שאלות

שאלות

אוקי התחלתי לקרוא את החמישי, והספר היה ממש יפה, עד לפרק 'גרימבולד 12' או איך שלא קוראים לפרק הזה. היא שינתה את הארי, שינתה את הכתיבה והפכה ואת הכתיבה שלה לרמזים ואני צריך להשלים אותם כאילו, היא מתארת ומתארת אבל יש דברים שלא מבינים ורק אחרי כמה עמודים היא נזכרת לכתוב אותם. אוקי, יש לי כמה שאלות שאני לא מבין, אם צריכות להיות תשובות בהמשך הספר אז אל תהרסו ותכתבו שיש תשובות בהמשך הספר. שאלות: 1. למה הרמיוני ורון גרים שם, במסדר? גם אם הם לא גרים שם, מה הם עושים שם? מה הם צריכים להיות שם? ומילא רון והרמיוני אבל מה משפחת וויזלי עושה שם... 2. המסדר בלתי נראה? 3. עוד הערה היא שבדרך כלל כשהארי נתקל בחפץ חדש, החברים שלו מסבירים לו, אבל כשהארי שומע על ההמצאה החדשה של התאומים - אף אחד לא מסביר לו ופשוט רולינג מותחת את זה ומותחת את זה ומדברים על זה ולא מבינים כלום - שעה עד שמבינים שאפשר לשמוע דרך זה.

your avi

New member
תשובות ../images/Emo13.gif

1. יענו לך בהמשך... 2. המסדר עצמו לא בלתי נראה- הבית הזה בלתי נראה (לאנשים שלא צריכים לראות אותו). גם הסבר בהמשך. 3. בדיוק בגלל זה אהבתי את הספר החמישי כל כך...

City Of Angel

New member
עדיף שתמשיך לקרוא ../images/Emo18.gif

ותדע לך שזה הספר הכי טוב בסדרה, אתה פשוט לא מאמין מה מחכה לך בסוף... אני לא זוכר איזשהו שינוי בכתיבה אבל אין ספק שהוא שונה מאוד מהאחרים (כולל השישי). 1. כל משפחת וויזלי (חוץ מפרסי) נרתמה למען המסדר והם מנהלים את המפקדה ומארחים שם את הישיבות. הרמיוני באה לשם לסוף החופש, כמו שהיא תמיד עושה במחילה. 2. לא בדיוק, לבניין עצמו יש כל מיני הגנות שמשפחת בלק שמו עליו (תקרא בהמשך) והוא גם מכושף בקסם שמסתיר אותו מכל מי שלא שמע את מיקומו מדמבלדור שומר הסוד (כמו מקום המחבוא של לילי וג'יימס, שפטיגרו היה שומר הסוד שלו). 3. לא יודע, לא שמתי לב לזה.

אדם חדש

New member
זה פשוט...

בסוף הספר מגלים שמדאם הוץ' היא בעצם וולדמורט והארי מכרסם עטי נוצה סתם כדי לראות אם יצמחו לו מזה כנפיים!!! איך הרסתי לך את הספר...

../images/Emo4.gif למה לעשות בכוונה? ../images/Emo58.gif

גמלי גילו שמדאם הוץ' היא וולדמורט והרסו לי את כל הספר.
ממש מגעיל.

אדם חדש

New member
מה קורה איתה בכלל?

היא נעלמת אחרי הספר הראשון או משהו לא? היא בקושי נמצאת. אין להם שיעורי ספורט בבית הספר? איזה פדלאות...

black robe

New member
נראלי שרק שנה ראשונה לומדים../images/Emo63.gif

תעופה, ואז מי שמתקבל לנבחרת של הקווידיץ' הולך למבחנים אצל הקפטן. הוץ' היא שופטת במשחקים.

LiRs Lullaby

New member
גמני תהיתי איך

עם כל האוכל המשמין שיש להם+ נו שיעורי ספורט הם מצליחים להיות כאלה רזים
יכול להיות שלעלות עד לקומה השביעית ובחזרה עושה את העבודה, לא? פדלאות, אויש, כמה שאתה מזכיר לי מורים מסויימים בביצפר

Pr0NgS

New member
קראתי בלקסיקון, בדף על האוכל, שהם

חושבים שפשוט כולסטרול וכל השומנים - לקוסמים אין בעיה כזאת! לא רואים הרבה קוסמים שמנים <יש כמה, אבל מעט>. יש להם ביסוס: הרי כל מה שנברא יש מאין, חייב להיעלם. זוכרים את הרוטב שמולי הוציאה משרביטה בשביל הארוחה לפני אליפות העולם בקווידיץ'? זה היה כזה רוטב סמיך ועשיר... אז הוא נוצר יש מאין, לכן אפשר להנות מהטעם שלו אבל הוא חייב להיעלם, וכך להתראות לכל הכולסטרול והקלוריות שלו. אפשר ליישם את זה גם בהוגוורטס.

Pr0NgS

New member
למה? הם אוכלים אוכל רגיל, חוץ

מדברים מאוד משמינים. מולי אופה תפוחי-אדמה כרגיל, עושה מרק ולחם והכל. כך זה גם במטבחים, אלא שיש רטבים משמינים שאותם יוצרים יש מאין, ולכן נעלמים.

Pr0NgS

New member
אז אולי יש איזה קסם שממלח את האוכל

או שפשוט לא שמים הרבה. בכל מקרה, לי זה נשמע הגיוני.

באנגליה כמעט ולא משתמשים במלח

בזמן שהייתי שם הייתי צריכה לאכול כל מיני דברים חסרי טעם
בכל הפאסט פוד וכדומה הם משתמשים במלח, אבל חוץ מזה כמעט ואין מלח.

Chugworth

New member
אבל הם גם זוללים המון ממתקים.

ואפילו נראה שהם מתייחסים לממתקים בצורה חיובית משהו, בשונה מהמצב במציאות. הם חושבים על ממתקים כעל אוכל בריא וטוב שיכול בלי בעיה להחליף ארוחות מלאות ומזינות יותר. ככה זה היה לפחות בספר או שניים הראשונים, יותר מאשר בספרים שבאו אח"כ. היו כל מיני סוגים של ממתקים והם הופיעו כל הזמן. המורים מחלקים ממתקים כצ'ופר לתלמידים על הצלחות, במרפאה נותנים שוקולד כי זה מחזק את החוסן הגופני וההרגשה הטובה, וכו'. לדעתי אגב זה קצת לא חינוכי מצד רולינג, מבחינת כל מה שקשור לחינוך הקוראים הצעירים יותר שלה לבריאות נכונה. היא עוד יכולה לגרום לילדים לחשוב שאפשר לצרוך כ"כ הרבה סוכר ושוקולד בלי שיהיו לזה תוצאות מזיקות לבריאות לטווח הארוך. ברור שבעולם הפנטזיה של הארי אפשר לעבור על זה בשתיקה, אבל עדיין. (-:

ToryMaster

New member
הם לא אוכלים כ"כ הרבה ממתקים

ובהחלט שלא הרבה יותר מכל ילד נורמלי שאני מכירה.

City Of Angel

New member
הם כמעט לא צריכים לזוז

כי הם יכולים להזיז וסלחוב דברים בהינף שרביט, אז בשביל מה לקום?? למרות שי פה ושם כמה קוסמים שמנים.. מה לעשות כל הבריטים רזים

למעלה