שאלות....

sapirk

New member
שאלות....

שוב, אנלוגיות... החבאה : מסתיר 1) הטלאה : חור 2) השריה : נוזל 3) ענידה : תכשיט 4) ריקון : תכולה נוקד : משלח-יד 1) נחתום : אופה 2) לוח : כיתה 3) נוח לכעוס : מזג 4)דרך ארץ : חוצפה מצמוץ : עצימת עיניים 1) שחרור : שיעבוד 2) הבהוב : הארה 3)טפטוף : השקיה 4) קלקול : תיקון לייצב : רעוע 1) להרעיף : שופע 2) לנחם : אבל (עם צירה באת ב'...) 3)לנמק : שרירותי 4) לרסן : מאולף ולסיום... פטל... 1) זיוה פטלה על פני והתעלמה ממני לחלוטין 2) "נמנום בשמירה הוא פטילה!" קבע השלט במחנה. 3) הפקיד התייצב ליומו הראשון בעבודה בפטילה מהודרת. 4) אתן לך שלושה בולים פטל הבול הזה.

edeni1

New member
מממ

נוקד זה סוג של משלח יד (משלח יד=מקצוע) כמו שנוח לכעוס זה סוג של מזג. מצמוץ זה עצימת עיינים לסירוגין כמו שהבהוב זה הארה לסירוגין. בפטל- את בטוחה שלא התבלבלת עם המשפט הרביעי? כי לפי מה שזה מסתדר, זה אמור להיות פטול-זאת אומרת עבור. ואם זה ככה אז השורש הוא ע.ב.ר והיוצא דופן הוא 3.

sapirk

New member
לא יש לך טעות...

הפטל זה ח.ל.פ לפי התשובות... והתשובה היא 2. והאנלוגיות נכונות..

edeni1

New member
...

'אתן לך שלושה בולים חלף הבול הזה' ??? מה הגיוני פה?

edeni1

New member
ו..

לייצב:רעוע- לנמק:שרירותי כי לייצב זה לגרום שמשהו יהיה לא רעוע כמו שלנמק זה לגרום שמשהו יהיה לא שרירותי

Tulip~

New member
נסיון צולע....

מסתיר זה משהו שכמשתמשים עושים החבאה כמו שתכשיט זה משהו שכשמשתמשים בו עושים ענידה (יצא קצת צולע אבל זה הפתרון היחיד שאני מצליחה לחשוב עליו..) נוקד זה סוג של משלוח יד כמו ש דרך ארץ זה סוג של מזג עצימת עיניים לפרקים זה מצמוץ כמו שהארה לפרקים זה הבהוב פ.ט.ל - אולי ע.ב.ר ואז המשפט האחרון הוא בכתיב חסר? אם זה באמת נכון אז המשפט שלא מתאים הוא 3.

johngalt2

New member
תשובות

האנלוגיות מיואל מבחן ב', נכון? עשיתי את זה אתמול... (את הפטל אני גם זוכר, לא יודע מהיכן) 1. אם אני לא טועה, זה היה "החבאה : מסתור", והתשובה היא 2, השרייה : נוזל, כי כמו שמחביאים בתוך מסתור, משרים בתוך נוזל. 2. נוקד זה סוג של משלוח יד כמו שנוח לכעוס זה סוג של מזג. 3. נאמר כבר... 4. לייצב זה להפוך לפחות רעוע, כפי שלנמק זה להפוך לפחות שרירותי 5. כאמור, כנראה שזה 2, אבל אף פעם לא שמעתי שאומרים "משהו חלף משהו".

sapirk

New member
היי זה לא חוכמה...

עשית את זה אתמול
וכן גם אני בהתלבטות על הפטל הזה.. מצד שני השורש היחיד שמתאים שם חוץ מח.ל.ף זה ע.ב.ר אבל גם הוא לא מסתדר לגמרי...

johngalt2

New member
../images/Emo6.gif שנייה, הייתי בטוח שאנחנו

עוזרים אחד לשני... ולהגנתי, השאלות הספציפיות האלו היו נכונות גם בזמן המבחן (בניגוד להרבה אחרות, ז"א).

למעלה