שאלת אירוח

לרוב מעדיפה ארוח חלבי אלא אם כן

מוגדר מראש כארוחת חג/ערב חג או "על האש" (כמובן).
דואגת תמיד לכמויות אוכל לגדוד , במגוון ....אף אחד לא יוצא רעב ותמיד נשאר ....

תגובות מעניינות ומגוונות - תודה

מעדיפה חלבי פי כמה

קודם כל, אם אין מגבלות כשרות אז האוכל אצלי לא כשר ואני מאוד אוהבת לשלב. אבל המשפחות ברובן כן שומרות כשרות ואז אני מכינה לפי ההרגשה והשעה, בשר אני לא ממש יןודעת לבשל, אולי מנה אחת פה ושם אבל לא ברמה של ארוחה... אז ארוחה בשרית תמיד תהיה על האש בגינה וההורים שלי מתים על זה וזה כמעט כל מה שאנחנו עושים כשאנחנו מזמינים מראש... אבל כשהם קופצים בשבת לשעתיים אני נוהגת להגיש גבינות טובות, לחמים מטבלים פירות פיצוחים ודגים מלוחים.
עד היום כל חיי אירחתי רק פעמיים לארוחה שהיא לא על האש, פעם אחת את ההורים שלי ואחים שלי לארוחת שישי ואז ממש השקעתי במנות בשריות ויצא טעים ופעם שניה המון חברים לשבועות והיה ממש כיף וזכור לטובה, בכלל הכי כיף זה חלבי...

perhay

New member
בעבר היה לי ברור

שלארוחת צהריים אני מארחת עם תפרי בשרי ולארוחת ערב (פרט לליל שבת) אני מארחת עם תפריט חלבי.
עכשיו זה השתנה כי חלק ממשפחתי צמחונים ואפילו בדרך לטבעונות.
לכן, עדיין בצהריים מעדיפה להגיש בשרי ולצמחונים מכינה מנות המתאימות להם.

הגבתי מהפלאפון וכנראה ההודעה לא

נקלטה.
אם זה חג או ארוחת שישי אז רק בשרי, בעיניי זה הכי חגיגי ומתאים.
אם זה בראנצ' או אירוח קליל מעדיפה חלבי.
בבופה מגישה חלבי, בישיבה בשרי. לא מגישה בשרי בבופה.
תמיד שואלת לגבי הגבלות. למשל אירחנו זוג חברים והתקשרתי לשאול לגבי האוכל, התברר שהם לא אוכלים קינוח חלבי אחרי ארוחה בשרית אז הכנתי פרווה.
מנגד, הוזמנו לארוחת שישי והגישו לנו בשר וחלב יחד. אני עוד זורמת איכשהו אבל בן הזוג יצא מורעב ואכלנו אח"כ במסעדה (להזכירכן סעודת שישי בערב).
הוא לא נוגע בשום מצב בבשר וחלב יחד ובעיניי זה היה לא מנומס בעליל להגיש בשר וחלב יחד. זה זוג יהודי ולא חשבתי שיש הרבה אנשים שמערבבים.
אני לא אוכלת אבל גם אין לי בעיה עקרונית, בן הזוג פשוט לא יגע.
לעולם לא אגיש בשר וחלב יחד גם אם זה אירוח של חברים לא יהודים.
עכשיו כשאני כותבת נזכרתי שהיה לנו עוד מקרה של בשר וחלב יחד, זה פשוט מוזר לי כי אני לא מכירה כמעט אנשים שמערבבים.
אני מכינה לרוב מאכלים שאני אוהבת ושאני טובה בהם, עד כה זה קלע בול.
אני מאוד אוהבת אוכל חלבי, אבל מבחינתי סעודת שבת זה בשרי.

כמעט כל האנשים שאני מכירה מערבבים

ולא שומרים כשרות באופן כללי. במשפחה שלי שומרים אבל אני לא מצליחה לחשוב על חברים שכן, תמיד כשמזמינים פיצה היא עם פפרוני ועל המבורגר מוסיפים גבינות, כלומר- זה בנוהל...
חוץ מהטבעונים

אני מבשלת ככה באופן טבעי, אני אוהבת לערבב- יותר טעים לי... אבל כמובן שאם הם הזמינו אתכם במיוחד לארוחת שישי הגיוני לוודא מה המגבלות שלכם. אני תמיד יוצאת מורעבת מארוחות בכל מקום, כי אף פעם לא מגישים מנות שמתאימות למגבלות שלי...

למעלה