שאלת אחריות

meirc1

New member
שאלת אחריות

שלום סיימתי לבנות את ביתי לפני חצי שנה. לאחר הגשמים האחרונים היתה לי סתימה בבית והאינסטלטור גילה שהבריכת ביוב שהוא התקין שקעה קצת דבר שגרם לצינור הביוב שיוצא מהבית להישבר/להיתנתק. כדי לתקן את זה הוא צריך לחפור את הבריכה (סביבות 1.5 מטר) ולייצב את הבריכה ולתקן את הצינור. האם אני צריך לשלם לו על כך? זה לא באחריותו לתקן זאת ועל חשבונו? אשמח לתשובה מהירה

binbal3011

New member
אחריות

לטעמי כל עבודות הבית הן באחריות בעלי המקצוע עד שנה לפחות לאחר הכניסה כולל סדקים, תקלות שונות וכו'. יחד עם זאת הוא בוודאי ינסה להתנער מזה בטענה שהבריכה שקעה בגלל הגשמים או הקרקע וזה לא באחריותו... שורה תחתונה - תנסה שהוא יתקן את זה או לפחות שהעבודה עליו וחלקים עליך. אם הסכום לתיקון לא גבוה מאוד לא הייתי הולך על זה לבית משפט.

בינא

Member
האינסטלטור אשם או לא? תלוי מה הסיבה למקרה...

אם הסיבה למקרה השקיעה של הבריכה היא שהמרזב מהגג יוצא 1/2 מ' מהבריכה וכל המים מהגג הקיפו את הבריכה ונספגו סביבה, תוך כדי הידוק הקרקע וגרימת השקיעה - האינסטלטור לא אשם ויש לשלם לו את מלא הכסף שהוא דורש על התיקון. אם בגמר הבניה לא ביצעתם שיפועי ניקוז בחצר והמים התנקזו בגשמים למקומות הנמוכים ו"החפורים" (כמו סביב בריכת ביוב) וכתוצאה מכך שקע הביוב - אתם נושאים בנטל התיקון. במידה ותוכלו להוכיח שהחיבור שביצע האינסטלטור לבריכה היה לא תקין מתחילתו כי לא בוצע על-פי תקנות ו/או לא בוצע על-פי התוכנית - עליו לשאת בכל ההוצאה. במידה ויש לכם אישור על תקינות הבצוע ל הביוב מחברת ביקורות כמו "איזוטופ" או מכון תקנים או אחר, זכותכם לקרוא להם כדי שהם יתנו חוות דעת מקצועית על מה שקרה - הגורם לבעיה או מה עלול היה לגרום לבעיה ובכך לדעת את מי להאשים...אבל גם זה יעלה לכם כסף...

מאגר

New member
אחריות מקצועית בבנית בית

האחריות היא של האינסטלטור אילו היה עושה את עבודתו נכונה מצב זה לא היה קורה לפני הנחת הביכה היה עליו להדק את הקרקע ולפלסה לעומק המתאים ורק אז להניח את הבריכה אם לא עשה כן הרי שהאחריות היא שלו עקב ביצוע לקוי במפרט הכללי (הספר הכחול) מופיע מפרט כיצד יש לבצע את התקנת הבריכה ולאיזו רמת הידוק יש להדק את הקרקע שמתחת.

למעלה