שאלות
זה מקבץ שאלות שאספתי כבר כמה שבועות... אני מצטערת אם אני הורסת למישהו בזה שכתבתי את התשובות ישר אחרי השאלות. אחרת אני פשוט לא המצא אותם בכל הבלגן שיש לי. אודה לכל מי שיתן תשובות מפורטות. ופתרונות יצירתים מתקבלים בברכה
מסימולציה 2 של IQ: 14) X^2Y^3=15 45 =X^5Y^6 XY=? 1)שורש מ-3 2)3 3)שורש שלישי מ-3 4) אין לדעת מהנתונים. 15) 80% מילדי הכיתה הם בלונדינים , ומתוכם ל-20% יש כינים. כמה בלונדינים מכונמים יכולים להיות בכיתה? 1)30 2)34 3) 35 4)40 ( תרגילים 14, 15 תשובה נכונה 1) 11)1) משה נוהג לשתות רק חלב מפוטל. 2)יוסי הוא בעל מזג רע ובנוסף הוא פטול מוח 3)בתחילת מהדורת החדשות מוצג תחילה פיטלון. 4)חיים הוא אדם עקשן ובעל פטלונות מוצקים. (תשובה 2) 23) בשנה האחרונה ירד בצורה ניכרת מספר תאונות הדרכים הקטלניות בכביש ירושלים-ת"א. משטרת ישראל הסיקה שהנוכחות המשטרתית המוגברת בשנה האחרונה גרמה לירידה זו. מה מהבאים מחזק את המסכנה? 1)מספר תאונות הדרכים שאינן קטלניות עלה בצורה חדה בשנה האחרונה. 2)כביש ירושלים-ת"א היה פקוק במשך רוב ימות השנה והתנועה זחלה בעצלתיים 3)בשנה האחרונה עלתה המהירות המותרת בכביש ירושלים-ת"א ל-120 קמ"ש. 4)מספר תאונות הדרכים בכביש הערבה לא השתנה למרות הנוכחות המשטרתית המוגברת (תשובה 3) 10)קונקורדנציה:תנ"ך 1)אלבום:תמונות 2)מילון שפה 3)אינדקס: אטלס 4)אמונה דת (תשובה נכונה 2 לא ממש הצלחתי להגדיר ממ"י) 13)1)היום ישנם ברשתות המזון סוגים רבים ומגוונים של פטל 2)הוא נסע באוטובוסים כל השבוע משום שפיטלו במוסך. 3)המפטלה האחרונה עוררה ויכוח ציבורי נוקב. 4)הוא הפטיל את הסורגים מחדש,כדי שלא יוכלו לפרוץ לבית. תשובה נכונה 2 סימולציה 10 של IQ: 21)ירון סיפר לחברתו ליאת, כי הוא מעוניין להמשיך בלימודי הפילוסופיה, אך הוא שמע כי אחד המרצים משעמם מאוד. בתגובה ענתה לו ליאת: "לא מבטלים את המסיבה בגלל שהליצן לא הגיע". בדבריה משווה ליאת את- 1)המרצה לליצן. 2)השיעמום שמשרה המרצה לביטול המסיבה. 3)ירון לליצן 4)לימודי הפילוסופיה למסיבה. (תשובה נכונה 1 למה לא 4) 15)הגדירו פעולה חדשה $ ע"פ החוקים הבאים: אם הסכום של A ו-B הוא זוגי A$B=A אם הסכום של A ו-B הוא אי זוגי A$B=B ידוע כי X$Y=5 . לפיכך מתחייב כי - 1) X זוגי 2)Y זוגי 3) X אי זוגי 4) Y אי זוגי (התשובה היא 3 ) ספר מילולי של IQ : 24)מקצועה:עץ 1)צבע:גדר 2)פלס:בניין 3)קורנס ברזל 4)אפרכסת:חוגה (תשובה נכונה 3 מקצוע משמש לעיבוד עץ אבל למה קורנס משמש לעיבוד ברזל?) 28)לקעקע:הרוס 1)לצייר:ציורי 2)לאחות:שבור 3) לחזור:מוחזר 4)לרנן:מושר (תשובה נכונה 4)
זה מקבץ שאלות שאספתי כבר כמה שבועות... אני מצטערת אם אני הורסת למישהו בזה שכתבתי את התשובות ישר אחרי השאלות. אחרת אני פשוט לא המצא אותם בכל הבלגן שיש לי. אודה לכל מי שיתן תשובות מפורטות. ופתרונות יצירתים מתקבלים בברכה