שאלת אילוף

שאלת אילוף

כלבה מעורבת (נראית כמו קולי עם גולדן רטריוור ועוד דברים) בת כשנה וחצי, הורסת את הבית.

הבעיה העקרונית העיקרית שאני מזהה בבית בו היא חיה, לא מורידים אותה מספיק, בטח לא לגינת כלבים למשל. לדעתי היא אוכלת את הספות\מזרנים וואטאוור משעמום כי זה קורה גם כשאנשים נמצאים בבית.

אני הולך לעזור למשפחה בירידה אחת גדולה משותפת עם הכלבים שלי לפחות שעה וחצי, שעתיים ביום בגינת כלבים.

חוץ מהעזרה בפריקת אנרגיה, מה עוד ניתן לעשות? כלוב אילוף? מחסום פה?
יש תחליפי לעיסה ומעודדים אותה ללעוס אותם.

KallaGLP

New member
ראשית, צריך לראות מה יקרה אחרי שתתאפשר לה פריקת אנרגיה הולמת

אולי זה יספיק ואולי לא. אם לא, יש עוד מישורים שבהם אפשר להעסיק ולעייף אותה גם בבית, על ידי אילוף ומשחק. מעבר לזה, אפשר כמובן תמיד לנסות אילוף מקצועי והרגלה לכלוב (אם גדר גורים לא מספיקה לה מבחינת גודל) בעזרת מאלף, אך לדעתי קודם כדאי לרקאות אם אפשר להסתדר בלי. מחסום פה נשמע לי פתרון קיצוני של חוסר ברירה, אחרי שנוסה הכל וכלו כל הקיצין,

שירן ל11

New member
מסכימה עם KALLA, עוד רעיונות

נשמע שהכלבה גם ספורטיבית וגם מעורבת בגזעי עבודה (רועים, רטריוורים...) ולכן זקוקה גם לפריקת אנרגיה וגם לאתגרים מנטאליים. מלבד טיולים ארוכים ומשחקים בגינת כלבים, שיכולים מאד לעזור, כדאי לתת לה גם תעסוקה בבית. יש משחקים מאתגרים לכלבים, למשל קונגים או סנאי סגול שמשחררים חטיפים כשמגלגלים אותם בצורה מסויימת והכלבים מנסים למצוא פתרון להוצאת החטיף. אפשר לנסות לעבוד איתה על פקודות עם חטיפים, זה גם מאתגר מנטאלית, או ללמד אותה להחזיר כדור. יש עצמות לעיסה גדולות שיכולות לעזור בפריקת צורך הלעיסה. כדאי לנסות הכל כי נשמע שלכלבה באמת משעמם וזה יוצא על הרהיטים.

zammy

New member
גינת כלבים פתרון אידיאלי אולם רק לאורך זמן

מה יקרה שאתה תפסיק? לכמה זמן תוכל להתחייב?
בעל כלב חייב להבין שעליו להתחייב לכלב בבית.
התנהגות כזו שאופיינית לכלב בגיל כזה יכולה להימשך עד גיל שנתיים ויותר.
אם הבעלים לא ייקחו אחריות- כל מה שתעשה לא יספיק.
עליהם להביא הביתה מאלך שיראה, יאבחן וינחה אותם איך להתנהג עם הכלב, אתך או בלעדיך.
נשמע כמו מקרה קלאסי של אנשים שלוקחים כלב בלי להבין במה זה כרוך ואחר כך נפטרים ממנו כשמבינים שיש קשיים. מקווה שזה לא המצב.
ואתה, עליך להבין שלא תוכל להתחייב לפתור את הבעיה ואולי רק תמצא עצמך מחויב ותרגיש לא נעים לוותר כשלא יהי מי שייקח את המושכות אחריך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

תודה רבה לעונים, זה הולך בינתיים לא רע.

מתרכזים במניעה, תחליפי לעיסה ופריקת אנרגיה.

למעלה