שאלות

aroosa

New member
אנא תייעצו בנושא של ניידים!

שלום לכולם, הגיע הזמן לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בין נייד לרגיל. אני מפנטד על נייד כבר הרבה זמן... השאלה העיקרית שלי לגבי ניידים: סה"כ משלמים יותר עבור פחות (בכסף שקונים נייד בד"כ קונים רגיל והוא גם יותר חזק), האם הבלאי שלהם גדול? הם מתחילים לקרטע מתישהו? היתרון היחיד שאני רואה זה הנוחות והספייס שהוא לא תופס. השימושים שלי: כרגיל אינטרנט, אופיס, ++C ו-JAVA (סטודנט למחשבים) וכמובן סרטים ואימיול... לא משהו מעבר. אבל אני לא רוצה דרעק, אם כבר - אז כבר. אני מחפש להשקיע עד גג 6500 ש"ח. שמעתי ש-IBM הכי טובים. יכולים להמליץ על דגמים ספציפיים? עצות? טיפים?

יאיר B

New member
ניידים הם כמו נייחים, רק יקרים יותר

וקטנים יותר. מה זה בלאי? המחשב יקרטע אם תקנה מפרט שלא מתאים לתוכנות שאותן אתה רוצה להריץ. אני לא יודע מה דרישות החומרה להפעלה של C++/JAVA (אתה צריך קומפיילר? מה דרישות החומרה שלו?) אם הדרישות נמוכות יחסית, תוכל לקנות R50 של IBM שהוא מחשב מצויין מכל הבחינות, חוץ מהמשקל (כ-3 ק"ג). IBM אכן הכי טובים בניידים.

FxTrade

New member
ומה עם JAVA?

אם אתה עובד ב JBUILDER אז אתה חייב מחשב מאד חזק

aroosa

New member
אם לקבוע רק לפי המעבד

מה עדיף: ה-1.88 ליבה כפולה של ב-Inspiron או ה-2.0 הרגיל של ה-D610 ?

Jan22

New member
תראה ,עצם היותך סטודנט ..

תצטרך נייד חזק מבחינת עמידות ,מכיוון שנצא מנקודת הנחה שאתה תתנייד איתו לא קצת - אחריות 3 שנים היא הכרחית בשבילך ! בתקציב ה6.5K הייתי הולך על אחד מדגמי LG שמגיעים למכביר עם 3 שנים אחריות עם מפרט סביר מאוד (מעבד P.M 1.7 ומעלה ,512MB ,כרטיס מסך 200M, צורב DVD ,הרדיסק 60GB וכמובן אחריות 3Y). *הדל שציינת נראה נחמד ,עם קור-דו ו3 שנים אחריות במחיר סביר מאוד !

FxTrade

New member
המחיר שכתוב שם לא קשור למציאות

נראה לי שבאתר הזה גם את המחירים הם מתרגמים :) מפרט כמו שבכתבה יהיה לפחת ב 10K בישראל

aroosa

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif מתקרב להכרעה!!! ../images/Emo36.gif

אני ממוקד כרגע בשני דגמים: DELL Inspiron 6400: http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=1812 DELL Latitude D610: http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=1690 ההבדלים המשמעותיים הם: 1) המעבד של ה-D610 הוא 2Ghz ואילו ה-Inspiron הוא 1.88 אבל DuoCore. 2) ל-Inspiron יש WideScreen. 3) ה-D610 בא עם XP Pro ואילו ה-Inspiron עם ה-HOME 4) פספסתי משהו? על ה-Inspiron עם תוספת של עוד חצי ג'יגה זיכרון אני אשלם משהו בסביבות 8000 ש"ח. אני יכול להשיג את ה-D610 גם עם ג'יגה זכרון באותו מחיר. אני מתלבט ונוטה ל-D610...מה דעתכם???

Jan22

New member
ארוסה ,זה לא צ'אט ,זה פורום ..

אנשים פה עוזרים מזמנם החופשי ללא כל תשלום ,ותאמין לי ,שאם יראו לנכון לענות לך על שאלות - תקבל מענה ! אתה מתקרב להכרעה ? זה מצויין ,רק תציין את השימושים שלך ,התקציב ונראה.

nova

New member
גם אני הייתי הולך על ה-D610..

יש לו כרטיס מסך עם 64 מגה מוקדשים, וגם אצלו מהירות הזיכרון תואמת למהירות ה-BUS. (באינספיריון לא.) ההבדל המשמעותי הוא שה-D610 הוא 14 אינטש... בנוסף, Latitude סדרה יותר איכותית מאשר Insipron מבחינת המארז\עמידות וכו'.

aroosa

New member
!!!המעבד!!!

אם לקבוע רק לפי המעבד, מה עדיף: ה-1.88 ליבה כפולה של ב-Inspiron או ה-2.0 הרגיל של ה-D610 ?

למעלה