שאלות...

Blackpanter1י

New member
שאלות...

1."ודע כי אף על פי שהסמכות החוקית כיום מטעם הממשלה לדון היא לבתי המשפט החילוניים והשופטים שם יהודים הם, עם כל זה ברור על פי דין תורתנו הקדושה - התובע את חבירו בבתי משפט שלהם גדול עוונו מנשוא, והוא בכלל מה שפסקו הרמב"ם והשולחן ערוך, שכל הדן בערכאות [בתי משפט] שלהם הרי זה רשע וכאילו חרף וגידף והרים יד בתורת משה רבינו." הרב עובדיה יוסף, יחווה דעת, חלק רביעי, עמ' שי"ב-שי"ד, 1981 זאת אומר שחילוני ששבר את הרגל בבית ספר למשל, או בליקוי בניה של עיריה, והולך לתבוע אותם והוא מקבל פיצוי זאת עברה? 2."הואיל והאנשים באין ללמוד והנשים באות לשמוע ... אין חכמתה של אשה אלא בפילכה [בפלך] ... ישרפו דברי תורה ואל ימסרו לנשים." תלמוד ירושלמי, מסכת סוטה, דף ט"ז א' זה נכון? למה הכוונה? 3."והאפיקורסים, והם שכופרים בתורה ובנבואה מישראל, היו נוהגין בארץ ישראל להרגן. אם היה בידו כח להרגן בסייף, בפרהסיא, הורגו. ואם לאו, היה בא בעלילות עד שיסבב הריגתו. כיצד, ראה אחד מהם שנפל לבאר והסולם בבאר, קודם ומסלקו ואומר: הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים אלו." -- שולחן ערוך, יורה דעה, סימן קנ"ח, סעיף ב' זה שייך לדורנו? (3 השאלות זה מאתר כפרני שאני לא רוצה להזכיר את שמו...)
 

אופירA

New member
מנהל
1. תביעת מוסד ממשלתי

מותר לתבוע רשות ממשלתית (עיריה, בי"ס ממלכתי) בערכאות המשפטיות החוקיות במדינה. מה עוד שהרשות הממשלתית אין לה רשות לדון בערכאות אחרות מעצם טיבה. האיסור לדון בבית המשפט החילוני הוא עם אדם. ובכל מקרה, שואלים את הרב בכל סכסוך מה מותר ומה אסור, ואם האדם יסרב להתדיין בבית דין עפ"י התורה, בית הדין יתיר להתדיין בבית המשפט החילוני עם אותו אדם. 2, 3. את השאלות של האפיקורסים לא כדאי ללמוד ולא כדאי להידרש אליהם. רצוי לשאול שאלה שעולה לך מתוך הידע והמחשבה שלך. השאלות של האפיקורסים הן מגמתיות, ומוציאות מהקשרן את החומרים עליהם הן נשענות. האם למדת תלמוד ירושלמי מסכת סוטה כולה, ורק אח"כ התעוררה שאלה זו אצלך? אני בטוחה שאם תלמד את המסכת - השאלה לא תתעורר. בשולחן הערוך - בלי לקרוא את המקור - כתוב בקטע שהבאת ש"היו נוהגין בארץ ישראל". היו. כלומר התשובה בגוף השאלה. זה לא שייך לדורנו. למה לך להתעניין בשאלות של אפיקורסים ולהיווכח שאין לך הידע לענות עליהן?
 

Blackpanter1י

New member
ואם לדוגמא...

יש סכסוך של אדם פלוני, עם אדם אלומני בקשר למשהו, ואחד מהם תובע את השני להגיע לבית משפט זה מותר?
 

אלי ו.

New member
סיפור קטן על אפיקורס

בתקופת ההשכלה שמעו המשכילים במדינת אשכנז הלא היא גרמניה על אפיקורס מפורסם במדינת פולין, אפיקורס בשם מוישה אפיקורס. מיד התגיסו ושלחו שליח שיסע לפולין ויתהה על קנקנו של אותו מוישה אפיקורס וילמד ממנו אפיקורסות. נסע אותו אדם לפולין, הגיע לעירו של אותו אפיקורס ושאל אנשים איפה למצוא את אותו מוישה אפיקורס וכוונו אותו לבית מדרש גדול. בבית המדרש הראו לו יהודי יושב בפינה עם גמרא פתוחה. המשכיל הציג עצמו והסביר למוישה אפיקורס שגם הוא אפיקורס מאשכנז. מוישה הרים אליו את עיניו ושאל את הש"ס סיימת? עונה לו המשכיל: "לא, אני אפיקורס" ושולחן ערוך למדת? ראשונים? אחרונים? חומש עם רש"י? והמשכיל מסביר, "לא, אני כמוך, אני אפיקורס". חייך אליו מוישה אפיקורס ועונה לו, אתה לא אפיקורס, אתה לא יודע מספיק כדי לכנות עצמך אפיקורס.
 

mgb

New member
פיקורוס

בס"ד כבר אמר הגה"צ הגרא"א דסלר זצוק"ל: "מעולם לא היה אפיקורוס אמיתי.." בברכה
 
למעלה