שאלות

galigal33

New member
שאלות

אשמח לדעת איך גורמים לילד בן כמעט 10 חודשים להענות לשמו. באיזה גיל תינוק אמור להענות לשמו ולא סתם להרים את הראש בתגובה לקול? לפעמים הוא מסתכל ורוב הפעמים כשעסוק לא מסתכל בכלל ורק אם אצעק הוא ירים את ראשו להבין למה אני צועקת.(אין לו בכלל בעיית שמיעה) אני עובדת איתו על הרבה דברים והכל ממש משתפר...מלבד זה...(וזה מאוד מתסכל אותי) אני עובדת איתו לפי עקרונות גרינשפן במשך היום. אם יש מישהו זר בבית והוא יקרא לו . הוא מייד יסתכל עליו כי הוא שומע קול ממישהו לא מוכר אבל לא כי הוא מגיב לקריאה אליו. לדעתי הוא בכלל לא מבין את הרעיון של לקרוא למישהו. אני לא רוצה להגיע למצב שאני צועקת מרוב לחץ את השם שלו.(וכבר הגעתי לזה) האם יש דרך ללמד תינוק קטן כזה גם הענות לשם? חשוב לי מאוד לשמוע רעיונות. איך מלמדים תן לי? כשאני אומרת תן לאמא (כשהוא מחזיק צעצוע) ומושכת את הצעצוע הוא מייד שומט את הצעצוע ומושיט ידיים שארים אותו בשימחה כי הוא בכלל לא מבין שהוא אמור לתת לי משהו. אולי הוא מבין בוא לאמא. ובהזדמנות זאת אני מודה לכל העזרה שאתם נותנים לי בתוך הערפל וחוסר הוודאות המטמטם הזה.

mayarel

New member
גליגל

את יודעת לפני שבכלל מתחילים לעבוד ע"פ גרינשפן הוא מקדיש הרבה פרקים בספרו לבדיקת היכולות הריגשיות של ההורים לטיפול. הורים בדיכאון או הורים תחת לחץ מאוד כבד לא מתפקדים טוב בלזהות את האינטראקציה moment to moment ולתת את המענה מיידית כדי לאפשר לילד ללמוד. התינוק שלך מאוד קטן. חשוב לזכור את זה. לשדר לו לחץ ואי שביעות רצון ירחיק אותך מהמטרות שלך. בכל האינטראקציה שלכם חשוב לשמור על אפקט. כשאת קוראת בשמו תעשי זאת בקול צוהל או לאט מאוד, נמוך גבוה מסתלסל.. ולפעמים צריך לחכות עוד שנייה או שתיים עד שכן יפנה את הראש. עם רותם מאוד עזרו הקפצות באוויר עם קריאה בשם שלו כי זה יצר אצלו קישור לכיף. כשאת רוצה לתת לו משהו תתני לו רק אחרי קשר עין (מיותר לציין שעם חיוך ועם דיבור מעניין) ואז את שוב יכולה לתרגל איתו את שמו. לזכור להינות איתו ובאמת ללמוד לקרוא את התגובות שלו ועל שנייה של תגובה "רצוייה" להגיב חזרה.

galigal33

New member
את צודקת

לגבי הלחץ ואני באמת משתדלת וכניראה גם מצליחה קצת כי עכשיו הוא בוודאות מזהה אותי כדמות קרובה , זוחל אלי הרבה כשצריך אותי, ומראה את זה בבירור בחברת זרים שמנסים לבדוק או להפעיל אותו ואפילו מעדיף אותי מאביו. אבל מה לעשות, אני גם אמא וגם אנושית ויש פעמים שאני נישברת. תודה על העיצות...את כולן אני עושה אבל זה עדיין לא עוזר לי לעניין הספציפי הזה ואני מאוד מתוסכלת מזה. רציתי לבדוק אולי זה עניין של גיל ובשלות של המוח ולכן זה לא מצליח לי. דרך אגב , לא קראתי את הספר (קשה לי לקנות אותו כי לקנות אותו זה בעצם להודות שיש בעיה וקשה לי מאוד לעשות את זה) כי יתכן שאין לו בעיה. אבל קיבלתי הנחיות מקלינאית ומרפאה בעיסוק ומלבד זאת אני ממציאה דברים משל עצמי וזה עובד מצויין.

mayarel

New member
את נשמעת כמי שהספר מאוד

יועיל לה מהבחינה של לתת את הכלים להנבת הרקע ולא רק השורה הסופית. תוכלי גם להבין טוב יותר את "אבני הדרך" שילדך אמור לרכוש ולזהות את החורים הספציפיים שחסרים. זה גם ספר מאוד מעניין לדעתי ואני קראתי אותו ובעקבותיו החלטתי על המשך דרכי. אני גם חייבת לציין שהוא עזר לי עם ביתי ה"רגילה" כך שבאמת קוראים לזה ילדים על צרכים מיוחדים אבל יש שם הרבה רעיונות להורות טובה ובאמת ידע על ילדים. כולנו אנשים. אין ספק. תזכרי לדאוג לעצמך כי זה מה שיעזור לשניכם.

galigal33

New member
האמת שאחרי שקראתי את ההודעה

הראשונה שלך והגבתי חשבתי לעצמי שאולי בכל זאת אני אקנה את הספר. כניראה שאאלץ להחביא אותו מפני בעלי כי הוא יקח את זה מאוד קשה. אני בעצמי מתעסקת בכלי שניקרא פסיכולוגיה תהליכית שאחד העקרונות שלה הוא ללכת עם התהליך של ה"מטופל" תוך כדי שימת לב לפידבק שלו אז לא יזיק לי להעשיר את הידיעות שלי קצת. לדאוג לעצמי? זה אני מרשה לעצמי כשיש לנו יום טוב במיוחד. אבל תודה שהזכרת לי
בכל מיקרה אני מעודדת את עצמי שהילד מאוד צריך אותי ורוצה אותי...(וזה לא היה עד גיל 7.5 חודשים) ומתבונן בי הרבה כשהוא משחק ומתלהב (זה גם לא היה בכלל)

הרבה סבלנות

את חייבת המון סבלנות זה תהליך . ולא לישכוח ללטף המון וכל הזמן להסתכל לו בעיניים שאת רוצה משהו ולדבר לאט לאט. ולא לצעוק רק לא זה גם שלוחשים יש תוצאה. ב ה צ ל ח ה

galigal33

New member
תודה גם לך

קשר עיין מצויין והתבוננות יש לו כבר. אבל לשם שלו הוא בד"כ לא מגיב..(רק לקול לפעמים) תודה שוב על התמיכה!

../images/Emo24.gifלכל אמא יש דרך אחרת../images/Emo24.gif

אני מאמינה שלכל אמא יש את הדרך לתקשר עם הילדים שלה למרות הקושי ומאמינה שאת תמצאי גם את שלך. אספר לך משהו אישי.. הבן שלי לא דיבר על גיל 3 וחצי ולא הבנתי שאמרו לי שיש לו בעייה בגלל שהייתה לנו שפה שלנו שאני הבנתי אותו והוא אותי ומצאנו ביחד דרך תקשר ורק אני והוא הבנתו את השפה המיוחדת. ואת מתוקה גם השפה או הדרך להתקשר עם הבן שלך עם הרבה אהבה וחיבוקים וחיזוקים ושוב בהצלחה חמודה ואל תשכחי שאם את בלחץ הילד קולט את זה לכן תנסי להיות יותר רגועה איתו

galigal33

New member
אני כל כך מבינה אותך

אני פיתחתי דרכים לגרום לו להסתכל עלי שאף אחד מלבדי לא מכיר. תודה ששיתפת אותי. רציתי לשאול אותך אם ראית סימנים מתחת לגיל שנה או שהבעיה היחידה היתה רק בדיבור?

../images/Emo13.gifלצערי לא זיהיתי

אני לצערי לא זיהיתי ישיש לו בעייה אלא רק בגיל 3וחצי, הוא הייה מאוד זריז בהתפתוח במוטוריקה גסה, זחילה ישיבה והליכה לכן לא חשבתי שיש בעייה, אבל שהוא התחיל ללכת לגן הם ראות את הבעייה.היום הוא בן12 עדין עם בעיות שפה ותיקשורת הוא ילד מדהים אשמח לעזור ביעוץ אם תירצי בך

למעלה