שאלות

גן חיות

New member
שאלות

קודם כל, מודה שהשאלות בעקבות דברים שנאמרו בפורום אחר. מעדיפה לשאול פה, כי כאן בדרך כלל מקבלים תשובות ענייניות ולא נאומים חוצבי להבות. בקיצור, יש דיון במקום מסויים בעניין הצורך של חתולים לאכול בשר. בתגובתי נתתי דוגמאות של כל מיני בע"ח שאסור להם דברים שמותרים לנו . ואז פתאום צצה שאלה במוחי , בעקבות דברים שאני וחברה נותנות לכלבים ולחתולים שלנו ובעקבות דברים שראיתי בפינת חי בבית-ספר מסויים. אני יודעת שלתוכי אסור עגבניה ואבוקדו. האם לכלבים וחתולים מותר אבוקדו?? האם יש ירקות שאסור לחתולים או כלבים לאכול, חי או מבושל?? לאחרונה אצלי הם מאד אוהבים כרובית מבושלת(גנבו לי בשיתוף פעולה כרובית שהתקררה כאשר בישלתי לשבת- לא נשאר לנו). אותה שאלה לגבי חצילים? לגבי שרקנים,ארנבונים ומכרסמים: האם מותר לתת להם בננה?? קליפה של בננה?? אבוקדו?? והאם עגבניה באמת רעילה גם להם, כמו לתוכי? ואחרונה - תפוחי אדמה ודלעת מבושלים - מותר לכלבים וחתולים?? תודה מראש על התשובות

ella100

New member
מצטרפת לשאלה../images/Emo9.gif

אתמול והיום הכלב שלי בקש וקבל אבוקדו. פעם ראשונה שכלב אוכל אצלי אבוקדו וליתר זהירות-שאלה ידוע אם יש בעיה עם זה? זו אמורה להיות פצצת ויטמינים ושמנים בריאים,נכון
אני תמיד בעד לגוון ותוספות מאד אוהבים אצלי ירקות מבושלים ותפוחי אדמה ודלעת ושאר ירקות (גם לא מבושלים כמו מלפפון ירוק וכל אחד לפי טעמו) גם קטניות- נכללו בתוספות.

שאר ירקות

לא על הכל אני יודע, אבל חלק כן: 1. בצל ושום - אסור. 2. תפוחי אדמה ודלעת - מבושלים כמובן, והכל במידה. לא אמורים לגרום לנזק. דלעת עוזרת למנוע עצירויות, ותפוחי אדמה מהווים חלק מכמה מזונות רפואיים, כך שיש לי נסיון איתם. 3. אבוקדו - במושבים בהם מגדלים אבוקדו, בעונת הפרי כלבי המושב פתאום משמינים והפרווה מבריקה. כן. יש בהם הרבה שומנים. להערכתי גם הם אפשריים במידה. בעקרון, שמרן ככל שזה נשמע, אני מעדיף לתת לכלבים ולחתולים שלי אוכל יבש איכותי, ולא לחתוך להם סלט.

ella100

New member
אבוקדו (ועוד לא דיברנו על פירות../images/Emo9.gif)

אכן שמרן אתה. וזו ממש לא טירחה כי כולה מדובר בכמה חתיכות אבוקדו ואין סכוי שישמין כי הוא גם כך בדיאטה אז כל צ'ופר מקוזז מהמנה. ופרווה מבריקה -ממש סיבה טובה לאבוקדו. אתה יודע מה ד"ר אסף- אחרי פרשת נוטרה נאגטס אף אחד לא צריך לסמוך רק על אוכל מסחרי גם אם הוא על תקן איכותי.

הי אלה - בנוגע למזונות

נראה לי שיש לך טעות קטנה בעניין. אם הבנתי נכון מתגובה קודמת שלך ומהתגובה הנוכחית, אני חושב שאת מתייחסת להרעלה של נוטרא נגטס כמו למקרה של רמדיה - כאל מצב בו היה חסר מרכיב במזון, ושהשלמה של הדיאטה עם מרכיבים חיצוניים יכלה לעזור. למעשה, הבעיה עם המזונות שם היתה שהמזון הכיל פטריה מסויימת, שהרעלן שלה פוגע בכבד. גם אם כלב קיבל במקביל מזון לא מסחרי רב, הכבד שלו היה נפגע בכל מקרה. לפי הגישה הזאת - אסור להאכיל כלבים בכלל במזון מסחרי. אבל לפי זה - אסור גם לתת לתינוקות תחליף חלב... אני חושב שמה שד"ר אסף מתכוון אליו (וזה גם מה שאני חושב) הוא שכל מזון אחר חוץ מהמסחרי מפר את האיזון של המזון. במזונות האיכותיים יותר, השקיעו הרבה כדי להגיע לאיזון הזה, ומתן של תוספים שונים פוגע באיכות ההזנה. עם זאת, רובנו לפחות קצת פולנים, ולכן ההגדרה שאני מעדיף היא לא לתת יותר מ 10% מהצריכה היומית בתוספות (וזאת כמובן לא במצבי דיאטה - בהם לא לתת בכלל). לגבי מה מסוכן - אז גם ברוקולי מתואר באותה נשימה עם בצל ושום, אם כי הוא פחות מסוכן. אמנם לא ממש פרי/ירק, אבל שוקולד הוא ממש רעל, ובעיקר כזה המכיל הרבה קקאו - שוקולד מריר או אבקת קקאו, זה הכי מסוכן.

ella100

New member
ד"ר ארז

ד"ר ארז: אני יודעת שבנוטרה נגטס התפתח רעלן בכל זאת-האם אתה יכול להיות בטוח שכלב שניזון ממזון פגוע ואך ורק ממזון פגוע וכלב שמקבל תוספות למזון פגוע- האם אין סבירות שהפגיעה תהיה פחותה או פחות קשה? אני זוכרת שהתאורים היו שכלבים התמוטטו /קרסו בבת אחת אחרי אכילה של חודש או חדשיים של המזון הנגוע בפטריה. ויש את הגישה שאם כלב מסרב למזון מסוים(והיו דיווחים שכלבים לא רצו לאכול את המזון הרעיל)-לא להכנע ואף אחד לא מעלה על דעתו לקחת לבדיקה שמא יש סיבה לסירובו לאכול. אף אחד מאיתנו אינו יודע בודאות באיזה תנאים ואיזה תחנות המזון המסחרי (גם המעולה) עובר עד שהוא נאכל על ידי הכלב שלנו. אי אפשר לדעת בוודאות מה ואיך קורה וצריך רק לקוות לטוב,לכולם. ולגבי הברוקלי-חידשת ואם כבר הזכרת שוקולד-אז יש להזכיר באותה נשימה צימוקים וענבים. ובדיון שהיה בנושא בפורום אחר הוזכר גם שאסור לתת כבד בכמויות גדולות,לא לתת לכלבים את ליבת התפוח עם הגרעינים(מזיקים,גרעיני התפוח) ועוד. אם תרצה-אחפש ואשלח לך במסר ריכוז שעשתה שרית א' בדיון שהיה בפורום מחלות כלבים בווינט.

בעבר הרחוק היה גם מזון היפואלרגני

שהתבסס על אבוקדו
וזכה לאהדה רבה. אבל שמעון המשווק שלו החליט להפסיק להביא אותו וליבא לארץ רק את אקאנה....

גן חיות

New member
תודה לד"ר אסף ולד"ר ארז

רק הבהרה - אני לא "חותכת להם סלט". אבל כבר קרה שהם גנבו לי כרובית, קציצות ירק, חציל מטוגן, וכו'. שלא נדבר על פרינסי שממש מתחנן לקבל תפוחי אדמה מבושלים ותירס מבושל. לכן שאלתי. תודה על התשובות המפורטות

r i p l y

New member
זה אומר שלתת קציצות ביתיות עם בצל

ושום ובשר שאננשים שוכחים שיש שם בצל ושום זה ממש גרוע אם ככה. אני שמעתי אני מקווה שנכון שגזר מבושל ותירס לחתול \כלב זה בסדר , לא שאני נותנת.. האם תירס שבין כה יש במזון היבש שלהם זה לא מזיק וגם גזר לא מזיק? האם אפשר לתת לחתול שמן כמה פרוסות גזר מבושל אם סיים את הקצובה היומית והוא סתם פרסר\גרגרן גדול?

למעלה