שאלות.....

sapirk

New member
שאלות.....

מ10H 1. התפטיל היה כה משעמם עד כי השחקנים התקשו לשננו. 2. כל תושבי העיירה פחדו מפני הפטיל האכזר. 3. שמעון נמצא אשם בפריצה למוזאון בשנה שעברה. 4. המים במפטל הם עמוקים וצלולים. כמותי: מידע נוסף: קוביה שעל פאותיה המספרים 1-6 נזרקת מספר רב של פעמים. כל מספר מתקבל ב-1/6 מהמקרים. תוצאה נמוכה היא של 1,2, או 3. טור א' - מספר התוצאות הנמוכות המתקבלות בהטלות הרבות. טור ב' - מספר התוצאות שהן נמוכות וגם אי זוגיות המתקבלות בהטלות הרבות. תודה [=

תשובה

בשאלת פטל חסר משהו במשפט השלישי לא העתקת אותו טוב או משהו כזה התשובה לשאלה השנייה זה שטור ב' גדול יותר. בעצם צריך להסתכל על כמה אפשרויות יש בא' וכמה יש לב' תוצאות נמוכות זה 1,2 ו3 תוצאות נמוכות ואי זוגיות זה 1,2 , 3 ו5 ולכן טור ב' גדול יותר. אני צודקת? הסתברות זה נושא חלש אצלי..

בגלל המילה גם?

כאילו אם היה או נמוכות או אי זוגיות אז הייתי פותרת כמו שפתרתי נכון? ואם זה ככה.. אז אני ממש לא מבינה למה עדיין טור ב' גדול יותר. הרי בטור א' יש 3 אפשרויות ואילו בטור ב' רק 2.

כן, בגלל המילה 'וגם'. אבל טעיתי ב..

זה שרשמתי ב'..לא ברור למה רשמתי את זה, ההסבר אמר אחרת. בשאלה רשום "תוצאות שהם גם X וגם Y" אז זה החיתוך בין שני התנאים. אם היה כתוב "תוצאות שהן X ו-Y" הקבוצה היתה גדולה יותר כי היה מדובר בתחום המשותף.

תשובה ל-2

ב'. במס' גבוה, נאמר אינסופי של הטלות קוביה הוגנת, הקוביה תנחת על כל אחת מפאותיה מס' שווה של פעמים, מעצם היותה קוביה הוגנת. מכך, אפשר להגיד שהמס' 1-3 יעלו בגורל בחצי מההטלות, ואילו המס' 1, 3 יעלו בגורל רק בשתי שישיות מההטלות, ולכן מספר הפעמים שהן יתקבלו יהיה קטן יותר.

kobyp2

New member
תשובה לפטל

ב"ה בקשר לפטל, התשובה היא פ.ר.צ פריץ הוא מי או כינוי לבעלי אחוזות בפולין שהיו שולטים ביהודים או מישהו אכזרי. בהצלחה

sapirk

New member
אה זה מה שחשבתי שזה

אבל לא הסתדר לי עם הפירוש של פריץ.. וזה לא היפיע במילון של קידום... טוב לדעת [=

Pearle River

New member
למה התבלבלת ב-2?

מה גרם לך לבילבול? לא הבנתי בידיוק פשוט ... (לא בא לפגוע חס וחלילה). טור א' - מספר התוצאות הנמוכות. . . טוב ב' - מספר התוצאות הנמוכות וגם אי-זוגיות. . . כבר בשלב הזה יכולות להיות 2 תשובות: או 1: טור א' גדול יותר (אם ה"וגם" של טוב ב' מוריד מכמות המספרים שאפשר להוציא מהקוביה; או 3: טור א' וטור ב' שווים (אם ה"וגם" של טוב ב' לא משנה, למעשה, את ההסתברות). רשום: מספר נמוכים: 1,2,3 מכאן ש"מספרים נמוכים ואי זוגיים" מורידים לנו את הספרה 2. ניתן להחליט נחרצות שהתשובה היא אחת. כדאי להוסיף בשביל הפיתרון המלא: ההסתברות להוציא מספר נמוך:
(1/2) בחזקת x​
ההסתברות להוציא מספר נמוך ואי זוגי:
(1/3) בחזקת x​
x = מספר ההטלות הרבות.

sapirk

New member
בגלל הנוסח של השאלה...

קצת בלבל אותי זה שהם אמרו "הטלות רבות"... סתם זה היה לי מוזר.. אבל זה נראה לי בעיקר העייפות

למעלה