שאלות

החשמלאי

New member
שאלות

1. האם מותר לי לראות תוכנית שצולמה בשבת? 2. האם מותר לי להשתמש בסכין שמשתמשים בה גם לבשר וגם לחלב בשביל לחתוך לחם? והאם יש סוג של סכינים שמוןתר להשתמש בהם לבשר וגם לחלב? 3. מותר להשתמש במשחות בשבת?

תשובות

אני לא גורם מוסמך, בכל מקרה, תחכה לתשובות מה-"בכירים". 1. עפ"י ההלכה, אסור לראות תוכנית שצולמה בשבת, אלא אם כן התוכנית צולמה ע"י גויים, ז"א לעניות דעתי, מותר לדוג' להקליט "גלגל המזל" בערוץ טורקיה ולצפות ביום חול, אבל תוכניות בערוצים ישראלים, שמעורב בהם חילול שבת של יהודים, אסור עפ"י ההלכה. 2. אני חושב שאסור להשתמש בסכין גם לבשר וגם לחלב. במטבח יהודי נדרש כלים נפרדים לבשר וכלים נפרדים לחלב, ז"א שהשאלה כבר לא רלוונטית אם ככה. 3. לצורך רפואי, כן. אני לדוג' יש לי מחלות עור, ואני חייב למרוח משחה כל יום על הקרקפת, ואין לי ברירה גם למרוח גם בשבת, אעפ"י שאני לא מקפיד על שמירת שבת בזמן האחרון, אבל זה לא המקום לפרט. אם לא לצורך רפואי, לדעתי אסור, לנשים מותר אבל אם אני לא טועה. בקיצור, תחכה לתשובות מהרבנים, אני לא ממש בהגדרה הזאת.

dannabanana

New member
../images/Emo108.gifולפי הידוע לי...

התשובה שלך ל1 לא מדוייקת, כשאתה מקליט בישראל ערוץ זר- זאת עדיין הנאה מחילול שבת של אחרים, כי כדי שהערוץ הזר ישודר בשבת בישראל- היה צריך להיות מעורב ישראלי.

dannabanana

New member
../images/Emo108.gifאני יודעת לגבי משחת שניים

שמותר להשתמש בה בשבת (כמובן שרק אם הצחצוח לא גורם לכך שירד דם).

mamoshit 19

New member
מותר להשתמש במשחת שינים בשבת?

חשבתי שאסור למרות שאני תמיד מצחצחת כי אם לא אני מרגישה רע בפה ואין ריח טוב...

bzk3

New member
הרבה פעמים כתוב צולם ביום חול

בס"ד אולי בגלל זה שיש בזה בעיה הלכתית ככה אני חושב

../images/Emo8.gif

זה בד"כ כתוב בתוכנית ששודרה בשבת ע"מ לא גרום לחשד שהמצולמים בה מחללי שבת. (אם צילמו דתיים או רבנים וכדו')

mnm6

New member
לגבי המשחה

אסור למרוח אותה בשבת אלא רק להניח אותה על המקום שהרופא אמר ובתנאי שהתחלת בטיפול לפני שבת לפחות פעם אחת

למעלה