שאלתי היא :

ronit122

New member
שאלתי היא :

שירה אכלה השבת היטב והיא גם קצת מצוננת הקטע הוא שבאחת ההנקות היא ינקה 10 דקות מצד א וחשבתי שהיא מבקשת עוד אז נתתי לה אחרי שהוציאה אויר עוד 10 מהצד השני אחרי מספר דקות היא הראתה סחמנים לא מעודדים והופס הכל היה בחוץ פשוט השפריצה על כל הסביבה עליה ועלי ... הענין הוא שזה קרה השבוע כבר פעם אחת ונראה לי גם לפני שבוע האם אני עושה משהו לא נכון ??? היא רגישה לפליטות ולכן אני ממש נזהרת לא לטלטל אותה אחרי הארוחה .. מה עושים ? זה נורמלי ? נ.ב כמו שאמרתי היא קצת מצוננת והיא בת 7 שבועות (כמעט)

לשירה ורונית../images/Emo20.gif

קודם כל, אני לא סופרת דקות בכל הנקה. ירצה-יאכל. לרב ארוחה אחת היא ציצי אחד. שנית, מאוד נורמלי שישנן פליטות. לפעמים מספיק גרעפס אחד קטן שייצא ויחד איתו חלב שהיה מעליו.. נראה לי שאת עושה נכון מאוד, כל עוד את והתינוקת רגועות ושלוות. תהנו! אגב, גם צינון זה נורמלי, לצערנו. לא נעים אבל חלב אם עוזר וגם מי מלח.

כנראה שזה בגלל הנזלת

גם אני מניקה כ-10 דקות מכל צד. אבל מהיום שהוא נולד הוא היה מצונן וכבר חודשיים שאנחנו על "מי מלח". אז 2 דברים שלמדתי: עפ"י הרופא שלי - אחרי האוכל לא להשכיב אותה, היא צריכה להיות במצב של חצי ישיבה/שכיבה. בסלקל למשל. ואם זה בלילה, תעשי מה שאני עשיתי (בהמלצת הרופא). הכנסתי כרית מתחת למזרן (בצד של הראש), ככה היא לא תהיה בשכיבה מלאה. (דור כבר בן חודשיים והכרית עדיין שם). חוץ מזה אצלי הוא היה ממש משפריץ, כולל מהאף. עד שביום שישי האחרון הזמנתי לו רופאה הביתה, כי האף שלו היה כל כך סתום עד שהוא לא יכל לנשום, וזה מאוד הפריע לו. הבעיה היתה שהנזלת כנראה עמוק בפנים ואי אפשר היה להוציא אותה וזה גרם לו ל"סתימה" שגרמה לפליטות רבות יותר. הפתרון של הרופאה (וזה עבד יופי): לטפטף לו עם טפטפת מחלב האם, משהו כמו טפטפת מלאה בכל נחיר, ואז לסתום נחיר אחד ולשאוב את השני עם המשאבה של הנזלת. את לא מתארת לעצמך כמה נזלת יצאה לו. הכי חשוב שאח"כ הוא היה כל כך רגוע שזה היה שווה הכל.

למעלה