שאלות...

shlomicthailand

New member
שאלות...

הי אנחנו יחסית חדשים פה (קוראים הרבה ולא כותבים), אנחנו מתלבטים מאד אם ללכת לפונדקאות או לנסות שוב הריון שלנו (עברנו שני סיוטים בחודשים 5 ו 6) אני עדיין לומד את הנושא ויש כמה שאלות שלא הצלחתי למצוא להן תשובה. 1. האם לדעתכם זה תהיה טעות ללכת לפונדקאות ולהריון טבעי בו זמנית ? 2. אנחנו בני 33 ו 31 האם כדאי לחכות עם הפונדקאות עוד 3 שנים , למרות שזה קשה מאד (חרדתית) לעבור את תהליך ההריון שוב ? 3. האם הפונדקאית מקבלת את התמורה רק כשישנה לידה של ילד בריא ? מה קורה אם חו"ח ישנה הפלה ? 4. האם זמן הניסיון להיכנס להריון מוגבל ? תודה שלומי

מירבי*

New member
ברוכים הבאים לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אנסה לענות על שאלותיכם: יש מספר בעיות עם שילוב של הריון טבעי והריון פונדקאות, ראשית ברגע שהאם המיועדת (את לצורך העניין), נמצאת בהריון אי אפשר יהיה לשאוב לך ביציות כדי לייצר עוברים שמהם תהרה הפונדקאית. לא קיים חוק האוסר עליכם לנסות להרות באופן טבעי כשהפונדקאית כבר בהריון או בטיפולים, עם זאת עלולה להיווצר בעיה רגשית אצל הפונדקאית בעקבות הריון של האם המיועדת והיו מקרים כאלה בעבר. הרופאים שמפנים אתכם לתהליך פונדקאות ידרשו להיות מאוד חד משמעיים בהפנייתכם, ז"א הסיבה שבגללה אתם מופנים לתהליך לא מאפשרת קיום הריון ללא סיכון חיי האם המיועדת, או העובר במקרה של מחלת רקע, או שישנה בעיית פוריות. לגבי זמן ההמתנה- ההחלטה היא בידכם ואני מאמינה שתחליטו לאחר שתשקלו את הסיכונים מול הסיכויים. הפונדקאית לא אחראית לכך שהילד יוולד בריא או חי ובמקרה של ילד שנולד חולה תקבל את כל התמורה. הסכם ביניכם לבין הפונדקאית תקף ל-18 חודשים ול-6 טיפולים. בהצלחה וכל טוב לכם, אנחנו כאן לכל שאלה נוספת

shlomicthailand

New member
אבקש חידוד קטן..

1. מה קורה אם הפונדקאית מפילה בשבוע 12 / 20 / 30 ? האם עדיין תקבל את כל התמורה ? 2. לגבי התוקף של ההסכם , האם לאחר 6 טיפולים / 18 חודשים אין לאף אחד התחייבות כלפי הצד השני ? כלומר האם אנחנו צריכים לפצות את הפונדקאית על כך ? או שאנו פשוט מוצאים אחרת ? שלומי

תשובות לחידוד

קודם כל ברוכים הבאים
לגבי שאלת ההפלה... בלי להיכנס לפרטי הפרטים של החוזים (כי הם חסויים). התשלום עבור תהליך הפונדקאות הוא לפי שלבים. הרי הריון של 12 שבועות הוא הריון ולהבדיל הריון של 30 שבועות הוא הריון אך ארוך יותר והתשלום הוא למעשה פיצוי על התקופה שהן נמצאות בה בהריון וכך גם הסכומים משתנים משלב לשלב. כל זה מהוגן בהסכם שמאושר ע"י מדינת ישראל ובר תוקף. וכאן אני נכנסת לשאלתך השניה: התקופה שמירב ציינה היא התקופה שהוועדה של משרד הבריאות מחייבת ולכן ועפ"י חוזה ההתקשרות החוזה מסתיים. מאחלת לכם להגיע להחלטה הטובה ביותר עבור עצמיכם בדרך הקלה ביותר. עצה קטנה ... חשוב לקחת בחשבון את רמת האנרגיות שאנחנו משקיעים בתהליכים מסויימים וכמה אנרגיות ישארו לנו לאחר כל תהליך... בסך הכל המטרה היא להתחיל חיי משפחה עם כוחות ונפש בריאה... לכן, השאלה לגבי מועד התחלה של התהליך הוא אישי ומשתנה מזוג לזוג. קשה לי להאמין שמישהו חיצוני יכול להביע עמדה לגבי הנושא הפרטי שלכם.. רק אתם יודעים מה עברתם ומה תעברו יחד וכל אחד לחוד במקרה של טראומה נוספת או לחילופין במסגרת תהליך של הפונדקאות.. ועוד דבר קטן... ממליצה לקרוא את הקישור הבא. יש כאן המון אינפורמציה חשובה בזמן של קבלת החלטות.

shlomicthailand

New member
תודה רבה...

אגב החומר ששלחת נמצא בויקיפדיה בשלמותו (פשוט קראתי אותו אתמול בלילה ) תודה שוב שלומי

אחת השאלות ששאלת

הטרידה גם אותנו מאוד מאחר ולא היה לי אפשרות לגייס את כל הכסף מחדש אם חו"ח יקרה אסון של לידה טראגית לא עלינו. אז רק לידיעה שברוב החוזים שאני ראיתי, לידה ולא משנה באיזה רקע משבוע 32, אם תקינה או לא (שוב טפו טפו טפו) יוצרת מצב בו משולם לפונדקאית הכל. בגלל זה בהריון שלנו (תאומות) מפלס החרדה שלי היה בשמיים כל הזמן, ואכן בשבוע 28 היא אושפזה בבית חולים בגלל בעיה, ואנחנו היינו במצב נפשי מאוד קשה. אבל ברוך השם הכל בסדר והנסיכות שלנו היום בנות שנה וחודשיים מזכירות לנו מה חשוב באמת. המון בהצלחה!!!

למעלה