שאלות..

שיר86

New member
שאלות..

*A מטר בד עולים B שקלים. מחיר C מטרים מאותו בד יהיה: 1)AB/C שקלים. 2ׂ)ABC שקלים. 3)BC\A שקלים 4)A\BC שקלים. *A גדול מ-B ב-30%. Bקטן מ-C ב-40%. כמה אחוזים מהווה A מתוך C? 1)22% 2)30% 3)70% 4)78% תודה רבה...

ליטן א

New member
תשובות:

1. אם A מטר עולה B שקלים, אז 1 מטר עולה B/A שקלים. C מטרים עולה כמה שעולה 1 מטר, כפול C פעמים, כלומר B/A כפול C, כלומר BC/A. תשובה 3 נכונה. 2. ניתן ל-C את המספר 100, לצורך נוחיות. B קטן מ-C ב-40 אחוז, כלומר אם C הוא 100, אז B הוא 60. A גדול מ-B ב-30 אחוז, כלומר שאם B הוא 60, אז 30 אחוז מ60 הם 18 (6*3), ולכן הם 18 יותר מ-60, כלומר (60+18)=78. תשובה 4 נכונה.

ליטן א

New member
היי אלעד

טיפים לעתיד: 1. את התשובות נהוג לרשום בתוכן ההודעה, ולא בכותרת. הסיבה היא, שיכול להיות שמספר אנשים ירצו לפתור את התרגיל, וברגע שרשמת את זה בכותרת, הרסת להם את החשיבה, כי התשובה רשומה להם למטה. 2. בד"כ, כשאנשים נותנים שאלות בפורום, הם יודעים מה התשובה (כי היא רשומה להם בספר-לימוד), אז התשובה לא ממש עוזרת להם.. הדרך שבה תוכל לעזור לאנשים בפורום (וגם לעצמך, אגב) היא לתת הסבר לתשובה, ולהגיד איך הגעת לפיתרון הזה. יכול להיות שחשבת על דרך שאדם אחר שפתר, לא חשב עליה, וככה הוא למד עוד שיטה איך לפתור תרגילים מהסוג הזה. זאת המטרה של הפורום. בהצלחה

אלעד9898

New member
זה ידוע

פשוט אין לי כל כך זמן אז נתתי רק את התשובות את הדרך רציתי לכתוב אח"כ.....

ליטן א

New member
ובכל זאת, קבל את ההערה שלי לגבי

התשובות בכותרת. לפני חודשיים, כשאני התכוננתי לפסיכומטרי, זה מאוד הפריע לראות שאלה שאני חושב על התשובה שלה - ומתחתיה רשומים הפתרונות.

למעלה