שאלתי אתכם השבוע לגבי

מצב
הנושא נעול.

יוהנה 1

New member
שאלתי אתכם השבוע לגבי

שאלתי אתכם השבוע לגבי
הרובוט שבני כל כך רוצה. מצאתי מישהו שמוכן למכור ערכה כזו מיושנת יותר כלומר לא הכי חדישה שיצאה לשוק בשליש מחיר. מה דעתכם? בחנויות בארצות הברית עדין אפשר לקנות את הערכה הזו.

אגוזים1

New member
שאלה קצת מוזרה לדעתי

שאלתי אתכם השבוע לגבי
הרובוט שבני כל כך רוצה. מצאתי מישהו שמוכן למכור ערכה כזו מיושנת יותר כלומר לא הכי חדישה שיצאה לשוק בשליש מחיר. מה דעתכם? בחנויות בארצות הברית עדין אפשר לקנות את הערכה הזו.
שאלה קצת מוזרה לדעתי
זה הרי כל כך תלוי ביכולות הכלכליות שלכם... אני לא מבינה איך תשובה של משפחה אחרת יכולה לתת את התשובה עבורך??? יש אנשים שהסכום הזה לא מזיז להם ויש אנשים שגם אם זה היה ניתוח חרום הם לא היו יכולים לגייס אותו... (וכמובן כל המשפחות שבאמצע). נראה לי שרק את יכולה לעשות את השיקלול הכלכלי עד כמה זה אפשרי והיכן זה נכנס בסדר העדיפויות שלכם. במידה וזה סכום שאת בהחלט יכולה לעמוד בו (מבלי לקצץ בדברים משמעותיים וחשובים אחרים) לא הייתי פוסלת הוצאה כזו על תחביב אהוב במיוחד. מה שכן, לדעתי, כדאי להחליט יחד עם הילד שגם הוא תורם ככל יכולתו לקניית הרובוט הזה. נראה לי חשוב לשתף אותו בהתלבטויות מצד אחד ולשמוע את הפתרונות שהוא מציע מצד שני. כולל ההצעות שלו היכן התרומה שלו לקנייה הזו.

יוהנה 1

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי

שאלה קצת מוזרה לדעתי
זה הרי כל כך תלוי ביכולות הכלכליות שלכם... אני לא מבינה איך תשובה של משפחה אחרת יכולה לתת את התשובה עבורך??? יש אנשים שהסכום הזה לא מזיז להם ויש אנשים שגם אם זה היה ניתוח חרום הם לא היו יכולים לגייס אותו... (וכמובן כל המשפחות שבאמצע). נראה לי שרק את יכולה לעשות את השיקלול הכלכלי עד כמה זה אפשרי והיכן זה נכנס בסדר העדיפויות שלכם. במידה וזה סכום שאת בהחלט יכולה לעמוד בו (מבלי לקצץ בדברים משמעותיים וחשובים אחרים) לא הייתי פוסלת הוצאה כזו על תחביב אהוב במיוחד. מה שכן, לדעתי, כדאי להחליט יחד עם הילד שגם הוא תורם ככל יכולתו לקניית הרובוט הזה. נראה לי חשוב לשתף אותו בהתלבטויות מצד אחד ולשמוע את הפתרונות שהוא מציע מצד שני. כולל ההצעות שלו היכן התרומה שלו לקנייה הזו.
כנראה שלא הסברתי את עצמי
מספיק טוב. אני אנסה למקד את השאלה : האם הייתם מתפתים לקנות ערכה כזו במחיר אטרקטיבי - את הערכה הזו לא ניתן יותר להשיג בארץ. גם בחו"ל היא ניתנת לרכישה רק במקומות מאוד מסויימים - כנראה מקומות שנשאר להם במלאי. לעומת זאת בארץ יש ערכות משוכללות יותר במחיר פי 3. השאלה שלי היא האם כדאי לקנות לילד שמתחיל להכיר את עולם הרובוטיקה ערכה שמכילה פחות אביזרים או לקנות ישר את הערכה המשוכללת ביותר. הצפי על פי ההכרות שלי עם הילד שבאיזה שהוא שלב כן נקנה לו את הערכה היקרה יותר.

אם כך, קני לו אותה כבר עכשיו

כנראה שלא הסברתי את עצמי
מספיק טוב. אני אנסה למקד את השאלה : האם הייתם מתפתים לקנות ערכה כזו במחיר אטרקטיבי - את הערכה הזו לא ניתן יותר להשיג בארץ. גם בחו"ל היא ניתנת לרכישה רק במקומות מאוד מסויימים - כנראה מקומות שנשאר להם במלאי. לעומת זאת בארץ יש ערכות משוכללות יותר במחיר פי 3. השאלה שלי היא האם כדאי לקנות לילד שמתחיל להכיר את עולם הרובוטיקה ערכה שמכילה פחות אביזרים או לקנות ישר את הערכה המשוכללת ביותר. הצפי על פי ההכרות שלי עם הילד שבאיזה שהוא שלב כן נקנה לו את הערכה היקרה יותר.
אם כך, קני לו אותה כבר עכשיו
למה לשלם כפול (או פי אחד ושליש)?

אגוזים1

New member
מצטערת, אני עדיין לא מבינה את השאלה

כנראה שלא הסברתי את עצמי
מצטערת, אני עדיין לא מבינה את השאלה
האם השאלה שלך היא: האם הערכה הזו, שאנו לא יודעים מה היא כוללת, באיזו רמה היא ומה היא נותנת, שווה את הכסף שמבקשים בעדה? וזאת בהשוואה לערכה אחרת שגם עליה אין לנו מושג מה היא כוללת מלבד העובדה שהיא "חדשה בשוק" ומשוכללת יותר ועולה פי שלוש... לא מבינה איך אפשר לייעץ כך... חשבתי שאת מתלבטת מבחינה כלכלית, באופן תיאורטי, האם לקנות במחיר מאוד יקר משהו שקשור לתחביב של הילד... עכשיו אני מבינה שבגדול החלטת שאת קונה את הערכה ואת רק מתלבטת בין ערכה מיושנת יחסית לערכה החדשה ביותר. האם הבנתי נכון? לדעתי תשאלי את הילד. בטח הוא יותר מבין בזה. לא? כלומר את יכולה לשאול אותו מה שווה בערכה החדשה יותר מזו הישנה האם היא מצדיקה לדעתו את המחיר שלה יחסית למחיר של הערכה הישנה מה לדעתו מתאים לרמה שלו כיום. בקיצור עלות מול תועלת. זאת בהתחשב בכך שהוא מודע לכך שגם הוא משתתף בקניה ותורם מעצמו בהתאם ליכולות שלו ובהתאם לעלות של הערכה שבה הוא בוחר. אה ועוד רעיון. אפשר גם להתייעץ עם המורה בחוג שלו. בטח הוא ידע איזו ערכה משתלמת יותר או לחילופין איזו ערכה מתאימה לרמה של הילד.

מצב
הנושא נעול.
למעלה