שאלות

שאלות

שלום כמה שאלות לי אליכם: בקשר לשלוש צעדים אחרוה בתחילת ובסוף תפילת 18 איך זה בדיוק הולך? לא הבנתי בדיוק את מה שרשום בסידור. בנוגע לתהילים: ידוע שדוד המלך רשם את התהילים אך מעניין אותי לדעת אם כשרשם אותו כיוון כל פרק ופרק לסוג אחר של הצלחה,שמירה,בקשה וכד' או שמא זה תוספות של חכמים?

asaf2000

New member
תגובה

לפני תחילת תפילת י"ח הולכים שלושה צעדים אחרונה ואז קדימה ומתחילים להתפלל. בסיום תפילת י"ח כורעים והולכים שלושה צעדים אחורה, כשאומרים "עושה שלום במרומיו" כורעים לצד שמאל, "הוא יעשה שלום עלינו" לצד ימין, "וכל על ישראל ואמרו אמן" קדימה. עומדים במקום עד שהש"ץ מגיע לקדושה ואז חוזרים.

stifapt

New member
אגב..

שיהיה ברור יותר... קודם עוקרים את רגל שמאל ממקומה (וככה גם חולצים תפילין של ראש, עם יד שמאל קודם.. ) וזה כדי להראות צער על זה שיוצאים מקדושה וכשאומרים קדושה (מנקדישך עך ברוך התה ה' הא-ל הקדוש) חוזרים למקום בו התפללת ולא זזים כמו ב18

זה לא מופיע לך בסידור?

אז בהתחלה שאתה אומר ה' שפתי.. יגיד תהלתך" אתה הולך 3 צעדים אחורה. בסוף שאתה אומר עושה שלום אז זה ככה, שאתה מגיע לזה אתה הולך 3 צעדים אחורה, ושאתה אומר "עושה שלום במרומיו" אז אתה פונה לכיון שמאל ואז אתה אומרר "הוא ברחמיו" אז ימינה, ואז שאתה אומר "יעשה שלום עלינו ועל כל עמו ישראל" אתה משתחוה.

זה טעים כן אבל לא יצא לי לאכול את

זה הרבה. בקשר לתושבות יש הבדל בין התשובות.הראשון אומר שכשפונים לצד ימין אומרים "הוא יעשה שלום עלינו" והשני לעומת זאת אומר שכשפונים לצד ימין אומרים "הוא ברחמיו".מה נכון?

אסור לצחוק קצת???

למה עצבים? אסור קצת לצחוק ולעלות חיוך? חוץ מזה ההודעה הזאת הייתה בה גם שאלה אם שמת לב.... תמיד אפשר להדבדח קצת ולשאול שאלות שקשורות בהלכה ביחד. לא רואה בזה שום דבר פסול. מקווה שתיקח את זה לתשומת ליבך מגב.

mgb

New member
בעצבים??../images/Emo12.gifממש לא בעצבים../images/Emo9.gif

בס"ד חלילה ממש לא בעצבים.. אבל הודעות כאלה מבלבות אותי וגוזלות ממני זמן מיותר שבלאו הכי מצומצם וזה פשוט חסד איתי. בברכה חמה

אוקיי מצטער אם לא הבנתי את זה

נכון. ומה בנוגע לשאלה למעלה? מה נכון מבין שתי התשובות שנתנו?

mgb

New member
סיום תפילת י"ח וסגולה בתהילים.

בס"ד 1. בשו"ע או"ח סימן קכ"ג סעי' א' נאמר כך: " כורע ופוסע ג' פסיעות לאחריו בכריעה אחת. ואחר שפסע ג' פסיעות בעודו כורע, קודם שיזקוף כשיאמר "עושה שלום במרומיו" הופך פניו לצד שמאלו וכשיאמר "הוא יעשה שלום עלינו" הופך פניו לימינו ואח"כ ישתחוה לפניו כעבד הנפטר מרבו" סיידר? 2. לגבי סגולות תהילים - דויד כתב את פרקי התהילים ברוח הקודש ובנבואה וחכמי הדורות "חשפו" חלק מהכוונות שהחדיר ויצק בתוך מילות המזמורים ומצאו בכל פסוק או פרק ענינים שונים והגדירו למה מועילים כל פסוק או פרק. בברכה

למעלה