שאלילה

doronimous

New member
שאלילה

אני מחפש את הנ"צ החשוכה ביותר באיזור מרכזי לצורך צפיה בכוכבים. נגיד - רדיוס 70 ק"מ מסביב לת"א (בתחומי הקו הירוק
) יש למישהו רעיון ?

ehudt

New member
אם אתה רוצה חשוך

זה לא נראה לי מסתדר עם מרכזי. אתה צריך לנסוע לדרום, זה הכי טוב.

ehudt

New member
אם אתה גר באיזור חיפה במקרה

אז נראה לי שיש בכרמל איזורים חשוכים שאפשר לצפות מהם

meshoamam

New member
גם אני מחפש כזה מקום ../images/Emo13.gif

בשנים קודמות היינו, קבוצת חובבים , יוצאים לתצפיות ליד היישוב נווה-שלום (סמוך ללטרון) אך כיום עובר בקרבת מקום כביש חוצה ישראל. לא הזדמן לי לבקר שם מאז נפתח הכביש אך קשה לי להאמין שתנאי התצפית שם נשארו סבירים. אפשרות אחרת היא סמוך לרשפון או שפיים. יש שם שדות שבהם השמיים חשוכים יחסית לאלו של מרכז ת"א
גם שם עשיתי כמה תצפיות והלקח העיקרי שלי הוא להצטייד בהרבה הרבה דוחי-יתושים. המצב דומה גם באיזור המושבים שבין פתח-תקווה -ראש-העין- נתב"ג (בני-עטרות, מזור וכד') כמובן, שכל אתר הנמצא במרחק כזה מגוש-דן יסבול משמיים מוארים יחסית בגלל ריבוי היישובים באיזור. אם אתה מחפש שמיים חשוכים באמת תצטרך להדרים (לפחות לאיזור מכתש-רמון) או להצפין לאיזור רמת-הגולן (שם יש אמנם מעט יותר אורות אבל האויר נקי מאד בגלל הגובה הרב). ואם בתצפיות עסקינן, בסוף החודש , בין ה-25 ל-27. מתקיימת תצפית שתימשך שני לילות רצופים במכתש-רמון. ההשתתפות בתצפית פתוחה לכל המעוניינים ללא כל תשלום (ההגעה וההשתתפות על אחריות המשתמשים
) ההתארגנות לתצפית מתבצעת בפורום האסטרונומיה של נענע. מי שמעוניין להשתתף מוזמן לשלוח אימייל לכתובת [email protected] ובו שם, טלפון להתקשרות, באילו מהלילות הכוונה להשתתף (אם לא בשניהם) וכן מהו ציוד התצפית המגיע עמו לתצפית. הפרטים יסייעו מאד לארגון וסגירות סופיות מסודרות עם המשתתפים. כמו כן ניתן לבקר בפורום האסטרונומיה כדי להתעדכן בצורה מסודרת
מקווה שעזרתי
אסף

doronimous

New member
נתת רעיונות מעניינים

הייתי מצטרף בשמחה לתצפית אך לא מתאפשר לי בתאריכים הנ"ל, אשתדל בפעם הבאה. תודה

meshoamam

New member
אם חשבת ככה אפילו לרגע

כנראה שאף פעם לא היית במקום עם שמיים חשוכים באמת

ailag

New member
../images/Emo6.gif? אייקון צוחק? כאילו ווֹאו?

דורונימוס: אוני' ת"א. ע"ע מפגש פורום.

למעלה