שאלת אחסנה

jinjy SportBike

New member
שאלת אחסנה

בוא נתחיל עם השאלה האם "עזיבה" של הקטנוע (JETFORCE 50 אם זה משנה) למשך חודש צורכת אחסנה מיוחדת? כלומר האם צריך לעשות משו מיוחד לפניי, או אחרי שחוזרים? אם כן, אז מה? תודה מראש

אהוד א1

New member
אולי די לקשקש?

הסימן קריאה לא עושה אותך צודקת. אין שום בעיה להשאיר קטנוע לשבוע. מניסיון (צוו שמונה בהפתעה) - גם חודש אין בעיה. רוצה להשקיע? נתק את המצבר וכסה את הקטנוע.

הוא רוצה להשאיר קטנוע לחודש..בלי להניע?

אף אחד לא עושה תחרות מי צודק ומי לא! זה לא בריא להשאיר כל רכב חודש ימים ללא התנעה.. ואם אתה רוצה הסבר מפורט מבחינה מכנית למה? למרות שאני אישה אני יכולה להסביר לך למה זה לא בריא!!!!!

אהוד א1

New member
פמיניסטית את בטח לא.

אשמח להסבר. נכון,אף אחד לא עושה תחרות מי צודק ומי לא. אבל, הכלל מאוד פשוט - אם את לא יודעת? אל תעני. (את חדשה בפורום והתגובות שלך עד כה לא ממש מצטיינות בידע/מקצועיות).

אהוד א1

New member
אשמח מ-א-ו-ד ללמוד.

הבעיה שבכל השרשורים עד כה התחמקת מלתת תשובות.אפילו כאן את שוב מתחמקת.

daditami

New member
אולי תסבירי את עצמך

בינתיים אני אסביר את עצמי בסך הכל חודש ימים כלום לא יקרה לו.

../images/Emo45.gif אהוד צודק ... הסבר

במידה ואתה משאיר כל כלי רכב המוזן ממצבר , למשך תקופה ממושכת (מעל שבוע) , ללא הנעתו נגרם נזק . אלא במידה ומנותקת מערכת החשמל (מצבר , הכי פשוט) , ואז לא קורה כלום . ראה דוגמא , קטנועים באולמות תצוגה , הם עומדים קרוב ל-8 חודשים ללא הנעה , ואין להם נזק בגלל שהמצבר מנותק. מקווה שהמחלוקת נפתרה :) שבת שלום . ושתהיה לך חופשה מהנה .

הבהרה לכולם!

ראשית הבחור שאל האים מותר להשאיר חודש ימים קטנוע ככה? לא שאל אים לנתק את החשמל או לא? הוא שאל באופן כללי. אהוד הכחים ואמר שצריך לתק את החשמל זה בסדר ואין לי בעיה עם זה וכך צריך לעשות ברם..אם הוא לא יעשה עלול להגרם נזק לכלי. ועכשיו..בגדול..כל כלי שעובד על בנזין או סולר ממנוע..ברגע שהוא לא מופעל הרבה מאוד זמן (לא חדש) אגן השמן צובר את כל הנוזלים בתוכו ומה שקורה אין נוזלים במערכת המכנית(במנוע) ואז שמניעים את הכלי עד שעולים כל הנזולים למעלה והשמן שוב עולה למעלה לאחר שהכול שם היה ייבש תקופת מה זה לא בריא לאף מנוע מכול סוג שהוא.. אני לא הייתי לוקחת סיכון זה עלול לעשות נזק..לא וודאי כלום אבל..עדיף להניע ומה הבעיה ? ועכשיו תגידו לי במוסכים גדולים שרכבים יושבים לטיפולים ממושכים האים ידעתם שמניעים אותם לפעמים? אז אולי אני לא מבינה הכי גדטלה באופנועים בפרט אבל בכללי מנוע זה מנוע ..וברגע שהמנוע לא מקבל את הדלק ביחס לאוויר שהוא צריך הוא מתחיל לזייף.. מכניקה זה דבר פשוט והגיוני. במכוניות הסיפור יותר מורכב מאשר בקטנועים..בגלל כמות השמן והיחס של והיחס של הדלק והאוויר מנוע קטן צרות קטנות מנוע גדול צרות גדולות..מורכב יותר מן הסתם.. טוב לא אמשיך להסביר ומי שחושב שאני לא מבינה כלום אז בסדר שיחשוב..בנתיים אני מעולם לא נתקעתי בדרך לא באוטו ולא בקטנוע.. סתם יידע שצברתי עם השנים ... שיהיה לכולם שבת שלום ורגוע.. סעו בזהירות..

אהוד א1

New member
יש לה בעיה גדולה יותר:

היא ממש לא מבינה. כל כך הרבה מילים, כל כך מעט ידע.

אהוד א1

New member
קראי את השאלה של פותח השרשור שוב.

אין בעיה להשאיר רכב חודש שלם בלי נגיעה.מניסיון עם יותר מדו"ג אחד,ועם יותר מפחית אחת. הבעיה היחידה שעלולה לצוץ היא קושי בהנעה כתוצאה מהתרוקנות המצבר או התייבשות הקרבורטור בדגמים מסויימים. לאחר ההנעה (באמצעות כבלים, דחיפה או קיק סטרטר הכל יהיה בסדר). מה הקשר בין ניתוק המצבר לשמן ולאגן השמן? אין קשר. מה קורה לרכב חדש שמניעים בפעם הראשונה? מה קורה לכלים באולם תצוגה? מה קורה לכלים בימ"ח? לגבי הקטנוע הספציפי של פותח השרשור - קטנוע בעל מנוע שתי פעימות,כן? יודעת את ההבדל,כן? דלק ביחס לאוויר - באמת מה הקשר? בתערובת נוצרת במאייד.אין קשר לאגן השמן. לא נתקעת מעולם? אשריך. זה ממש לא מקנה לך ידע כל שהוא.

למעלה