שאלות..

NoNoSh005

New member
שאלות..

איך אני יודעת איזה מתכת מגיבה עם מים בחימצון חיזור ואיזה רק נמסה במים.. כאילו איזה יוצרת תמיסה ניטרלית ואיזה בסיסית? מה התהליך שקורה עם תחמוצת מתכתית? אני מזה מבולבלת עם הקטע של לאיזה מולקולה יש כוחות יותר חזקים: זה קשור לענן אלקטרונים. להסתעפות? לקשרי מימן? או בכלל לקשר יוני מול קשר מולקולרי.. אם מישהו יוכל להבהיר לי אני אודה מאוד..

bhmi100

New member
אין מתכת שנמסה במים

או שהיא מגיבה בחמצון חיזור (מתחמצנת) עם המים. או שהיא לא מגיבה ונשארת כגוש מתכת. מה שאני זוכר טור 1 ו2 בטבלה המחזורית מגיבים עם מים. (אל תנסו את זה בבית :) ) שאלה שנייה לא ברורה ,ישנם גם קשרים יונים חזקים וגם קשרים חזקים במולקולות.

תכת-מים ענו לך,אעבור לשאר:

כן,זה קשור לה-כ-ל. קודם כל חומר יוני יהיה בעל כוחות בין חלקיקיים חזקים הרבה יותר מאלו שבין "סתם" חומר מולקולרי. קשר יוני מבוסס על הפרדת מטענים שלמים ולכן חזק הרבה יותר מכוחות וד"ו המבוססים, בעיקרם, על מטענים חלקיים. בחומר מולקולרי, ככל שהענן האלקטרוני גדול יותר[[ככל שהמסה המולרית גדולה יותר], כך הכוחות הבין המולקולריים גדלים. ככל שהוא פחות מסועף ויש יותר קשרי מימן והמולק' מקוטבת יותר-גם במקרים אלו הכוחות מתחזקים. בחומר יוני מה שמשפיע הוא מטען היונים ונפחם-לפי חוק קולון למעשה[יותר מטען,פחות נפח
קשר יוני חזק יותר].

למעלה