שאלות...

שאלות...

בדפים ששלחו לי עם האישור הראשוני למקצועות שבחרתי, היה רשום שמיון שלב ב´ כולל בדיקת התאמה לקצונה השאלה שלי היא...במנילה הראשונה שקיבלתי לא נתנו לי לבחור מקצועות שקשורים לקצונה מה גם שאני יודעת בעצמי שאין לי את האופי המתאים להיות לא מפקדת ובטח שלא קצינה האם זה קריטריון הכרחי לקבלה שלי לעתודה? האם כל מי שמתקבל לעתודה בסופו של דבר הולך למסלול קצונה? איזה סוג של קצין אם בכלל אפשר להיות אם מקצוע הבחירה שלי הוא פסיכולוגיה? תודה :)

amitai1

New member
קצונה

בדיקת ההתאמה לקצונה היא על סמך הנתונים שלך מלשכת הגיוס. לפי הקב"א בעיקר ולפי הראיון. אבל בעצם את בת אז אולי לא היה לך ראיון.. בכל מקרה, לא יבואו אליך לבדוק איך את מפקדת על אנשים... לאחר הלימודים, את תשרתי במקצוע שלך, ויצפו ממך לדעת להוביל צוותים או לפקח על דברים. רוב העתודאים מעדיפים לצאת לקורס קצינים אחרי הלימודים, אבל מי שלא רוצה, מקבל אוטומטית דרגה של קצין אקדמאי. אין שום דבר רע בלהיות קצין. אם את הולכת לשרת הרבה שנים אחר כך, עדיף לך להחשב קצינה, כי מקבלים עם זה את כל ההטבות שבאות עם התואר... את תהיי פסיכולוגית, עם דרגת קצינה. שזה הרבה יותר מכובד מפסיכולוגית חיילת רגילה. את לא תהיי רמטכלית, אבל תהיי לך דרגה מכובדת.

wiz

New member
אבל...

אני באמת לא מבין מה השוס בלהיות קצין... אם אתה בונה על שירות קבע (בלי קשר לעתודה), או על קריירה צבאית, זה הכרחי. אם אתה רק מחכה לצאת לאזרחות - מה התועלת בלהיות קצין? הכל זה סתם תחפושת שעובדת בצבא, באזרחות זה לא מעניין אף אחד מה הדרגה שלך (בעצם, תלוי איפה...
). אם אתה קצין אתה תאכל בחדש אוכל מיוחד (וואו), אבל גם תחוייב ביותר ימי מילואים... אם אתה ממש ציוני ורוצה לתרום אז סבבה. אני רואה את זה יותר כמכשול. wiz

amitai1

New member
אנחנו מדברים פה על העתודה, לא?

אתה הולך לשרת 6 שנים רצופות בצבא. אתה תהנה מהשרות הזה הרבה יותר בתור קצין כבר מההתחלה. תהיה לך משכורת של קצין, שמירות של קצין, הטבות של קצין, כבוד של קצין ועוד הרבה דברים אחרים. גם אתה רק מחכה לצאת לאזרחות, יהיו לך עדיין 6 שנים להעביר, אז למה לא להיות קצין? ומבחינת מילואים - קצינים עושים מילואים יותר טובים. וקצת קשה לי לראות איפה פה המכשול? איפה אתה מפסיד?

wiz

New member
אני דיברתי באופן כללי...

בלי קשר לעתודה (כשמראש יודעים שזהו המסלול שעושים...). אין לי ניסיון ולו הכי קטן עם הצבא. אני בטוח ששירות של קצין עדיף בהרבה על שירות של חייל פשוט, אבל אני לא חושב שבאזרחות זה כ"כ כדאי... מפסידים יותר ימי עבודה, ולפעמים בתפקידים ממש גרועים. בכל מקרה, עכשיו מוקדם לדבר, ועד שאני לא אכנס למערכת - לא תהיה לי שום דרך להעריך את זה כמו שצריך. נכון להיום אני לא מבין מה הביג-דיל מאחורי זה... wiz

undisclosed

New member
ניסיון לפני דימיון

בתור עתודאי שהשתחרר כבר לפני כמה שנים התנאים לקמ"א ולקצין זהים לחלוטין מבחינת הדברים שהצבא נותן כל זמן שאין לך כוונה להמשיך בשירות הקבע מעבר ל-3 שנים (אין דרגה שמקבילה לרס"ן) לעומת זאת, בהרבה מקומות לא יודעים איך לאכול את הקמ"א מבחינת תורנויות - הוא לא קצין לתורנות (מבחינת ההיתר לפרוק/לבדוק נשק) אבל יש לו זכויות שוות לקצין. וכך קרה שבהרבה מקומות התורנויות של הקמ"א הרבה יותר טובות מהתורנויות של הקצין. וזה דווקא יתרון בלא לעשות קורס קצינים. בנוסף, כשכבר הסכימו לשחרר אנשים מהקבע, דבר שהולך ונעשה נדיר יותר למיטב ידיעתי, היה קל יותר לצבא לתת לקמ"א להשתחרר ולא לקצין - עניין של תפיסה / קונספציה בראש של אנשי הצבא. במילואים - עצם היותך קצין מאפשרת לקרוא לך יותר למילואים. כקמ"א - שוב, המערכת פחות יודעת איך "לאכול" אותך, וסביר שלפחות בתקופת ביניים מסוימת לא תדע מה לעשות איתך ואיפוא לשבץ אותך .... תחשבו על זה

למעלה