שאלות

החשמלאי

New member
שאלות

מה מסמל י"ז בתמוז ולמה צמים? מה אסור לעשות ביום הזה? אתם ממליצים לעבוד באותו יום? ואם למישו יש המלצות מה לעשות לפני הצום.? כי זו פעם ראשונה שלי...

Blackpanter1י

New member
זה מסמן את תחילת המצור על ירושלים

אני חושב... לגבי השאר לא יודע.

מה קרה בי"ז בתמוז?

מה קרה בי"ז בתמוז? חמישה אסונות גדולים התרחשו בהיסטוריה היהודית בימי י"ז בתמוז: משה שבר את לוחות הברית הראשונים בהר סיני, כתגובה לחטא העגל. פסקה הקרבת 'קרבן התמיד' בבית המקדש הראשון, כאשר לא נמצאו עוד בהמות לקרבן. חומות ירושלים נפרצו, מה שקדם לחורבן בית המקדש השני (בשנת 70 לסה"נ). לפני המרד הגדול, שרף המצביא הרומאי אפוסטמוס, ספר תורה - אקט שמהווה תקדים לכל השריפות הנוראיות של ספרי קודש יהודיים במשך הדורות. צלם (פסל של עבודה זרה) הוצב בהיכלו של בית המקדש - ביטוי מחוצף של חילול השם וקודשיו. בתחילה היה הצום מתקיים ביום התשיעי בתמוז, שהוא היום בו נפלה ירושלים בימי הבית הראשון (בשנת 586 לפנה"ס). אולם, לאחר שהיא נכבשה שוב בי"ז בתמוז - כיבוש שהוביל לחורבנו של בית המקדש השני - החליטו חז"ל לייחד צום אחד עבור כל אותם אסונות שאירעו בתאריך זה. http://www.aish.com/hebHolidays/TishaBav3Weeks/17th_of_Tammuz.asp

וגם פחמימות כמו

ניראה לי ביצה ותפוח אדמה: הינה מתכו קצר לחבתיות טעימות : מגרדים תפוח אדמה קטן , מערבבים עם ביצה, מוסיפים פיטרוזליה אם רוצים, ומטגנים על המחבט כחביתה בתיאבון!!

עה עשר בתמוז, הוא יום תענית, המציין

עה עשר בתמוז, הוא יום תענית, המציין את היום שבו הובקעה חומת ירושלים בחורבן בית שני. חומת ירושלים נבקעה בבית המקדש הראשון בתשעה לחודש תמוז (יר' נב,ו-ז) ולכן נקרא צום זה צום הרביעי (תמוז הוא החודש הרביעי לפי הספירה העברית המתחילה את השנה מניסן). צום שבעה-עשר בתמוז נמשך מהבוקר ועד צאת הכוכבים. ביום זה מתחילים ימי בין המצרים הנמשכים עד תשעה באב ונוהגים בהם מנהגי אבלות ההולכים ומחמירים ככל שמתקרבים לתשעה באב (שלושת השבועות המתחילים ב-יז בתמוז, תשעת הימים המתחילים בראש חודש אב, והשבוע שחל בו תשעה באב). http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%22%D7%96_%D7%91%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%96

asaf2000

New member
לפני הצום

כדאי לחפש באתרי החדשות (YNET, NRG) לגבי צום יום כיפור מה ממליצים לאכול. אני ממליץ לשתות בקבוק מיץ ענבים טבעי (תירוש) או לאכול ענבים.

למעלה