שאליתאל קוואק

Acripela

New member
שאליתאל קוואק

היום הזכירו לי שהסדרה עוסקת למעשה בנאצים {דולף- אדולף וכו'}.. רק רציתי לבדוק אם יש סדרות ילדים נוספות שטמון בהן ערך היסטורי סמוי? מעניין אותי לדעת..

Acripela

New member
כמה דברים:

לגבי המל בבר אני חושבת שהבנתי {המלחמה בין הקרנפים לפילים נראה לי..} ולגבי הדרדסים.. אפשר הסבר??

Cataphract

New member
לא יודע לגבי ערך היסטורי

אבל תמיד אהבתי את לדרדסים ולו בגלל שהפסקול שלה מכיל הרבה פיסות מוזיקה קלאסית. המוזיקה שהשמענו בעת סכנה, למשל, היא הסימפוניה הבלתי גמורה של שוברט. לא ערך היסטורי טהור, אבל ערך כלשהו ...

frogdo

New member
גרגמל הוא יהודי תאב בצע עם אף מעוקל

הוא גם כהה ומלוכלך. הדרדסים הם טהורים, יפים, אחים, עמלים, חרוצים וטובים. היהודי העולמי מנסה לצוד אותם כדי להפוך אותם לזהב ולספק את תאוותו... זו לפחות הגרסה ששמעתי פעם.

שאלתיאל קוואק - לא רק נאצים

הסדרה עוסקת בהרבה מפגעים חברתיים אחרים. בקשר לסדרות אחרות : זכורה לי הסדרה "מנהרת הזמן" למשל

רק סדרות ? או גם ספרות ?

"חוות החיות" של ג'ורג' אורוול למשל. ( ואם עשו מזה סדרה... זה בכלל מתאים לשאלתך )

Acripela

New member
חוות החיות זה ברור

אני מתכוונת לסדרות מצויירות לילדים שעד שלא גדלים לא מבינים את המשמעות האמיתית שלהם {תראה לי ילד אחד בן 4 שקרא או הקריאו לו את חוות החיות; זה ספר שבפרוש מראה קומוניזם- אנימליזם כמו בספר..}

משפחת סימפסון

אבל היא לא לילדים לדעתי כי יש בה גסויות ...אבל יש בה הרבה מסרים חברתיים.

וגם הסדרה סאות' פארק

שם הגסויות עוד יותר בוטות ולא מתאימות לילדים אבל בכ"ז גם שם יש מסרים חברתיים

Acripela

New member
דיברתי יותר על מסרים היסטוריים

ערך מוסף היסטורי יותר מאשר חברתי.. למרות שהדרדרסים נשמע פתאום נורא הגיוני.. הדרדסים אמורים ליות כאילו הגזע הארי??? סאות'פארק גאונית- ולא רק בגלל הבדיחות {הבד"כ גסות} אלא בגלל המסרים המוספים.

למעלה