקת בבית עם כמה חברים ובקבוק יין טוב היא אופציה הרבה יותר שפויה מאשר לסבסד בעלי מסעדות תאבי בצע ולשבת במסעדה עם עוד סועדים שמגיעים בדרך כלל לחגוג בסילבסטר, לא כי זה מעניין אותם, אלא כדי להרשים את אלו שסועדים איתם ליד השולחן שיש להם מסגרת אשראי גדולה יותר ושלא חסר להם כסף...

Gרר

New member
אף אחד לא חוגג סילבסטר...

חוגגים new year's eve. ברוב העולם המערבי בכלל לא קושרים בין סילבסטר לראש השנה. הוא במקרה יצא ה"קדוש" הנוצרי שנופל על אותו יום אבל חוץ מפה ושם בגרמניה ואולי בעוד כמה מקומות שסילבסטר יעשה ring a bell למישהו רוב הסיכויים שאם תשאל נוצרי אם הוא חוגג את ה"סילבסטר" הוא יסתכל עליך כאילו נפלת מהירח. הם מכירים את זה בתור new year's eve וזה מה שהם חוגגים.

לשאלה אם אין לנו מספיק חגים על לוח השנה שלנו אז יש לנו לא מעט חגים אבל אלו בעיקר חגים שהם בעלי אופי משפחתי ולא חגים שיוצאים בהם לבלות בערב החג (ולא שאני אומר את זה לשלילה - יש משהו מאד כיפי בלחגוג עם המשפחה, למעט כל הסיבוכים והמריבות סביב "אצל מי נעשה השנה" שקצת מעיבות לפעמים על החגיגה) מעבר לכך שברוב החגים האלה מקמות הבילוי סגורים כי אנשים אכן מבלים עם המשפחה.

יום העצמאות וראש השנה האזרחית הם שני החגים הכמעט יחידים שבהם בערב החג יוצאים לחגוג והכל פתוח חי נושם וצועק. לכן זה נחמד לחגוג גם חגים אזרחיים בנוסף לחגים המסורתיים יותר.

דרך אגב, שים לב שלא רק כאן משבשים מונחים

למשל, בהקשר של כדורגל, השימוש הנפוץ והשכיח במושג "מונדיאל", כאשר כמעט בכל מדינה מתוקנת בעולם משתמשים במונח הרשמי- WORLD CUP ואם תשאל אירופאי ממוצע לגבי סיכויי נבחרתו להעפיל למונדיאל, הוא יעקם פרצוף ולא יבין מה אתה רוצה ממנו...
כל פרשן ספורט זוטר משתמש בכינויי קבוצות כמו ביאנקונרי, בלגורנה, נרו-אזורי וכו' (מי שמבין מבין...), כאילו ישב איזה 15-20 שנה ביציע האולטרס של הקבוצה והוא הסחבק של הבעלים...
ועוד אבסורד יהודי...חוגגים את ל"ג בעומר, למרות שמרד בר כוכבא נחל כישלון חרוץ והוביל למעשה לחורבן המוחלט של הישוב היהודי בארץ ישראל...

bob68

New member
האם לשיטתך

סועד שיוצא בערב כזה ו-נהנה גם הוא פראייר ?

Gרר

New member
זו שאלה מורכבת

קודם כל אני לא אוהב לחטט בכיס או בצלחת של אנשים אחרים... לרוב האנשים מחוץ לפורום גם הסכומים שאני ולא מעט מכותבי הפורום האחרים מוציאים על ארוחה רגילה נראים מוגזמים בטירוף וכמו שלא הייתי רוצה שיכנסו לי להעדפות הבילוי שלי אני גם לא אשפוט אנשים אחרים על העדפות הבילוי שלהם, ואגב הנאה מהבילוי בכלל לא נכנסת למשוואה כי בכל פעם שאתה יוצא לאכול יש סיכוי שהבילוי יתפקשש... זה סוד הקסם האכזרי של התחביב הקולינארי שלנו.

אז בלי לבקר העדפות של מישהו אחר אבל נניח אם היית שואל אם הייתי מנסה לשכנע מישהו לא לצאת באותו יום גם כאן התשובה היא שלא, כי קשה לעשות מרד צרכנים אמיתי על משהו שקורה רק פעם בשנה וגם אם יכלתי לשכנע כל מי שחושב לצאת באותו ערב שעדיף לותר כדי "להראות" למסעדנים שאנחנו לא פראיירים - בשנה הבאה ממילא כולם ישכחו מזה ולא יהיה לזה שום אפקט רציני.

אז לבוא בטעות למי שיוצא אני בטח לא יכול, ולשכנע אחרים שלא ייצאו אני גם לא רואה טעם, אז מה כן? מה שכן זה שאני יכול רק לקוות שהמסעדות שנמצאות על הקצה היותר מגזים של הסקאלה יגיעו פחות אנשים ואולי המקומות שנותרו ריקים יעשו את זה שינוי בפעם הבאה שמסעדה כזו מחשבת את המחיר שהיא דורשת עבור ארוחה כזאת.

אם יש כבר לא מעט אופציות ראויות סביב ה-200/300 שקל לאדם זה כבר מרגיש לי יותר טוב. אם מה שגרם לזה זה ניסיון שיש למסעדות משנים קודמות או סתם הבנה שבתקופה הכלכלית הנוכחית לקחת 700 שקל לאדם יכול לגרום להם ליותר הפסד מרווח... זה אני כבר באמת לא יודע.

שקדייה

New member
זה תלוי...

אם היה יכול להגיע יום לפני או יום אחרי, לקבל בדיוק את אותו הדבר, רק בלי ההלחצה של הסבבים המתוחמים בזמן- ולשלם חצי. אז כן. במידה מסויימת הוא יצא פראייר.

זה כמו שתשאל,
אם שני אנשים יושבים באותו המטוס , בדרכו לאותה הניו יורק, ואחד קנה כרטיס מוזל ואחד שילם מחיר מלא/ כפול- ושניהם יהנו מהחופשה , האם זה ששילם יותר הוא פראייר?
אז לא בטוח שהוא פראייר. פראייר הוא מונח מאוד סובייקטיבי.... (מונח שקיים רק בעברית נדמה לי... כי מתאר סוג של אובססיה שקיימת רק פה), אבל ללא ספק הוא עשה דיל הרבה פחות טוב והיה יכול את אותה ההנאה להנות בהרבה פחות כסף.

Gרר

New member
השאלה רק זה אם

הטיסה היא בשביל לראות משחק של הניו יורק ניקס והאחד טס יום לפני המשחק והשני טס יום אחרי... כל הפואנטה כאן הוא שיש ליציאה ב"חג" ערך מוסף מסויים השאלה כמה מחיר הוא שווה?

PooKiPsiT

New member
אם כבר יוצאים בסילבסטר/חג האהבה וכאלה

אנחנו מחפשים במיוחד מסעדות שאין להן "תפריט מיוחד" באותו היום.

למעלה