שאלת אבטחה |:/

sense9

Member
מנהל
ז"א ש...

יש סיכון שפרצו לי?
ומה האפשרויות של גיבוי חיצוני למחשב? יש אפשרות "להעתיק" את כל ההארדיסק?

sense9

Member
מנהל
שאלת אבטחה |:/

לא מזמן במתקפת הסייבר, הבנק חסם את השרת שלי לכמה ימים אך יכולתי לגשת לחשבון הבנק ממחשבים אחרים בבית שמחוברים לאותה הרשת. לאחר כמה ימים הבנק שיחרר את החסימה.

אמנם עברו כמה שבועות מאז אבל מישהו שמבין בתחום המחשבים אמר לי שאני צריכה קצת להלחץ מהעובדה שהבנק חסם את השרת שלי, כי הוא כנראה זיהה שהמחשב שלי מנסה לתקוף. האמנם יש סיבה לחשש? לא זיהיתי חריגות בחשבון, אבל אם הבנק חסם את השרת - האם זה בגלל שהוא זיהה משהו חשוד במחשב שלי, מישהו אולי פרץ לי למחשב? תודה.

Piav

New member
אי אפשר להסיק מעצם החסימה שעשית משהו לא בסדר

כמו שציינתי קודם, יכול להיות שאחד או יותר מהמאפיינים של אותה עמדה גרמו לחסימה. זה יכול להיות דפדפן מיושן, מערכת הפעלה מיושנת, שילוב, או מאפיינים אחרים. השרת יכול לנתח את בקשת הקמת החיבור שלך ולשרת או לא לשרת אותה. אם ידוע שמערכות שמריצות את Win XP פגיעות מאוד, כדאי לסרב לבקשות חיבור ממערכות כאלה מתוך ידיעה שבכך מקטינים את הסיכוי להיפגע ממתקפת Bots כזו או אחרת. מכיוון שזה חתך גס (ואי אפשר באמת לא לשרת את כל אלו שמשתמשים בWindows XP), נוקטים בסינונים כאלה רק כשיש חשש אמיתי לDDOS (ואז אנשים תמימים בשוליים נפגעים).
&nbsp
כמובן שנתתי דוגמה לא מחייבת (שוב, אני לא יודע לפי אילו מאפיינים הבנק החליט לסנן, אני רק יודע שהוא בהחלט יכול להשתמש במאפיינים שציינתי). כדי להיות רגועים יותר, אפשר תמיד להריץ תוכנת Anti-Malware כזו או אחרת. שילוב של MBAM ו-Hitman Pro צריך להספיק.
&nbsp

למעלה