שאלת אורחת....

שאלת אורחת....

אני רואה שהרבה סבים /סבתות לוקחים את הנכדים אליהם.במיוחד כעת בחופש.
כל אחד מעסיק את נכדיו כהבנתו כגילם כתקציבו.
יש לי שאלה,מה קורה כשאתם שומרים על הנכדים בבית הילדים.כמה אתם עוזרים מעבר לשמירה על הילדים תלית כביסה קיפול/סידור בארון בישול נקיונות מיוחדים(מקרר/כיריים/תנור).האם אתם מסתפקים בשמירה על הילדים והעסקתם או תורמים גם ב
עזרה להורים?

shron17

New member
בביתם ,כמובן עוזרת להם,,,

בוודאי שגם בעזרה להורים.
הם הרי כול היום בעבודה ,ויש להן על הראש מספיק עיסוקים עם הילדים,כשהם מגיעים מאוד עייפים לקראת הערב.
לכן ,
אני מסייעת להם ברצון רב ,בניקיון כללי בבית ,איוורור המצעים, ,ניגוב האבק,איסוף צעצועים,ניקוי הכלים של ארוחת הבוקר, והכיריים,סידור המיטות,
הם יוצאים מהבית בשש וחצי בבוקר וחוזרים לקראת הערב.

לפעמים עוזרת בקיפול וסידור כביסה אם יש צורך, לא כול יום.
(אחת לשבוע הם מקבלים משלוח ענק מהמכבסה,מגבות סדינים וביגוד),ואז כמובן יש צורך למיין ולסדר הכול בארונות).

וכמובן בקביעות עורכת קניות במכולת, כדי שלא יחסר בערב ,קונה להם פירות ,ירקות, לחם, מוצרי -חלב, וכול מה שנדרש.

וגם מתנדבת ברצון לעשות מקלחת לתינוקת.
(ולפעמים גם מנסה לעשות מקלחת לכלב המחמד שלהם, בשעת החמות,
כמובן אם הוא לא מתחמק, כי מה שקורה איתו בדרך כלל ,,הוא רואה מים- ומיד בורח ומסתתר לו בצד השני של הגינה,בין השיחים).

מדי פעם גם עוזרת להם בבישול, וזה קורה בימים שהתינוקת נרדמת לשעתיים, ואז נשאר לי זמן לזה.

אגב,את הקניות ואת הדלק הם שניהם מתעקשים לשלם לי, כהערכה על העזרה.
כול השאר מתקבל ממני באהבה,(קונה להם נעליים, ובגדים לילדות , וגם כלי מטבח סירים מחבתות כו').

זה הרי כול הכיף לעזור לילדים,
כאשר כבר ממילא נמצאים בביתם,
לא ?

יומטוב5

New member
מכיון שיש לי רק בנים וכלות

ואני מאד נזהרת כי נפגעתי מאד מחמתי בתחילת הדרך
יכלה לפתוח את המקרר ולהגיד שהוא לא מסור
לפתוח סירים וכוי..
אני נזהרת מאד מנסה לפחות
בנתיים יש לי נכדים רק מבו אחד
יש להם תאומים ובחודשים הראשונים הייתי באה פעמיים 3 אחר הצהרים לעזור
בקשו שהרגיש בבית
לקחתי אוכל בקשותם מהמקרר ושתפתי כלים אחרי
בדרך כלל לא היה דברים נוספים כי כלתי מאד מסודרת
אם יהיה צורך אין לי בעיה לעזור
לילה טוב

אני את העזרה בגידול הנכדים

נתתי אצלי בבית....הם היו אצלי כל אחד עד גיל שנתיים כשהלכו לגן , הבת שלי הביאה בבוקר לפני שהלכה לעבודה ובאה לקחת אותם אחרי העבודה , בימים שהיתה צריכה לעשות סידורים הם נשארו עד הערב ואז היא היתה מקבלת אותם אחרי מקלחת וארוחת ערב , כך זה היה הכי נוח לכולנו , גם היום כשהם כבר גדולים יותר , הם נשארים אצלינו כשהיא צריכה , הגדול שסיים כתה ה' לא רצה ללכת לקייטנה השנה והוא יהייה אצלי כנראה הרבה ( היום הוא הגיע עד יום חמישי ) הקטן בקייטנה .

הדסהש1

New member
אנו עוז\רים כמה שאפשר -לא כלכלית.

ביביסיטר,ארוחת צהריים לאחר בית הספר יום יום.
שהיו קטנים הכנסנו לגן והוצאנו .היום גדלו הילדים.

הדסה - כל עזרה שאנחנו נותנים להם

ולא דווקא בהזרמת כסף , היא עזרה מבורכת, וכן , זה בהחלט נחשב לעזרה כלכלית , אחרת הם היו צריכים לשלם על מטפלת , ביביסיטר , ארוחות ....ברגע שזה נחסך מהם זה חוסך להם הרבה כסף.

הטמת היא שהדור הזה יודע הכל.................

אבל לי יש שמיעה סלקטיבית . אני מקשיבה להכל ועושה מה שאני מבינה בפרט כשאני שומרת על הנכדים אצלי בבית.

שחף ים

New member
אנחנו עוזרים רק בטיפול בנכדים, לא

מדיחים כלים, לא מקפלים כביסות, בשביל זה יש להם
עוזרת בית, מנקה, היא עושה את כל הדברים האלה.

אם אני באה אליהם בחורף אני יכולה לפעמים להעמיד סיר מרק
אך באופן עקרוני רק רוחצים את הילד פיג'מה משחק, סיפור ולישון
זה אם זה קורה בלילה.

אם זה לכל היום, אז מטיילים איתו משחקים איתו רק לילד.

למעלה