שאלות...

שיר86

New member
שאלות...

*אורה אוכלת חפיסת שוקולד ב-21 דקות. נוגה אוכלת חפיסה זהה ב-32 דקות. כמה חפיסות שוקולד תאכלנה שתיהן בשעתיים? 1)בין 5 ל-6. 2)בין 8 ל-9. 3)בין 9 ל-10. 4)בין 10 ל-11. *השוואה כמותית: טור א'-היקף הריבוע ABCD/ טור ב'-שטח הריבוע ABCD. מידע נוסף-ABCD ריבוע שהיקפו גדול מ-15 ס"מ. *טור א'-3. טור ב'-X. מידע נוסף- 2 בחזקת X+1 בערך מוחלט, שווה ל-8. *את קטע AD חילקו לארבעה חלקים שווים-A, B,C ו-D. בנו שני משלושים שווי-צלעות, אחד על הקטע, AC, ואחד על קטע CD. מהו יחס השטחים בין שני משלושים? 1)1:2 2)1:3 3)1:4 4)אין לדעת מהנתונים. *היחס בין השועלים לצבועים בועידת המפלגה היה 9:1. אם ברגע האחרון ערקו 32 שועלים למפלגה אחרת, וגורשו מהועידה כשזנבותהם בין רגלהם, מה מהבאים יכול להיות היחס בין מספר השועלים למספר הצבועים לאחר העריקה? 1)1:1 2)4:1. 3)6:1 4)3:1 אני שואלת את השאלות האלו מכיוון שאין לי פתרונות לסימולציות ואני רוצה להיות בטוחה עם עצמי..תודה לעוזרים!

Ice1213

New member
אם אין פתרונות

האם זה אומר שאלו שאלות מסימולציה של המרכז הארצי? גם אם לא את חייבת לציין במפורש מאיזה סימולציה כדי שלאנשים לא יהרסו שאלות. בהצלחה עומרי.

high k

New member
שאלה ראשונה:

חשבי כמה חפיסות תאכל בערך כל אחת בשעה, ואז תכפילי לשעתיים. אורה תאכל כמעט 6 ונוגה תאכל כמעט 4. אז יש לנו כמעט עשר חפיסות, כלומר התשובה היא 3.

k xoxo

New member
בוא ננסה..

- אורה בשעתיים -> 21*3 זה שעה וקצת כפול 6 זה שעתיים וקצת כלומר, קצת פחות מ6 חפיסות נוגה -> 31*4 זה שוב קצת יותר משעתיים ולכן יוצא שהיא אוכלת קצת פחות מ4 חפיסות ביחד בין 9-10 (נכון?) - השוואה כמותית: אם זה היה 16 אז זה הטורים שווים. אבל זה לא בטוח 16 אז התשובה 4. - הופכים את המידע נוסף ל 2 בחזקת X+1 שווה ל2 בחזקת 3 אפשר להשוות מעריכים, |X+1| = שלוש X שווה או 2 או מינוס 4 (טוב יצא לי מוזר זה בכל מקרה יוצא שטור א' יותר גדול.... במה טעיתי פה? -נרחיב את היחס פי 4 (כדי ש32 שועלים יוכלו לברוח) אז היחס הוא 36:4 32 ברחו או ערקו אז נשארו 4 אז מה שנשאר זה 4:4 או 1:1 - הגאומטריה מסובך לי מידי בלי סרטוט

iritki

New member
תשובה לשאלה השנייה

היקף = טור א' = 15 שטח = טור ב' = 15 חלקי 4 (אורך צלע אחת) כפול 15 חלקי 4 (אורך צלע שנייה) מכפילים את שני הטורים ב16 (המכנה של טור ב') ומקבלים : טור א' 15*16 מול טור ב' 15*15 מה יותר גדול ?!?! טור א' , התשובה היא 1

אני חושב שלא שמת לב למשהו

מדובר על ריבוע שגדול מ-15 ולא ריבוע שהיקפו 15 ולדעתי התשובה היא 4.

תשובות (מנסה):

1. 3 אורה אוכלת קצת פחות מ-6 חפיסות ואילו נוגה קצת יותר מ-4 חפיסות, ביחד זה מס' בין 9 ל-10. 2. 4 ככל ששטח של צורה גדל כך גדל היחס בין השטח להיקף, לכן מספיק שנוכיח שיחס השטח וההיקף שווים באיזשהי נקודה הגדולה מ-15, נדע שהתשובה לשאלה היא 4, שכן אחרי שנעבור את נקודת השוויון, השטח לעולם יהיה גדול יותר. נבחר נקודה נוחה - היקף 16. 16/4 = 4 (הצלע = 4) ולכן השטח שווה ל-16. הוכחנו שבנקודה הזו היחס הוא 1:1 ולכן, כל היקף הגדול מ-16 יניב שטח גדול מההיקף. אם רוצים לבדוק, אפשר לקחת למשל את ההיקף 32, שעבורו השטח יהיה 64. 3. 1 X שווה ל-2, מינוס 4. 4. 3 AC גדול פי 2 מ-CD, וכיוון שהמשולשים דומים (שווי צלעות), יחס השטח שווה ליחס הקווי בריבוע, קרי 1:4. 5. 1. יש לנו יחס של 9:1 לטובת השועלים, כלומר מס' השועלים הוא 9x, ו-9 הוא הגורם הקטן ביותר שאפשר למצוע כדי לבטא את המס' 9X, לכן 32 שווה למס' מסויים של x. 32 צריך להתחלק במס' הגבוה ביותר של X האפשרי, לכן ננסה לחלק את 32 ב-9, כיוון שאי אפשר ננסה ב-8, והנה מצאנו שזה מס' ה-xים ש-32 מבטא, כלומר נשארו x שועלים, דהיינו היחס בין השועלים לצבועים הוא 1:1.

למעלה