שאלות---

שאלות---

למי שעוד נותר פה ומסוגל לענות לי, ממש תודה! * טור א': X טור ב': 100 מידע נוסף: %X של A הם B, וכן- B>A השאלה שלי היא: האם אני יכולה להציב בA ובB מספרים שליליים גם כן,כדי להניח שהתשובה היא (4)?? כלומר, האם ניתן להוציא אחוז ממספר שלילי? * חילקו ב6 מספר המורכב מ-6 ספרות זהות. מה אינה יכולה להיות ספרת השארית? 1. 0 2.2 3. 3 4. לא ניתן לקבוע בוודאות התשובה היא 2. למה ואיך?? * נתון : 64 = 2^(A-B) מהו ההפרש בין ערכי A המקיימים את המשוואה, בהנחה של-B ערך אחד בלבד? איך פותרים כזה דבר?

APT

New member
לא הבנתי את השאלה ה1 וה3...

לשאלה ה2 אני חושב שאפשר לראות את זה כמספר 111111 כפול X, ואז יודעים שאם X הוא 1 אז השארית היא 3 ולא לשכוח אם X גדל פי Y אז גם השארית גדלה פי Y ומצטמצמת ב6...

APT

New member
למה?

111111 הוא מתחלק ב3 (סכום הספרות מתחלק ב3...) אך לא ב2 ולכן השארית 3...

SimpleMe

New member
מנסה לענות..

בשאלה הראשונה טור ב' יותר גדול (?) כי אם תציבי 100 בתור X, אז 100 אחוז מ-A הוא B, אבל כתוב ש-B גדול מ-A, כך שהם לא שווים. כלומר טור ב' גדול יותר. נכון?

כך גם אני חשבתי,

אבל התשובה שלהם היתה 4- כי אם נציב בA ו B מספרים שליליים אז טור א' יהיה גדול יותר. ואני תמהתי האם זה אפשרי להציב כאן מספרים שליליים?!

tomer65538

New member
מה שעשיתי :

נתייחס לנתון ונרשום (איקס חלקי מאה) * A שווה ל B נכפול במאה את שני האגפים ונחלק ב A ואז נקבל : x=100B/A אם אחד מ A או B שלילים אז X הוא שלילי ולכן טור ב גדול יותר אם שניהם חיובים או שניהם שלילים, אז מכיוון ש B גדול מ A אז X גדול ממאה ולכן טור א' גדול יותר לכן התשובה היא 4

tomer65538

New member
חילקו מספר לשש...

מכיוון שיש סך הכל 9 אופציות, זה מה שאני הייתי עושה (נכון, אפשר לחשוב על כל מני דברים חכמים יותר - החלטה שלכם)

tomer65538

New member
תשובה לשאלה 3

צריך להתקיים ש A-B=8 או A-B=-8 מכיוון שאמרו של B יש ערך אחד בלבד, נניח ש B=1 (סתם ניחוש, עוד מעט תבינו למה) אז אני מציב ויוצא ש A=9 או A=-7 נניח נציב B=2 אז אני מציב ויוצא ש A=10 או A=-6 כפי שאתם רואים, בכל אופן, ההפרש בין שני ה-Aים הוא 16. זאת התשובה

למעלה