שאלות

שאלות

שלום לכולכן גילו לי אנדומטריומה בשחלה ימנית. הייתי בפגישת יעוץ אצל דר' סוריאנו (ממש ממש נחמד ומומלץ!) והוא המליץ על לפרוסקופיה ואמר שחשוב מאוד שרופא מומחה בתחום יעשה את הניתוח. אני בקופ"ח כללית, אין לי ביטוח פרטי ולא מושלם ולכן אין לי אפשרות לבחור את הרופא. הוא המליץ על תל השומר אבל בגלל שאני בכללית צריך לקבל טופס 17 ולא מאשרים כל כך בקלות. שאלות: מה החשיבות של לעשות את זה אצל רופא מומחה? מישהי עשתה את הניתוח בדרך הרגילה דרך בית חולים? יש אפשרות לדבר עם הרופא לפני ולוודא מי יהיה המנתח? אשמח לשמוע המלצות מכן על רופאים ודברים חשובים לפני קביעת התור לניתוח. תודה אני

שכחתי משהו

שוב אני, רציתי להוסיף שניסינו להרות כשנה ללא הצלחה ואחרי שנה גילו את האנדומטריומה (בגודל של 5.5 ס"מ). המחזור שלי גם לא סדיר ולא כל חודש יש ביוץ. אז קשה לדעת אם הסיבה לאי הריון זה האנדומטריומה. מישהי הצליחה להכנס להריון תקין עם אנדומטריומה?

בלגן2

New member
אני../images/Emo9.gif

עם ציסטה של 11 ס"מ. אבל אין פה נוסחא מדויקת. לא בין אשה לאשה ואפילו לא אצל אותה אשה. בהריון הראשון - עברתי טיפולים בלי ציסטה ובהריון השני הריתי טבעי עם ציסטה. אגב, עד כמה שאני יודעת מחזור לא סדיר הוא חלק מכל הבלגן של האנדומטריוזיס. בע"ה שתהיה לכם דרך קלה להריון קל!!!

meymey4

New member
תודה

תודה על תשובתך יש לך תשובות לגבי שאר השאלות שלי? אני פשוט נמצאת ממש בתחילת הדרך של הגילוי לפחות. ואני קצת מודאגת מעניין הלפרוסקופיה, כי הרופאים שהייתי אצלהם אמרו שזה ממש חשוב שהרופא יהיה מומחה בתחום. קראתי בפורום על עניין הגלולות ברצף, ישר אחרי הניתוח צריך להתחיל עם זה? אני גם חשה לאחרונה חולשה כללית, די הרבה כאבי ראש, האם זה קשור לאנדו?

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קודם כל ולפני הכל הייתי ממליצה לך לפנות גם אל מומחה לפריון- לפני קבלת החלטה לכאן או לכאן כדאי שתערכי גם בדיקות הורמונליות, היות וחוסר ביוץ ואי סדירות במחזור בד"כ אינם קשורים לאנדומטריוזיס . לגבי הפרוצדורה מול הכללית- אכן קשה להגיע לתה"ש, אך תמיד ניתן לנסות ואפשר גם לפנות לרופא המחוז ייתכן והוא יאשר לך את טופס ה-17. בנוסף, במידה ויש לך מושלם את יכולה לערוך את הניתוח אצל רופא פרטי ולקבל החזר כמעט מלא. רשימה של הרופאים העובדים בהסדר נמצאת בכללית קול *2700 ויש שם כמה רופאים מומלצים. ישנה חשיבות מירבית שרופא מקצועי ומומחה יעשה את הניתוח- אחרי הכל יש לנו רק רחם אחד. בהצלחה ואנחנו פה לשאלות נוספות

ר ו מ י ה

New member
עכשיו אני רואה שאין לך מושלם

במידה ותעשי את הלפרוסקופיה נסי לעשות זאת בתה"ש, אך אם לא מצליחה לעבור את חומת הסירובים ממליצה לך לנסות להגיע אל ד"ר ניטקה , מנהל מחלקת נשים בבלינסון. בהצלחה

שלום לך ../images/Emo13.gif

החשיבות להינתח אצל מומחה לא תסולא בפז. רק אצל מומחה. אין להתפשר על כך. אם אין לך אפשרות כלכלית לבחור מומחה, מציעה לך לעבור ניתוח ר ק בתל השומר ולא בשום מקום אחר. תילחמי עם הכללית ואל תוותרי. בהצלחה

למעלה