שאלות

Blackpanter1י

New member
שאלות

1.בבוקר אני שאני נוטל ידיים וכו' אני אומר "אשר יצר" ואז את "אלוקי נשמה שנתת בי וכו'" ואז אני שותה תה לבד (בלי עוגיות) ואז ממשיך להתפלל זה בסדר מה שאני עושה? 2.למה אחרי חורבן הבית הראשון אחרי 70 שנה נגמרה הגלות, והקימו את בית המקדש השני...אז למה לא מקימים את השלישי? זה אפשר בלל מבחינת ההלכה?

Blackpanter1י

New member
ועוד דבר אחרון

מזה "תעזבנו יום יעזבך יומיים" מה המקור של זה ביהדות?

תשובות..

1. בבוקר עליך לומר רק מודה אני לפניך וכו' אפשר לשתות תהף את ברכת אשר יצר וא' נשמה, תאמר על סדר התפילה. 2. כי 3 שבועות השביע הקב"ה את עם ישראל כששלחם לגלות, ואחת מהם היא: שלא יקימו מחדש את ביהמ"ק. 3. המקור בתלמוד ירושלמי סוף מסכת ברכות. ויש מביאים מקור קדום יותר - "מגילת סתרים".

Blackpanter1י

New member
אה וזה תקיף רק לבית המקדש השלישי?

לגבי התשובה שלך לשאלה הראשונה שלי לא הבנתי...

אופירA

New member
מנהל
מדובר על ביהמ"ק השלישי

צריך להבין גם שכל אחד מבתי המקדש חרב מסיבה אחרת. לגבי התשובה הראשונה - שאלת אם בסדר שאתה שותה את התה לאחר ברכת "אלוקי נשמה". הרב הסביר לך שמותר לך לשתות אחרי אמירת "מודה אני לפניך", ואילו את ברכת אשר יצר ואלוקי נשמה, עדיף שתאמר בצמוד לשאר התפילה, לאחר שתיית התה. לגבי הברכה על נטילת ידיים - יש 2 שיטות. האחת מיד לאחר הנטילה (כלומר אחרי שהתלבשת וכו', ולפני התה). והשניה - לומר אותה אחרי ששתית את התה, יחד עם כל הברכות וכל סדר התפילה (יש שנוהגים ליטול ידיים וללכת לביה"כ, ושם לומר את ברכת על נטילת ידיים יחד עם כל הברכות והתפילה). אתה יכול לנהוג באחת מהשיטות הללו, כרצונך. (נלמד מפי הרב צבי כהן - רב פוסק הלכה אשכנזי).

Blackpanter1י

New member
עדיף זה חייב?

אני קם בבוקר, נכנס לשירותים נוטל ידיים יוצא בחוץ מנגב את הידיים, ואז נכנס בחזרה עושה את כל הסידורים שעושים בבוקר... ואז נוטל עוד פעם עם ברכה ומברך" אשר יצר" אז מה אני צריך לעשות? איך אני יכול להגיד את זה בצמוד לשאר הברכות?

morbesso

New member
משה

תנטול את הידיים נטילה של בוקר מחוץ לשירותים ואז תכנס לעשות את הסידורים אחרי זה תצא ותנטול ידיים אם עשית צרכים בפנים אז אתה חייב באשר יצר. תברך אותו בסמוך לאלהי נצור (אם אתה מתפלל שחרית תגיד את אשר יצר וברכות התורה סמוך לתפילה

אופירA

New member
מנהל
שאלה טובה

אני לא יודעת עם עדיף זה חייב. לפי ההיגיון - אתה לא חייב, ומותר לך להגיד חלק מברכות השחר, ואח"כ לשתות תה, ואח"כ להמשיך. אבל אני אגיד לך למה הבנתי שזה עדיף בדרך שאמר לך הרב (וכך גם לימד הרב צבי כהן): עדיף להגיד את כל הברכות על סדר התפילה, כדי שיהיה לך הרגל של רצף התפילה. אז עדיף שתתרגל לנהוג כך: קם בבוקר, אומר "מודה אני", נוטל ידיים, הולך לשירותים ועושה את כל הסידורים שעושים בבוקר... ואז נוטל ידיים עוד פעם עם ברכה, הולך לשתות את התה, ואז מתיישב להתפלל (או שהולך לביה"כ להתפלל): ברכת "אשר יצר", ברכת "אלוקי נשמה", שאר ברכות השחר, שאר סדר התפילה. הרי לא חייבים להצמיד את ברכת "אשר יצר" ליציאה מהשירותים ולנטילת הידיים שאחרי השירותים. אפשר להשתהות איתה, כמו שאתה דוחה אותה בלאו הכי עד אחרי שתתלבש ותסתדר. אז אתה יכול לדחות אותה גם עד אחרי שתשתה את התה. יש כנראה איזו מעלה של סדר פנימי להגיד את ברכות השחר על סדר התפילה (כלומר ברצף). ואשמח אם יתקנו אותי אם טעיתי במשהו.

למעלה