שאלתי

• פותח הנושא m a16
  • פורסם בתאריך

m a16

New member
שאלתי

מקודם ולא קיבלתי תשובה....... ז אשאל שוב אתם יודעים אם אפשר לעשות אבחון דרך קופ"ח מכבי?

אiרית

New member
אבחון במכבי

גם אני רציתי לעשות אבחון במכבי פניתי לרופא משפחה, שבכלל לא הבין מה אני רוצה ממנו ולא ידע מה זה ליקוי למידה (הוא דובר אנגלית, בסוף הצלחתי להסביר לו). הוא הפנה אותי לפסיכיאטר. הוא נתן לי שם של מישהו ספציפי שיושב בקופ"ח בקרבת אזור מגורי. כשהתקשרתי לקבוע תור אמרו לי שהפסיכיאטר הזה לא מקבל ילדים. הסברתי שאני לא ילדה, ואז נאמר לי שהוא גריאטרי, מקבל רק זקנים. אלה הפנו אותי למרפאת בריאות הנפש ביפו. התקשרתי לשם ואמרתי שאני רוצה לעשות אבחון, המזכירה העבירה אותי לפסיכותרפיסט שבטון די מזלזל אמר "ליקויי למידה וADD זה שני דברים שונים במהותם ומאובחנים בד"כ בילדות". בכל מקרה הוא הפנה אותי לפסיכיאטר ש"מתמחה בתחום", ברעננה, וכשהתקשרתי לקבוע תור נאמר לי שהוא בחו"ל. כל זה היה לפני שבועיים בערך. היום התקשרתי שוב למרפאה שלו, ואמרו לי שהוא עזב את הקופה. בקיצור, ברמת העיקרון אפשר לעשות אבחון דרך קופ"ח מכבי, אבל תחפשי אותם בסיבוב. אני כבר התייאשתי.

kniaper

New member
קופות החולים (עד כמה שידוע לי כרגע)

לא עוסקות באבחון וטיפול בADHD אצל מבוגרים במישרין. הפיתרון היחיד הוא לאתר איזה פסיכיאטר מומחה ולעשות אצלו את האבחון. אם יש לך איזה ביטוח רפואי משלים, תוכלי לרוב לקבל החזר על הביקור אצל הפסיכיאטר. למה לרוב? כי אני לא יודע מהם תנאי הביטוח שלך (מכבי מגן זהב מקבלים 80% החזר) צריך לבדוק שהקופה בכלל מכירה בפסיכיאטר הספציפי הזה (יכול להיות שכן אפילו אם הוא לא מופיע בספר השירותים) ולבסוף רצוי לבקש ממנו לרשום בחשבונית "ייעוץ".

m a16

New member
התקשרתי אליהם

והם אמרו לי שהם לא נותנים אבחון אלא רק מטפלים בתוצאת זה לא מובן לי ....... למה הם לא עושים זאת?!?!?

אiרית

New member
תלכי לרופא משפחה שלך

הרופא שלי נתן לי הפניה בלי בעיה. הבעיה היחידה היא שהוא לא ממש ידע למי להפנות אותי. אני מתכוונת לברר את זה מחר, אם תהיה לי תשובה אני אידע אותך.

zivadina

New member
אבחון של ADHD כדאי לעשות אצל

פסיכיאטר שעובד עם הקופה ומתמחה בהפרעת קשב ורכוז, ואז משרד הבריאות משלם את הכל, להוציא את בדיקת ה"טובה" שעולה בסביבות 400 ש"ח. אני אובחנתי במרפאת "אורלנסקי" של הכללית, שמקבלת חברים מכל הקופות וקשורה לבית חולים גהה. אבחון למבוגרים מעל גיל 18 לא כלול בסל הבריאות, ולכן הקופות לא מסבסדות אותו. זה מה שאמרו לי ב"כללית".

akapulko2020

New member
מכבי ../images/Emo60.gif

חוסר הידע וחוסר הנחמדות שאת מתארת ממש מייאשים... אם כי התברר לי שברפואה פרטית ("רמת מרפא" ,"אסותא",שניהם של מכבי) הם הרבה יותר נחמדים|
לאחרונה היו לי הרבה בירורים עם מכבי על ייעוץ וחוות דעת שניה,אמנם תחום אחר אך הנוהל הוא אותו נוהל: אםיש לך "מגן זהב" או כסף ,מגיע לך החזר על חוו"ד שניה-כלומר תכל'ס על ביקור אצל רופא מומחה כרצונך.במגן זהב זה 80%. הבעיה היא שהם לא מוכנים להגיד על איזה רופאים תופס ההסדר,אלא רק להגיד עובר שמות ספציפיים של רופאים האם הם כלולים או לא-זה בד"כ רופאים בכירים בתחומם. אני את הרופא שלי מצאתי בסופו של דבר כמנהל הפורום הרלוונטי בדוקטורס,במחשבה של "אם הוא מנהל פורום הוא די בכיר",מה גם שיש לך שם את קו"ח המקצועיים שלו,ודרך ליצור קשר לברר,במה מתמחה וכו'. בעיקרון פסיכיאטר/נוירולוג אמור להתאים,הבעיה זה לעשות המון טלפונים ולנסות להוציא מהרופאים את התמחותם...-ילדים מבוגרים וכו'
ואני בכלל מחפשת איפה עושים איבחון דרך הכללית דווקא-עבור החבר שלי ... כך שאם בחיפושייך תמצאי רופא עצמאי באיזור הדרום או פ"ת או אחד כזה שעובד גם עם הכללית ומתאים לעניין ,ממש אשמח לשמוע מזה

ש לומית

New member
אתמול שוחחתי במקרה עם

פסיכיאטרית שעובדת בשלוותה, והיא אמרה לי שאפשר לעשות אצלם את האבחון. לא בררתי פרטים טכניים, אבל אני מניחה שזה ללא תשלום (אולי למעט טובה), ומנחשת שיש תור.... לא יודעת לגבי קופות אחרות, אבל עם הכללית הם בטוח עובדים. הבנתי לפי דבריה גם שהאבחון שעשיתי במרפאת אורלנסקי הוא קצת שטחי. (טובה + שיחה קצרה עם פסיכיאטר. זה מה שעושים שם למבוגרים.) אבל הבנתי גם שאם הריטלין עוזר - אין בעיה להמשיך להשתמש בו, גם אם האבחנה לא מדויקת. הסתייגות: הכל לפי שיחה קצרה שנעשתה דרך אגב, אז אם לא הבנתי משהו נכון - ט.ל.ח.

m a16

New member
תודה לכולכם על העזרה

אני אמשיך לחפש ולבדוק! השאלה היא אם אני צריכה לפנות לפסיכיאטרים של מכבי או למוסדות כמפי שציינתם.?

zivadina

New member
מעניין לקרוא שיש גם אבחון ארוך יותר

בכל מקרה, כדאי לברר מה האבחון כולל. למשל, האבחון של בתי ב"אורלנסקי" כולל שיחה של הפסיכולוג אתה, עם אביה, עם אמה, בדיקת "טובה" ושיחה עם הפסיכיאטרית. האבחון שלי כלל רק "טובה" ושיחה עם הפסיכיאטרית. ואיך אצלכם?

הילה23בר

New member
אבחון ראשוני

שלום! רק לאחרונה הופניתי לאבחון בנושא ת אני שייכת לקופ"ח "מכבי" ורציתי לדעת איך בכלל ניגשים לעיניין למי עליי לפנות בתור התחלה ואיזה סיבסוד יש בנושא? תודה!

akapulko2020

New member
לדעתי

כדאי שתפתחי את זה כשרשור חדש-או תשימי את שאלתך כתגובה למישהו מהאחרים בשרשור הזה,כי אני טרם המשכתי בבירורים מפאת חוסר הזמן בהצלחה

למעלה