שאלות

asaf2000

New member
שאלות

1. קדושת בית המדרש חמורה יותר משל בית הכנסת אך לתלמידי חכמים מותר לאכול ולישון שם מה שאין כן בבית כנסת, האם מותר לת"ח לדבר דברים בטלים בבית המדרש? 2. בחצי קדיש שלפני תפלית מוסף בראש חודש, למה כולם ממהרים להוריד את התפילין? למה אי אפשר לקחת 5-10 דקות הפסקה? 3. כמצרפים 10 אנשים למנין לאמירת קדיש וכד' ואני רואה בודאות בלי שום ספק שחלק מהמתפללים לא מתכוונים לענות\לא עונים לקדיש מסיבות שונות, האם עליי בכל זאת לענות אמן? 4. כש 6 אנשים שלא התפללו מצרפים אליהם עוד אנשים בשביל אמירת קדיש, ברכו וחזרת הש"ץ, האם זה נקרא שהם התפללו במנין? האם הם צריכים לעמוד ביחד לתפילת י"ח?

mgb

New member
קדושת בית מדרש ותפילה

בס"ד 1. שיחת חולין שאיננה חלילה גובלת באיסורים מותרת בבית המדרש. אם הכוונה לדברים בטלים שעימהם איסור אף מחוץ לכתלי בית המדרש הרי אסור. 2. כיוון שכל זמן שניתן להישאר עם התפילין נשארים ולכן מייד עם סיום הקדיש ע"י הש"צ מחוייבים להסיר, ממתינים לציבור מס' רגעים ואז מייד ממשיכים בתפילת מוסף. 3.חייבים להיות 10 שומעים ועונים. אם אינם עונים מתוך חוסר רצון או כוונה להצטרף למניין חשש ברכה לבטלה. אם אינם עונים אבל מכוונים להצטרף מותר לענות. 4. אין זו נקראת תפילה במניין אלא שמותר לצרפם על מנת שיוכלו אלה שלא התפללו לענות קדושה וקדיש. 5. לנוסח האשכנזים חייבים אף אם ישנם 100 אנשים לעמוד בקדיש ובקדושה, כשה-6 מתפלים י"ח יכולים לשבת אבל לא לפני המתפלל, כמובן. בברכה

asaf2000

New member
לא הבנתי

1. שיחה על פוליטיקה, למשל, מותרת? 2. השאלה שלי הייתה למה ממהרים לחלוץ את התפילין? למה לא חולצים בנחת ונותנים מספיק זנן להתכונן לתפילה. האם יש ענין למהר? (ככה זה בכל בתי הכנסיות שאני מכיר) 3. לא הבנתי את ההגדרה. למשל אם אני בבית כנסת ובהתחלה היו 20 איש ובסוף המנין נשארו 12 אנשים, 4 מתוכם מדברים בינהם בקול רם ו 3 ממשיכים בתפילתם ומתעלמים מהקדיש, האם לענות אמן? ולמשל כאשר אחד מהעשרה בדיוק מניח תפילים ואסור לו להפסיק ולענות והאדם שאומר קדיש לא שם לב (או כן שם לב) והתחיל את הקדיש כך שבפועל רק 9 עונים אמן, האם לענות? 5. השאלה שלי האם השישה שכעת מתחילים 18 צריכים להתחיל ביחד בו זמנית את התפילה או שבגלל שזו לא נקראת תפילה במנין אין חשיבות מתי כל אחד יתחיל את תפילת הלחש?

אי-מייל

New member
או שלא יהיה היסח דעת גדול.

שלא להפסיק את רצף התפילה, רק בגלל שצריך להוריד את התפילין, אז מורידים, ותיכף מתפללים מוסף.

mgb

New member
הבהרות (סליחה על העיכוב)

בס"ד 1. אם אין בהם דברים בטלים וכ"ש אסורים - מותר. סתם שיחה בטלה אסורה אף מחוץ לכתלי ביהמ"ד. ("ןדברת בם" בם, ולא בדברים בטלים) 2.כי אסור שיהיה הפסק גדול לא מחוייב בין הקדיש לתחילת תפילת מוסף. 3.אמרתי, אם אין נותנים דעתם לברכה -הברכה לבטלה. מה לי אם נמצאים ואינם משתתפים ומה לי שאינם נמצאים כלל?? 4.---- 5. חשוב להתחיל יחד אבל אין זה נקרא תפילה בציבור. תפילה בציבור נקראת כש-10 מתפללים יחד. בברכה

למעלה