שאלות

learan

New member
שאלות

1.הבדל בחיצוניות של נשואים ואלו שלא נשים – מעבר לכיסוי ראש ישנו משהו נוסף בחיצוניות שמשתנה? גברים – מה משתנה ? 2.חוזר לנושא שהעליתי בעבר - הכשרת כלים העלו בפני סוגיה שהסכום שלי (שכבר חשבתי שהכשרתי)מורכב משני חלקים פלסטיק וברזל... האם ניתן להכשיר סכום כזה ? ובקשר לפלסטיק של הסירים והמחבתות ? מה עם הכיור עצמו? יבוש והאחסון של הסכום, חובה שיהיה נפרד ?

asaf2000

New member
תגובה 1

1. אצל גברים אין שום שינוי נראה לעין. אצל גברים אשכנזים מתחילים ללכת אחרי החתונה עם טלית גדול בזמן תפילת שחרית.

learan

New member
למה זה כך ?

מדוע על האישה לשנות משהו בחיצוניותה ע"מ שגברים אחרים אפילו לא יחשבו בכיוון והגבר לא משנים מאומה בחיצוניותו? מה בנוגע לטבעת נישואין?

אופירA

New member
מנהל
האשה אינה חייבת בשינוי חיצוניות

היא חייבת בכיסוי ראש, וממילא משתנית החיצוניות שלה. אסור לגבר להסתכל באשה ולהרהר בה. ובאשה נשואה האיסור חמור יותר, כי באשה רווקה הוא יכול להסתכל אם כוונתו לראות אם היא מוצאת חן בעיניו, כדי לבקש את ידה. האשה לעומת זאת, יכולה להסתכל בגבר ולהרהר, ואין צורך שהוא יצניע עצמו. בנוסף, האשה שנתקדשה לבעלה (וגם אם התגרשה או התאלמנה אח"כ) צריכה בשביל עצמה תוספת צניעות, ולכן חייבת להסתיר שער ראשה. לגבי הטבעת - האשה אינה חייבת לענוד את הטבעת. לגבר בכלל אסור לענוד טבעת, כי זה בגד של אשה, וחוץ מזה, הוא קידש אותה לעצמו בטבעת, והיא לא קידשה אותו בשום דבר.

קשתית9

New member
מצטרפת לשאלה ומרחיבה

אני מבקשת לברר איך אפשר להפוך סירי נירוסטה וסכו"ם נירוסטה לכשרים. ואם אפשר גם מה בקשר לסכיני נירוסטה עם ידית פלסטיק. ואני רוצה לדעת, באם יש דרך, האם צריך שבעל מקצוע יעשה את זה, ואם כן, בערך כמה זה עולה. אני לחלוטין חדשה בנושא. אבל מאוד חשוב לי להתחיל מהפיכת כלי האוכל למופרדים. הבנתי שעם כלי זכוכית אין בעיה כי שטיפה מכשיה אותם (זה נכון?), ושעם כלי קרמיקה אין תקנה ואי אפשר להכשיר אותם(זה נכון?)

הכשרת כלים.

מאד רצוי שיעשה ע"י מי שבקי בהלכות. כי ישנם פרטים קטנים בהם. כלי המורכב משני חלקים המחוברים היטב - אין חייבים לפרקו לצורך ההכשרה, אבל מקום החיבור חייב להיות נקי לחלוטין. כמו כן ידיות הפלסטיק של הסירים אין צריך לפרק ובתנאי שאין לכלוך תחתן. את הכיור רצוי שיכשיר אדם המוסמך לכך. הייבוש אינו חייב להיות בנפרד אמנם רצוי להפריד ע"מ למנוע בלבול. ניתן לפנות לבית חב"ד המקומי או לסניף לב לאחים הקרוב או לתנועת ערכים. הצלחה מרובה.

למעלה